Cihan sağol açıklaman için
Ben chip le sadece turbo yu erken açmayı düşünmüştüm ama demekki yakıt olayı girmeden olmuyor, Peki sen chip uygulamasında hangi dereceyi tavsiye edersin bildiğim kadarıyla 3 seviye varmış eko için ilk seviye diyorlar senin fikrin nedir, birde gerçekten punto kullananların chip yada box ihtiyacını aracı aldıktan sonra daha iyi anladım resmen gerksinim
cevaplar için şimdiden teşekkürler...
Ziyaretçi
son tüketim değerlerini yazayım.. lüleburgazdan istanbula ortalama 4.3, istanbuldan ankaraya ortalama 5.1 yakmışım.. sıfırlayıp ankaradan kayseriye 4.7, kayseriden adanaya ise ortalama 5.2 yakmışım.. yol bilgisayarına göre ortalama hızım 79.. hızı sabit olarak 6. vites 120km/h tutmaya çalıştım hep..
salı yada çarşamba döneceğim.. adana - ankara - istanbul - lüleburgaz güzergahı gideceğim bu sefer..
Konu makeles tarafından (29/11/2009 Saat 16:24 ) değiştirilmiştir.
hayrlısı olsun...chip tuning gercekten cok güzel bi olay boxtan dha sağlıklı ...
turbolu dizel araclarda oran olarak %30-%40 değerler arasında artış oldugu biliniyor.Yazılımı kimin yaptığıda cok önemli. sanmıyorum ki 105 olsun dynoya cıkmadan bilinmez tabikide dha fazla olcagı kesin gibime geliyor.çünkü 90hp lik bir arac en az yüzde 30 luk bir değişimle zaten 90+27=117 hp lik bir güç yakalıyor.Bu arada chip tuning kime ait??
dyno üzerinde yapılsaydı bu işlem ilk bastan aracın kaç hp verdigi ve chip sonrası kac hp yakalagı bilinseydi dha hoş olurdu...hava filtresi durumu soguk hava girişide dynoyu etkileyen faktörlerden...
trafikte tatlı tatlı boy boy uzamalar dilegiyle...
Sadece bana bak !
Bana yalan söyleceksen önce gözlerimle anlaş !
Ancak bu komplo beni yıkabilir, dayandığım destekler devrilir.
Çirkef ”Kaf-kef” deme ne olur..
Tek başınalığın yolcusu tek olur….
hava filtresi kesinlikle çok etkiliyor.. alışkanlık oldu 5000km de bir değiştiriyorum.. chiptuning işlemini istanbulda tanıdık bir yerde ücretsiz yaptırma fırsatı buldum..
keşke chip öncesi dynoya çıkarsaymışım ama vakit yoktu.. chip sonrası da çıkarma fırsatım olmadı..
Sadece bana bak !
Bana yalan söyleceksen önce gözlerimle anlaş !
Ancak bu komplo beni yıkabilir, dayandığım destekler devrilir.
Çirkef ”Kaf-kef” deme ne olur..
Tek başınalığın yolcusu tek olur….
Ya ben birşeyi merak ediyorum, deneyenler son hızım artmadı felan diyor sürekli o zaman sormak istiyorum ki aracın beygiri nasıl arttı?
Sonucta aracın agarlıgı degismiyor, motor da devir kesici tarafından engellenmiyorsa daha fazla beygir daha yüksek son sürat demek. Aracınızın son sürati gercekten degismiyorsa size yapılan islem alt/orta devirlerde tork artısıdır en fazla.
beygiri de torkuda belli oranlarda artıyor.. yalnız son hızı belirleyen şanzıman dişli oranları diye biliyorum.. benim açımdan son hız 10km/h arttı diyebilirim.. bayram dönüşü göstergeyi tam 220km/h dayadım meyilliydi daha da giderdi gibi tırstımaynı yerde chiptuning yartırmadan önce 210km/h görmek için yırtınıyordu araç..
bu arada 220km/h ile giderken GPS hızı 211 idi.. 9km/h sapma var kadran fazla gösteriyor..
6. viteste devir 4100ün biraz üstünde hız= 220km/h
bir ara ücretsiz chiptuning yapalım beğenirseniz ödersiniz vazgeçerseniz sileriz diyen kişiler vardı.. hala duruyorlardır biraz araştırmak lazım..
Konu ABNEW tarafından (04/12/2009 Saat 02:25 ) değiştirilmiştir.
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar... Benim aracım Grande Punto emotion Star-jet 1.4 95 Hp 6 ileri benim aracıma ne gibi bir değişiklik verir bu chiptuning olayı...
baya bir zaman olmuş başlığa yazmayalı..
son tüketim değerim ortalama 8.1lt tamamen şehir içi ve hep sabah soğuk kısa mesafelerde.. 515km yol 40lt yakıt aldım.. chiptuning sonrası hiç bu kadar yüksek değerleri görmemiştim..
yakında tam sentetik motor yağı koydurup carbon clean yaptırmayı düşünüyorum bide hava filtresini değiştirmeliyim sanırım..
bu arada Orçun https://forum.grandepuntotr.com/moto...hiptuning.html başlığını inceleyebilirsin..
gp 1.3 multijet active 75 hp aracıma chip uygulaması yaptırdım. aldığım son veri 108 hp, 211 tork oldu. hp yaklaşık %50 artarken, tork %10 larda kaldı. ani ve dip yüklenmelerde dumanlıyor. maksimum devir 5100 ve son hızı (düz yolda) 188 km/h oldu. 3 ve 4 viteslerde müthiş atak. 170'e kadar güç kaybı olmadan ivmeleniyor. aracımı daha performanslı(makul koşullarda) kullansam bile aynı yakıyor. şehir içi ortalama 5,8 lt. 2000 devir vites büyütmeyle 5,6 lt düşüyor. yani yakıtta azalm var.
sadece kafama takılan şu oldu. ben aracın chiple torkunun yükseleceğinden uzun yolda yakıt tasarrufu olacağını düşünüyordum. (eskiden 130 km hızda 6 lt ortalamanın üzerindeydi). ama tork umduğum gibi yükselmedi. en az %25 artar demiştim. beklentim en az 240 torkdu.
bu kadar değişken ve orantısız hp ve tork artışının nedeni ne olabilir? uzman yorumlarınızı bekliyorum...(bu arada uygulamayı yapan güvenilir ve ehil bir firma)
ali osman biraz yavaş..
nerdeyse tüm başlıklara aynı mesajı girmişsin..
başka başlıkta cevaplamıştım.. tekrarlıyayım..
dinamo yanlış ölçmüş..![]()
heyecan işte![]()
Ali Osman bey peki bunun maaliyeti ne kadara mal oldu size acaba ?
Artık Fiorinolu
Sağlıklı olacağı 90-95 arası hp ve 230-240 nm torktur.
2020... Fiat 500L
2014... Alfa Romeo MiTo
2012... Lancia Delta
2009... Fiat G.Punto
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri