Tarafıma yönlendirilmiş sorulara tek tek yanıt vermeye çalışayım.
- peki bişi sorcam.. madem kullanışsız ve hava almıyo o ses nasıl geliyo?? bilmediğimden soruyorum..
Açık hava filtresi takın veya herşeyi sökün atın hiç takmayın, aslında duyduğunuz gürleme sesi motorun normal emme sesinin ta kendisidir. Normal kağıt filtre için tasarlanmış olan ve plastik kutu ve borulardan oluşan orjinal emme sisteminin bir diğer amacı da, motorun kendi doğal ve gürültülü olan o emme sesini sönümlendirmek ve bastırmaktır. Diğer amacı da zaten herkesin malumu, emilen havayı kaputun sıcağından uzak tutup, mümkün olan en hızlı ve sürtünme direncinin az olacağı şekilde emme manifolduna vermektir.
-Emre bende filtre takdırmayı düşünenlerdenim, böyle bir sistemi bizim Starjete uygulasak nasıl olur? Mutlaka performans kaybı olucaktır hatta yakıt sarfiyatıda artıcaktır peki seninde bahsettiğin gibi performansın düşmemesi için Yüksek maliyetli olmayan bir sistemle filtreye taze hava girmesini nasıl sağlıyabiliriz? kaput deldirme haricinde..
Araç için spesifik olarak üretilmiş ve işinin ehli profesyonel firmalar tarafından imal edilen, kaputun altında hapsolan sıcak hava ve en kısa yoldan ve en hızlı şekilde manifolda yönlendirme prensibi konuları dikkate alınmış her ciddi uygulamalar olabilir bunlar. Fakat ben kendi araçlarımda komple emme kutusunu dahi yok edip filtreyi davlumbaza kadar sallandırmama rağmen performans kesinlikle orjinaldekinden daha düşüktü. İlla birşeyler yapılacaksa, BMC gibi bir firmanın komple izole bir sistem olan ve özel malzemelerden imal edilmiş filtre kitleri düşünülebilir. Bunun dışındaki o K&N' in araç için parça koduyla gelen 2 vida bir cırcır gibi ekipmanlardan oluşan kitleri de palavradan öteye geçmez.
-arkadaşlar ben bu hava filtresi olayını anlayamadım aranızda illa çözen birileri vardır..lpg li arabanın havaya ihtiyacı yok diye bantla kapatıyolar ama bunu kolay yoldan yapmak için bantlama işlemi yapıyolarmıs..yanı bı ayarı var sonucta.... benım araç gayet güzel yerden hava alıyor o yüzden kutu içi filtre mi alsam diyorum çünkü dahada iyi biyerden hava girdiremem olabileceğinin en iyisinde şu anda
LPG' de emme borusunun ağzının bantlanmasının tek ama tek sebebi, araca yapılan LPG uygulamasında kullanılan mixer' in seçiminde ucuza kaçılmasından ve düşük kapasiteli seçilmesinden ötürü motora yeteri kadar gaz basamamasından başka tek birşey değildir. Motor aslında aslanlar gibi hava emmektedir fakat bu havayı ideal gaz/hava oranına tamamlayabilme kapasitesine sahip bir mixer yoktur meydanda. Gaz yetişmiyordur sizin anlayacağınız. Gaz yetmeyince ideal oranı yakalayabilmek için bu sefer havayı kısıyorlar da siz performans arttı zannediyorsunuz. Aslında örneğin 1.6 litre motor hacmine sahip aracınız 1.5 gibi bir oranda çalışıyor.
Velhasıl kelam işin özüne dönersek, eğer ki emme modifikasyonu ile bir güç artımı hedefleniyorsa, ya kutu içi koton veya sünger filtre kullanılacak, ya da gidip BMC gibi bir firmanın özel emme kiti kullanılacak. Bunun haricindekilerin hepsi size sıcak hava ve eksi güç olarak geri gelecektir.
Yer imleri