Sayfa 2/2 İlkİlk 12
29 sonuçtan 21 ile 29 arası

Konu: Çok savruluyor sanki..

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Burak Coşkunırmak
    Burak Coskunirmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 29

hocam ben ve burdaki arkadaşlarımızın hepsi seninle bilgimizi tecrübemizi paylaşıyoruz.. müşkülüne çözüm bulmaya çalışıyoruz ama sen en azından benim yaptığım önerdiğim söylediğim şeyleri küçümseyerek mahalle lastikçisine sorulmaz diye cevap veriyorsun.. bence burda hata var değil mi? bi kardeşin olarak yardımcı olmaya çalışıyorum.. belli aile babasısın başına kötü bişey gelmesini ister miyim sence? ayrıca ben burdaki kimseyi tanımıyorum kimsenin bilgisini de hor görmüyorum.. herkesin bi düşüncesi tecrübesi bilgisi var.. ztn daha dur bismillah bgn kayıt olmuşum foruma kimseye ukalalık yapma gibi bi niyetim yok.. ama büyüğümden de küçüğümden de yaşıtımdan da saygı bekliyorum.. 50 senedir bu işi yapan adama mahalle lastikçisi dersen fabrika böyle yazmış kitapçığa dersen olmaz bnce.. fabrika sağlamlık testi de yapıo ona bakarsan ama Allah korusun sen kaza yapsan arabada o an problem olsa airbag açmasa noolucak? her zmn yazılan şey doğru değildir.. bak kendin de yazmışsın önceden aynı basıodum havayı diye.. doğru bildiğinden şaşma.. bnm demek istediğim bu..

saygılar..

MURAT KAVAK
    granded - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34
    Edilen teşekkür: 8

Alıntı Burak Coskunirmak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam ben ve burdaki arkadaşlarımızın hepsi seninle bilgimizi tecrübemizi paylaşıyoruz.. müşkülüne çözüm bulmaya çalışıyoruz ama sen en azından benim yaptığım önerdiğim söylediğim şeyleri küçümseyerek mahalle lastikçisine sorulmaz diye cevap veriyorsun.. bence burda hata var değil mi? bi kardeşin olarak yardımcı olmaya çalışıyorum.. belli aile babasısın başına kötü bişey gelmesini ister miyim sence? ayrıca ben burdaki kimseyi tanımıyorum kimsenin bilgisini de hor görmüyorum.. herkesin bi düşüncesi tecrübesi bilgisi var.. ztn daha dur bismillah bgn kayıt olmuşum foruma kimseye ukalalık yapma gibi bi niyetim yok.. ama büyüğümden de küçüğümden de yaşıtımdan da saygı bekliyorum.. 50 senedir bu işi yapan adama mahalle lastikçisi dersen fabrika böyle yazmış kitapçığa dersen olmaz bnce.. fabrika sağlamlık testi de yapıo ona bakarsan ama Allah korusun sen kaza yapsan arabada o an problem olsa airbag açmasa noolucak? her zmn yazılan şey doğru değildir.. bak kendin de yazmışsın önceden aynı basıodum havayı diye.. doğru bildiğinden şaşma.. bnm demek istediğim bu..

saygılar..
    peki kardeş afedersin,burda yazarken hisler,duygular,nasıl bir ses tonuyla yazıldığı ,karşı tarafta okuyanın o anki duygularına göre şekil alıyor ister istemez,sanki bir münakaşa oluyor gibi.burda seninde dediğin gibi herkes fikrini söylüyor.ben mahalledeki lastikçi derken ,o lastikçiyi yerleyecek şekilde demedimki..markaların kendi mühendistiki hesapları,teknik deneyimler sonucu ,fabrika bantlarında arabaları lastiklediği nin dışında kalan lastikçilikten bahsettim.michelin türkiye ana bayisi de bu bağlamda mahalledeki lastikçi yani.tekrar edeyim ,ben kitapçıkta yazılanı dedim.kitapçığı yazan da FİAT.
    saygılar.

c®ax .........
    krakercocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1512

değerler banada dengesiz geldi
    ----------Captain Crax ------------
    gün gelecek benimde puntom olacak

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

15 lastiğe 35 fazla gelir gibime geliyor. Benim lastik 195/55/16 kitapçık ön 35-arka 32 diyor. siz tekrar bakın bence. Özellikle dizel motorda arkaya önden fazla basmak çok mantıksız!
    Konu smartmavi tarafından (20/04/2011 Saat 10:04 ) değiştirilmiştir.

Ozan Özcan
    matushella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 80

Dizel motorlar benzinli motorlara göre daha ağır olduğu için önlere arkaya göre fazla hava basılması öneriliyor. Ama 5 bar çok fazla bir fark. benzinlilerde ön 30-arka30 normal ama dizellerde ön 32-arka 30 daha ideal. Önlere 30 basın bakın lastik yanakları nasıl yayılıyor. aynı şekilde arkalarada eğer arabanın genelde arkası boşsa 32 basın nasıl zıplıyor arkası görürsünüz.

asil suna
    asil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87
    Edilen teşekkür: 807

185 60 15 sorunsuz ama 140 la virajın eğimini bilmeden yazıyorum riskli olabilir....

panda 1.2 dnaymic
    grande punto 1.3 active
    fiorino 1.3 emotion
    bravo 1.6 dnaymic

Emre Emre
    Human Rogue (WoW) bvulgari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 186

185/65/15 ve 175/65/15 lerde boşken önler 35 arkalar 30 doluykende önler 35 arkalar 32 basılıyor..195/55/16 da ise önler 33 arkalar 30 hava basılıyo..
    This is not personel, just business..

Ozan Özcan
    matushella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 80

Alıntı bvulgari Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    185/65/15 ve 175/65/15 lerde boşken önler 35 arkalar 30 doluykende önler 35 arkalar 32 basılıyor..195/55/16 da ise önler 33 arkalar 30 hava basılıyo..
    Önler 35 basıldığında çok konforsuz oluyor araba, hopluyor önü. 32 daha makul bence.

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

ön tekerlere 2psi fazla olması mantıklı.. servisler genelde 30-30 basıyor..
    önlere 32 arkalara 30psi basıyorum.. virajlarda kayma kıç atma olmuyor..
    bahsettiğiniz 140km/h viraj otobanda sanırım.. normal yollarda çok riskli..

Sayfa 2/2 İlkİlk 12