Alıntı narkoz30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ebatdan 150 euro değerinde ürünü gümrüksüz getirebilirsiniz eğer mlaiyet 150 euroyu geçiyorsa gümrük bedeli olarak %20 sini toplam ücret üzerinden ödüyor ve cihazınızı cıkarıyorsunuz yani 150 euroya kadar muaf oluyorsunuz farzedelim ki 150 değil de 160 euroluk bir ürün getirdiniz o zaman 150 euroyu düş 10 euronun %20 sini yani 2 euro öderim çıkarırım ürünümü diye bir düşünceniz olmasın genel toplam üzerinden yani 160 euronun %20 sini size ödetiyorlar.
Posta masrafları örnegin 150 euro ve üzerinde 40-50 euro veya dolar posta masrafı çıkıyorsa ödenecek gümrük vergisi posta masrafını kapsamıyor yani gönül rahatlılığı ile getirebilirsiniz ebay çok güvenli ben bizzat alışveriş yapıyorum neler getirmedim ki.
Diğer konulara gelince haklı olabilirsiniz montaj yapılırken aracın başında çok ilgilenemedim telefon gelmişti ama montaj 10 dakka sürdü. 50 kagıt bayıldık belki 20 liralık işti ama malum burası istanbul.
3D tv için yorum yazdımser kürsüde okursanız sevinirim.
Buyrun beklerim ama evim 85m2 tüm forum gelsin isterim de bu sefer de 46 inç yetmez hehe
bu mesajınıza katılmıyorum. Yurtdışından alışverişi 5 seneyi aşgın süredir kullanıyorum. 100 lerce ürün aldım ebay ve benzeri sitelerden. Bu tamamen kontrol edilip edilmemesine ve kontrol eden gümrük personelinin insafına bağlı.
50 dolarlık ürün de gümrükte kalabilir.
300 dolarlık ürün de geçebilir.
Yılbaşı zamanları vs daha kolay gümrükten geçirilebiliyor.
Bazı kargo firmaları ile gönderim yaptırıldığında daha sorunsuz geçiş olabiliyor. En son araştırdığımda Fedex o şekildeydi. O anda bakılması lazım.

Şöyle söyleyeyim 150 Euroluk 2 alışverişten 1 i takılır :=)