Cevaplar 1.4 Fire içindir...
1-Ustası Önemli
2-Nasip işi ama pahalı kitlerde bu oran daha düşük, bizim araçlarımızda tek sıkıntı, arızalı parça takılınca oluyor. Bu da ucuz kitlerde daha sık, pahalı kitlerde daha az rastlanıyor. Bozuk parça değişince düzeliyor.
***Ben 20k'dır sorusnuz biniyorum, ancak aynı markayı taktıran başka bir arkadaşımız 2-3 haftadır uğraşıp duruyor... SOrunu çözüldü mü bilmiyorum.
3-1.4 Fire için her model süper uyum sağlıyor. Ben AKL/Atiker kullanıyorum 20k oldu hiç sıkıntı yok.
4-10000km LPG Filtresi.
5-Aynı standart. 43lt smit tavsiye ederim. Tam stepne boşluğuna göre.. 34lt Gaz alıyor.
6-Gazı kit, değil motor seçiyor Ben BP,Shell,Luk kullandığımda herhangi bir fark görmedim, 1-2kere aygaz alınca arıza ışığı yaktı. 1 kere Starpet aldım çekişten düştü, az km yaptı.
7-LPG takıldığında su seviyesini daha sık kontrol etmek gerekir...
Görünen bağlantı elemanlarına da bakabilirsiniz kaçak vs var mı, çatlak vs oluşmuş mu diye.
8-Turbolu araçlara daha performanslı kit takılır, regulatörü büyük olur. Bizimkine standart kit takılır. Kitleri farklı diyebiliriz.
9-Motor Aynı, Şanzıman aynı, ikisine de aynı kit.
10- Marka önemli değil de yağ çok eksiltmeye başlarsa yağ kalınlığını artırmak gerekiyormuş.. Kontrol ederek zamanı geldiğinde yapmak gerekiyor.
5w40 kullanıyorum, şimdilik bir eksilme yok.
Çok eksiltmeye başlarsa 10W40'a geçerim.