39 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Atiker motoru yaktı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Alıntı biancoangelo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lpg nin hiç suçu yokmuş gibi yazıyorsunuz. Yada ben öyle algılamış olabilirim. Ne olursa olsun araçlarda zaten yanıcı madde bulunduğundan ve yanıcı madde ile çalıştığından zaaaten potansiyel bir risk var. Siz aracınıza tüp taktırarak bu riski 2 ye hatta ve hatta 3-4 e katlıyosunuz.
    Şimdi direk diceksiniz ki o zaman hiç bi araca binmeyelim. Hayır Furkan bey anlatmak istediğim bu değil. Nacizane zaten risk potansiyelli araçların daha fazla yakıt bulundurularak riski artırdığımızdan bahsetmek istiyorum. Lütfen kimse Lpg çok risksiz yada araca zarar vermiyor demesin. Her türlü laboratuvar testlerinde kuru yakıtın motora verdiği zarar kanıtlanmıştır. Şimdide şöyle diceksiniz eski tip montajlar ve ekipmanlar da o sıkıntı vardı. Yine hayır Furkan bey her ne kadar aracınız ilk çalışma anında ve motor belli bi ısıya ulaşana kadar benzinle çalışsa da yinede kuru yakıtın zararları mevcuttur. Ancak zararlar bu tip (ilk çalışmada benzinle çalışması soğukken) geliştirmelerle minimize ediliyor. LPG düşmanı değilim kesinlikle 1 aracım Lpg li ancak bu sistemin yararları olduğu kadar zarar ve riskleri de vardır. Bakımlarını ne kadar yaparsak yapalım. Aynı güç ve özellikte ve teknolojide üretilmiş iki motordan benzinle çalışan daha uzun ömürlü olacaktır. Risk=ekonomi=motor ömrü=yıllık yapılan yol=performans=bakım maliyetleri oranını tüketicinin kendi kullanım tarzına göre iyi irdelemesi gerekir. Ancak yine üzerine basa basa ifade ediyorum. LPGli araçlar, sadece benzinli araçlara göre 2 kat daha RİSKLİDİR. Lpg sistemleri sanıldığı kadar masum değildir. Anlayışınıza sığınarak yazdım. İyi Forumlar....

Yukardaki olayda LPG'nin hiçbir suçu yok.
    Zaten başlık falsolu. Fiziksel bir yanma yok olayda. Hararet yaptırmış araç sahibi.

Ama nedir:
    LPG ustasının bir oranda suçu var.
    Bir o kadar da araç sahibinin suçu var.
    Harareti kontrol etmeyen her sürücü bu şekilde motorunu yakabilir. Bu kadar basit.

Radyatör hortumunun güzel bağlanmaması, bizlerin harareti kontrol etme mesuliyetimizi kaldırmaz.

İlk önce gaz kaçağından motor yandı sanmıştım ben de, ancak işin aslı bu değilmiş. Fiziksel LPG yüzünden bir yanma yok ortada.

Ayrıca cevabınızı neden bana yönelik yazdınız anlayamadım Ben LPG iyidir kötüdür, kurudur yaştır, tehlikelidir değildir gibi bir yorum mu yaptım? Mesajlarım yukarda bir daha göz atabilirsiniz
    Konu celenlee tarafından (04/04/2013 Saat 16:10 ) değiştirilmiştir.

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yukardaki olayda LPG'nin hiçbir suçu yok.
    Zaten başlık falsolu. Fiziksel bir yanma yok olayda. Hararet yaptırmış araç sahibi.

Ama nedir:
    LPG ustasının bir oranda suçu var.
    Bir o kadar da araç sahibinin suçu var.
    Harareti kontrol etmeyen her sürücü bu şekilde motorunu yakabilir. Bu kadar basit.

Radyatör hortumunun güzel bağlanmaması, bizlerin harareti kontrol etme mesuliyetimizi kaldırmaz.

İlk önce gaz kaçağından motor yandı sanmıştım ben de, ancak işin aslı bu değilmiş. Fiziksel LPG yüzünden bir yanma yok ortada.

Ayrıca cevabınızı neden bana yönelik yazdınız anlayamadım Ben LPG iyidir kötüdür, kurudur yaştır, tehlikelidir değildir gibi bir yorum mu yaptım? Mesajlarım yukarda bir daha göz atabilirsiniz
    Görüşüm ve yazdıklarım halaa geçerlidir. Ne demek istediğimi gayet iyi anladığınızdan kuşkum yok. Hayırlı forumlar.

Ben gayet kibar yazdım. Olayı Şahsileştirmiyorum sizin mesajınızı alıntı yaptıysam elbette sizin isminizi zikredeceğim.
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

M.Furkan Çelenli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Görüşüm ve yazdıklarım halaa geçerlidir. Ne demek istediğimi gayet iyi anladığınızdan kuşkum yok. Hayırlı forumlar.

Ben gayet kibar yazdım. Olayı Şahsileştirmiyorum sizin mesajınızı alıntı yaptıysam elbette sizin isminizi zikredeceğim.
    Tabiki görüşlerinizin arkasında olun da, sizin görüşlerinizin (Güvenlik vs.) tehlikenin artmış olması argümanı da gayet de makul, ancak benim yorumlarımla hiçbir alakası yok.

Yorumlarımı doğru okumanızı tavsiye ediyorum.

İsmimi kullanarak yazdığınız hiç bir yorum(Hayır furkan bey ile başlayanlar??), benim söylemlerimle alakalı değil, Okuduğunu anlayabilen her kişi bunu net görebilir.

Ben demişim ki "hararet yaptırmış"
    Sen demişin ki "LPG tehlikeli, yok kuru yakıt , yok yanıcı madde, 2kat risk"
    banane....
    Sen neden benim söylemimi hayırlayarak, alakasız bir konuda yorum ekliyorsun ki.

Bana Hayır ile başlayan bir yorum yazacaksan eğer, BENİM SÖYLEDİĞİM KONULARDA argüman yaz. Benim söylemlerimle alakasız birşey yazacaksan da eğer , NEDEN benim ismimi bu şekilde başında "Hayır" koyarak kullanıyorusun? Kocaman bir çelişki??

Ya da mesajınızı düzeltin, mantıklı hale gelsin.
    Konu celenlee tarafından (05/04/2013 Saat 09:39 ) değiştirilmiştir.

Kubilay REİS
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Tabiki görüşlerinizin arkasında olun da, sizin görüşlerinizin (Güvenlik vs.) tehlikenin artmış olması argümanı da gayet de makul, ancak benim yorumlarımla hiçbir alakası yok.

Yorumlarımı doğru okumanızı tavsiye ediyorum.

İsmimi kullanarak yazdığınız hiç bir yorum(Hayır furkan bey ile başlayanlar??), benim söylemlerimle alakalı değil, Okuduğunu anlayabilen her kişi bunu net görebilir.

Ben demişim ki "hararet yaptırmış"
    Sen demişin ki "LPG tehlikeli, yok kuru yakıt , yok yanıcı madde, 2kat risk"
    banane....
    Sen neden benim söylemimi hayırlayarak, alakasız bir konuda yorum ekliyorsun ki.

Bana Hayır ile başlayan bir yorum yazacaksan eğer, BENİM SÖYLEDİĞİM KONULARDA argüman yaz. Benim söylemlerimle alakasız birşey yazacaksan da eğer , NEDEN benim ismimi bu şekilde başında "Hayır" koyarak kullanıyorusun? Kocaman bir çelişki??

Ya da mesajınızı düzeltin, mantıklı hale gelsin.

haklısınız ancak lpg hakkında (sizin yorumlarınızı önemsiyorum ve takip ediyorum) yorumlarınızın tamamına bu yorumu getirdim. Öfkelenecekseniz bi daha yazmam olur biter. Yanlış anlamayın beni.

M.Furkan Çelenli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

haklısınız ancak lpg hakkında (sizin yorumlarınızı önemsiyorum ve takip ediyorum) yorumlarınızın tamamına bu yorumu getirdim. Öfkelenecekseniz bi daha yazmam olur biter. Yanlış anlamayın beni.
    Güzel kardeşim olayı çözcez şimdi , öfke falan yok zaten merak etme.

Bu konu içerisinde, LPG hakkında bir yorum yapmadım, bunu vurgulamaya çalışıyorum, mesajlarımda LPG noktasında bir yorum yok, O yüzden o yazdıklarının muhatabı ben değilim Anlatmaya çalıştığım nokta bu. Oh bee

Kubilay REİS
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Güzel kardeşim olayı çözcez şimdi , öfke falan yok zaten merak etme.

Bu konu içerisinde, LPG hakkında bir yorum yapmadım, bunu vurgulamaya çalışıyorum, mesajlarımda LPG noktasında bir yorum yok, O yüzden o yazdıklarının muhatabı ben değilim Anlatmaya çalıştığım nokta bu. Oh bee
    Tamamdır. Hayırlı forumlar.