markayla ilgili bi bilgim yok ama sıfır lastikse 2012 yada 2014 ne fark ederki
arkadaşlar tanesi 100 tl'den 2012 üretimi nexen üretimi yazlık lastik buldum, sizce fiyat nasıl ve alınırmı?
markayla ilgili bi bilgim yok ama sıfır lastikse 2012 yada 2014 ne fark ederki
Punto Evo S&S
nexen biliyorsunuz çin malı 4 lastik değiştirseniz 100 150 tl cepte kalır.2012 üretimi olması sıkıntı yaratmaz.çin markalarından saılun,nexen kullandım.petlas bunlardan 1 gömlek üstte
alınmaz kardeşim 2014ler piyasadayken 2 yıllık lastiği az daha ucuza almanın ne mantığı var,lastiğin hamuru sertleşmeye başlamıştır,aldın mı 4 sene de kullanacağını hesap et.
Lastik ömrü 10 yıldır.Ortalama 50.000-60.000 Km arası ekonomik ömrü vardır.Burada üretim tarihinden önemli olan aracınıza ve AB standartlarına uygunmu.Alacağınız lastik ölçüsü standardın dışında bir ölçü alacaksanız sapma değerinin %3'ten az olmasına dikkat edin.100 TL gayet uygun rakam.
lastiğin ömrü 10 yıl değil 5 yıldır. o lastiği alıp en fazla 3 yıl daha kullanırsınız sonra özelliğini kaybeder. 9 yıllık lastik vardı bende dişli asfaltta patinaj çekiyordu araba![]()
ben nexen nblue hd serisini kullandım 10 numara 5 yıldız lastik..çin malı falanda değildir ayrıca nexen..
pirelli ve continental kullanmıştım daha önceki fiestamda nexenleri takınca oh be dedim.. fiyat olarak oldukça uygun yumuşak hamurlu bir lastik,ses konusunda çıt yoktu arabanın içinde ve yol tutuşu ise gayet iyiydi.. kesinlikle tavsiye ederim..
Bridgestone | Hizmetler | Lastik Kullanım ve Raf Ömrü
okumanızı tavsiye ederim.. bridgestone yazmış bunu resmi sitesinde 10 yıl ömrü diye![]()
10 yıl lastik ömrü hangi koşullarda geçerli
Satıcı 2 yıl bu koşulları yerine getirmişmi
Şahsen ben o riske girmem
Bir önceki aracım ClioIII'dü üzerinde 5 yıl 32.000Km yapmış lastiğimle frene bastigımda 2-3mt kadar kaymam sonucu lastikleri değiştirdim
Aracım kapalı garajda duruyordu
Yani lastikler yağmur çamur görmez ısı çok düşmez v.s yanı bu koşullarda 5 yıl 32.000km riski hissetim
Lastik değişim sonrası test için aynı yerde aynı hızda aynı fren
Doğru karar verdiğimi anladım
Lastiğin araç altında düzgün çalışabilmesi ve kendinden beklenen performansı verebilmesi için; kullanımda iken maruz kaldığı iklim,kullanım koşulları (aracın yükleme durumu, yol koşulları, seyir hızı, lastik şişirme basıncı, doğru bakım uygulaması) ve eğer bir depoda saklanmaktaysa depolama koşulları çok büyük önem taşımaktadır.
Lastikler satın alınırken tavsiye olunan şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.
lastik ömrünü uzatmak ve lastik kalitesini koruyabilmek amacıyla aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir.
- Lastikler her gün görsel olarak incelenmelidir. Yabancı madde sıkışması, çatlama, kabarma, hava azalması varsa yetkili lastik servis noktasına gidilmelidir.
- Lastiklerin basıncı, yedek lastikler dahil, en az ayda bir kontrol edilmelidir. Basınç kontrolü sabah yapılmalıdır, çünkü bir lastiğin soğuması 4 saat alır ve çalışma esnasında ısınmış bir lastik yanlış basıncı gösterir. Lastiklerin olması gereken doğru basınç değerlerini gösteren lastik basınç çizelgesi aracın kullanma kılavuzunda ve ek olarak genellikle sürücü kapısının çerçevesinde bulunmaktadır.
- Düzensiz aşınmalara dikkat edilmelidir. Düzensiz aşınma, lastik sırtının belli bir bölümünün diğer bölümlerine daha çok aşınması anlamına gelir. Düzensiz aşınma, lastikler eşit basınçta şişirilmediklerinde, balans veya ön düzel bozukluklarında ya da uygunsuz kullanımda (aşırı hız veya yüz, uygunsuz zemin) meydana gelir
- Lastik sırtı diş derinliği göstergesi düzenli olarak kontrol edilmelidir. Bu gösterge her lastiğin sırtı ile yanakları arasında bulunan bir üzgenin hizasında, olukların içinde yer alan çıkıntıdır. Eğer lastik sırtının aşınması bu gösterge seviyesine gelmişse, lastik değiştirme zamanı gelmiş demektir.
- Araç lastiklerine her 5000 kilometrede bir rotasyon işlemi uygulanmalıdır. Rotasyon, lastiklerinin yerlerinin uygun şekilde değiştirilmesidir. Bu işlem için mutlaka yetkili lastik servis noktasına gidilmelidir. Rotasyon sonrası, rot ve balans ayarlarının yaptırılması da tavsiye edilir.
- Düzenli aralıklarla, konusunda uzman olan lastik bayilerimize gelerek lastiğin, kullanım için uygun olup olmadığı kontrol ettirilmeli, gerekli rotasyon, balans ve ön düzen ayarları yaptırılmalıdır.
- Beş yaşından büyük olan araç lastikleri için herhangi bir problem yaşanmamış olsa dahi, yılda en az bir kez yetkili lastik bayilerinde genel kontrol yaptırılması önerilir.
- Beş yaşını geçmiş ancak hiç kullanılmamış stepne lastikleri acil durumlarda ilk yetkili incelemesine girene kadar kısa süreyle, düşük hız ve yük altında kullanılması tavsiye edilir.
Lastik depolamanın doğru koşulları.
- Lastikler daima kuru serin ve iyi havalandırılmış depolama alanlarında depolanmalıdır.
- Depolama alanlarında rutubet, asit, petrol türevi, yağ, gres ve benzeri kimyasal maddeler bulunmamalıdır.
- Lastikler, yüksek sıcaklık altında olmamalı ve doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır
- Kısa süreli depolamada lastikler yatay olarak üst üste 1.20 mt'yi geçmeyecek şekilde istif eilmelidir. Uzun süreli depolamada, lastikler palet çatalları üzerinde dik pozisyonda olmalı ve zemine asgari 10 cm mesafede tutulmalıdır. Olası şekil bozukluklarını engellemek için lastikler ayda bir defa döndürülmelidir.
Alıntı (Brisa) Umarım yardımcı olmuştur.
marka hakkında bilgim yok. lastiğin 2012 olmasi çok önemli değil raf ömrü,bayatlaması vs. bunlar ayrıntı.lastik 2012 değilde 2005 olsaydı o zaman bunları sıkıntı edebilirdik.
2012 olması %3 bilemedin %5 farkeder. 3'ün 5'in lafını etmeyelim![]()
lastiğin ömrü 10 yıl mıdır?
lastik yanağında bi kutucuk içinde 4 haneli bi rakam görüceksiniz. 2413 gibi.. üretim zamanı 24. hafta 2013 yılı anlamına geliyor. buna dikkat edin.
ticaret odasına göre lastiğin ömrü 10 yılmış evet. haberini gördüm.. yönetim kurulu üyelerini motora 10 yıllık bi lastik takıp fren testi yapmalarına davet ediyorum![]()
lastiğin ömrü 4 yıldır. hiç kullanılmamış 2010 üretimi sıfır bi lastik çöptür yani artık. aman.
Konu Gorky tarafından (14/01/2014 Saat 00:58 ) değiştirilmiştir.
sadece ticaret odası değil bridgestone da bunu söylemekte.. 10 yıl ne kadar mantıklı tartışılır ama adamlar kadar arge çalışmamız bütçemiz olmadığından dediklerine inanmak daha mantıklı.. bende 4 yıl diye biliyordum fakat bunu bridgestone bile diyorsa 10 yıl diye.." lastiğin ömrü 4 yıldır "bukadar kesin net konuşmamak lazım
--
nblue eco konusunda pek bi bilgim yok açıkcası benim kullandığım nblue hd idi.. araştır biraz nette google amcaya sor bişeyler çıkar illaki![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri