Alıntı tonymontana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne eğitimi aldınız çok merak ettim? İşe ehemniyet katmak gibi bir kaygım hiç yoktur ancak ortada güvenlik söz konusu ise yorum yaparım. Sizin beni birşey ilan etmeye hakkınız var ancak ettiğinizle kalırsınız ancak.

Ayrıca konuya dönecek olursak, jant bijon bağlantılarında bijonların kesinlikle taşıyıcı görevi yoktur. Bijonların amacı jantı akson göbeğine sabitlemektir. Asıl taşıma görevi porya göbeğindedir ki siz bijonları ekseninden kaçık bir şekilde sıkmaya çalışırsanız (büyük ihtimalle zaten diş yer) eksenel kuvvete de maruz kalacağı için sanayide bijon kesme diye tabir edilen durum başınıza gelebilir. Civatalar konusunda bilginiz yok belli ki, civatayı değil ekseninden kaçık takmak gereğinden fazla torkla sıkmak bile son derece sakıncalıdır. Her ne kadar servisler uymuyor olsa da araç üzerindeki her bir civatanın kaç Nm'lik torkla sıkılacağı bile bellidir. Sonuç olarak bu civataların kopması durumuyla karşılaşılırsa 3 teker üzerinde gitmek gayet hayati risk taşıyacaktır. Bu arada bilginiz olsun, yorulma diye bir kavram var. Siz o civatayı tasarlandığı şeklin dışında bir dinamik yüklemeye maruz bırakırsanız malzemesi nominal ömründen daha önce plastik deformasyona uğrayıp hasara sebebiyet verir.

Şimdi siz kim olduğunuzu yazın isterseniz de görelim sanayi ağzıyla mı konuşuyorsunuz yoksa bilginiz mi var?
Arkadaşın ağzı sanayi ağzı olabilir. Çokta doğaldır, en azından eli iş tutar. Ama senin ağzının ne olduğunu ben burda söylemeyeyim :sansürlü: