benim aracımdaki lastikler 185 65 15. 195 alsam ne olur onu merak etmekteyim.
FPT nekadar aldın pirelli lastikleri?
benim aracımdaki lastikler 185 65 15. 195 alsam ne olur onu merak etmekteyim.
FPT nekadar aldın pirelli lastikleri?
Hocam aracınız dıesel olduğu için 185/65/15 size göre uygun bir lastik.Mesela ben 1.4 77 hp fire motorlu aracıma 175/65/15 orjinal lastiklerimi çıkarıp 185/65/15 ebatlarda lastik taktım.Ebatlar 609 mm den 621 mm çıktı lastik çapı %2 büyüdü.Bunun için araç daha büyük çaptaki lastiği çevirmesi zorlanaşacağı için yakıt tüketiminde değişim oldu.Şehirdışında herhangibir yakıt artışı olmadı hatta faydası da oldu diyebilirim.(Araç 3000 devirde 95 yapaken şimdi 98-99 km arası bir hız yapıyor)Ama şehiriçinde belirgin bir yakıt artışı oldu.Şehiriçinde ortalama yakıtım 1 litre arttı diyebilirim.Ama ben genelde uzun yol yapan biri olduğum için genel ortalama yakıt tüketimimde fazla bir artış olmadı.En son ortalama yakıt tüketimim 7.1 litreydi.Ama yine de aldığım ölçülerden memmunum.Bana göre bu ebatlar fire motorun sınırları.Bundan yüksek ebat düşünemiyorum bile.195 takarsanız sizde de benim gibi bir değişim olacaktır.Bir diğer yönü 185/65/15 lerle çamurluk araları mesafe belirgin bir şekilde azalaıyor.195/65/15 takarsanız çamurluklar arası mesafe iyice azalır ki sağa sola dönüşlü çukurlarda sürtme bile olacağını düşünüyorum.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri