Kerem GÜLTEKİN (Padawan-tr) / kerem@grandepuntotr.com - padawantr@yahoo.com
...
Konu microab tarafından (07/04/2007 Saat 14:18 ) değiştirilmiştir. Sebep: Konu ile alakalı mesaj yazalım lütfen...
harika folyodan daha basıt we aynı görüntü yanlız benım araç mavi umarım bu spreyın mavisini bulurum we birde direksiyon fonksiyonlarınıde boyayabilirmiyiz??? tutarmı acaba?
direksiyondaki parça kaygan bi parça bence boyayı tutmaz ama
yine de sen bilirsin tabi
Ben daha önce sprey boya ile üç kat atmama rağmen özellikle direksiyondaki bölüm sarardı ve kalktı bende kaportacıda önce astar attırıp sonra boya yaptırdım gayet mükemmel oldu hiç sararacağa veya kalkacağa benzemiyor
![]()
sprey boya yapacaklara öneriler:
• Boyamadan önce mutlaka ama mutlaka ASTAR atın, yoksa boya zamanla kalkacaktır.
• Astar atmadan önce de çok çok çok ince bir zımpara ile hafifçe yüzeyi okşayın ve astarın yapışması için gerekli kılcal pürüzlü yüzeyi oluşturun. Sonra temiz mikrofiber bezle yüzeyi temizleyin.
• Astarı sola-sağa, yukarı aşağıya çok ince katmanlar yüzeyi halinde tarayarak atın.
• Astar atıldıktan sonra en az 1 gün tozsuz ve havasız ortamda (mümkünse) bekletin.
• Sprey boyanızı da astar gibi çok ince katmanlar halinde astarlı yüzey üzerine atın. Sola-sağa, yukarı aşağıya çok ince katmanlar yüzeyi halinde...
• Boyanın kuruması için en az 12 saat bekleyin ve mat vernik ya da bulabiliyorsanız (maske ile) seramik kaplama spreyleri ile seramik vernik atın.
boyanız terle, ısıyla, hatta çarpma-sürtünme vs. ile bile çıkmayacaktır.
Orhan Okay
Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi
maviye boyadım bende çok şık oldu sürerken bile bi hoşluk hissediyo insan aracı
Kemal Özsu arkadaşım boyanın işçiliği de iyi olmuş ,çok güzel görünüyor,iyi günlerde kullanın
işçilik süper
kendime güvensem bende deneyeceğim de
cesaret edemiyorum
şimdilik folyo ile dolaşacağım
güveni mi toplayınca bende boyarım)
iyi günlerde kullan dostum
bende bu parçaları boyamıştım ama araba boyacısında istediğim rengi yaptırıyorum hazır boyaların tonu tonu biraz açık oluyor boyacıda renk kataloğundan seçiyorsun boyayı spreye basıyorlar hiç astar ve vernik kullanmadım bu güne kadar dökülme olmadı parçalar kolay sökülüyor ama havalandırma ızgaraları biraz uğraştırıyor
Konu vtec368 tarafından (06/10/2009 Saat 23:38 ) değiştirilmiştir.
Sertaç, kastedilen plastik yüzeyler için uygulanan, boyanın tutunmasını sağlayan farklı bir malzeme...
Orhan Okay
Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi
başka yapan uygulayan var mı arkadaşlar
bende boyayı aldım
deneyeceğim
ben kaportacıda boyattım cokta memnunum aracım dynamic model diorum inanıyolar![]()
selulozik boyalardan kullanırsanız boyada herhengibir dökülme olmaz.
valla deniycez bakalım
bişey farkettim konuyu açan arkadaş artık aktif değil heralde
bi de konu 2007 yılında açılmış yeni farkettim
bende soruyorum sorun çıktı mı diye
adamın arabası belki de 3.sahibindedir şu an![]()
bende çok açık renk almışım çok açık oldu beyaz gibi yine boya alıcam![]()
slmlar resımlerde gorunen sol on cam dugmelerıyle ılgılı bı sorum olacak musadenızle. benımkının dugmesı bozuk dedıler. degıstırmem gerekıyo ama bulamıyorum. yardımcı olabılır mısınız. 2007 grande puntom var
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri