Sayfa 9/15 İlkİlk ... 5678910111213 ... SonSon
287 sonuçtan 161 ile 180 arası

Konu: Cruise Control Butonu Sonradan Yapılıyormuş :)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Ali T
    Veteriner Hekim alixxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 497

Alıntı tyilgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ali bey merhaba,

8-41-10-34 numaralı pinler derken biraz kafam karıştı. 44 ve 52 numaralı mesajlar arasında bu konu hakkında bilgi vermişsiniz ancak kafama takılan sorular var.

anladığım kadarı ile 8 numaralı pin ile 41 numaralı pin bir kablo ile kısa devre edilerek buradan bir uç çıkartılıyor.

Buton takımı olarak tasarladığınız devrenizde 8 ve 41 numaralı kısa devre edilmiş uçtan alınan kablo ile şase arasına bağlanıyor. Yani devrenin bir ucu 8 ve 41 numaralı pinlere aynı anda bağlı, diğer ucu ise şaseye bağlı.

Eğer böyle ise sizin resmini paylaştığınız siyah konnektörü nereye takıyorsunuz ?, Sizin buton takımına desem 1 kablo fazla, 8-41-10-34 numaralı pinlerdin olduğu tarafta bir yere desem pinlerin hiç birinin numarası ard arda değil.

Tarık bey sizin aracınız emotion olduğundan sizin bodynin oradaki soketle işiniz yok aslında direksiyonun alt ve üst kapaklarını söktükten sonra üstteki sokette bulunan 8 ile 10. pinlerden birer paralel alıp yaptığınız devreye bağlarsanız devre çalışacaktır. 8-41 ve 10-34 pinleri kafanızı karıştırmasın bunlar benim aracımda uyguladığım şeyler. Sizin aracınızda bunları yapmaya gerek yok çünkü tesisat çekili. Siyah soket ise PC kasasından söktüğüm ve masaya bant ile yapıştırdığım pini göstermek için kullandığım soket. Ben bu soketten 1 adet kablolu pin alarak 8 ile 41. pinler arasına (bende olmayan kablo) kablo çektim. Aslında 8 e çekmedim 41. pinden aldığım kabloyu direk devreye bağladım. Fakat orijinal kol alacaklar 41. pinden aldıkları kabloyu 8. pine ulaştırmak zorundalar. 10. pin ile 34. pin arasında ise zaten kablo mevcut olduğundan bu kabloyu çekmeye zaten gerek yok.

Tarık .
    tyilgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

Alıntı ali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tarık bey sizin aracınız emotion olduğundan sizin bodynin oradaki soketle işiniz yok aslında direksiyonun alt ve üst kapaklarını söktükten sonra üstteki sokette bulunan 8 ile 10. pinlerden birer paralel alıp yaptığınız devreye bağlarsanız devre çalışacaktır.
    Üstteki diye bahsettiğiniz soket bu sanırım. Bu sokette debriyaj bedalının arka tarafında kalan bölgede değil, direksiyonun kapaklarının altında, direksiyon bölgesinde anladığım kadarı ile.

Ne mutlu Türküm diyene.

Ali T
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Orleans Mavi

Üstteki diye bahsettiğiniz soket bu sanırım. Bu sokette debriyaj bedalının arka tarafında kalan bölgede değil, direksiyonun kapaklarının altında, direksiyon bölgesinde anladığım kadarı ile.
    Aynen öyle Tarık bey kapakları söktüğünüzde üst tarafta sinyal koluna takılı olduğunu göreceksiniz. Alttada bir soket var fakat onunla fazla uğraşmayın çünkü teyp tuşları, korna ve airbagin bağlı olduğu soket o.

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

Aynen öyle Tarık bey kapakları söktüğünüzde üst tarafta sinyal koluna takılı olduğunu göreceksiniz. Alttada bir soket var fakat onunla fazla uğraşmayın çünkü teyp tuşları, korna ve airbagin bağlı olduğu soket o.
    Teyp tuşlarımı !, bazen direksiyondan ses açma kapatma sırasında mute fonksiyonu devreye giriyordu. Bahane ile sökmüşken bunlarıda bir temizleyeyim.
    Ne mutlu Türküm diyene.

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

Elinizdeki elearn üzerinde bu konnektördeki diğer pinlerin hangisinin ne olduğuna dair bir bilgi varsa paylaşabilirmisiniz lütfen. İleride yağmur sensörü ve otomatik far konusunda da çalışma yapmayı düşünüyordum. Hazır açmışken bunlar içinde birer uç çıkartayım bari.

Yoksa birdaha ne zaman buralara el atarım bilinmez

Ne mutlu Türküm diyene.

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

ali bey merhaba,

8-41-10-34 numaralı pinler derken biraz kafam karıştı. 44 ve 52 numaralı mesajlar arasında bu konu hakkında bilgi vermişsiniz ancak kafama takılan sorular var.

anladığım kadarı ile 8 numaralı pin ile 41 numaralı pin bir kablo ile kısa devre edilerek buradan bir uç çıkartılıyor.

Buton takımı olarak tasarladığınız devrenizde 8 ve 41 numaralı kısa devre edilmiş uçtan alınan kablo ile şase arasına bağlanıyor. Yani devrenin bir ucu 8 ve 41 numaralı pinlere aynı anda bağlı, diğer ucu ise şaseye bağlı.

Eğer böyle ise sizin resmini paylaştığınız siyah konnektörü nereye takıyorsunuz ?, Sizin buton takımına desem 1 kablo fazla, 8-41-10-34 numaralı pinlerdin olduğu tarafta bir yere desem pinlerin hiç birinin numarası ard arda değil.

siyah konnektör bağlantı için değil içindeki pinli kablonun nasıl tipte olması gerektiğini göstermek için. çekilecek olan kablo body computer 41 nolu pinden eğer CC kolu kullanılacaksa direksiyon sinyal ünitesi 8 nolu pine bağlantı yapmak için gerekli. eğer sinyal ünitesi değil de Ali'nin CC devresini kullanacaksanız 8 nolu pin yerine devreye bağlantı yapmak yeterli geliyor. diğer uç da şaseye bağlı dediğiniz gibi

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

@tyilgin aracınız emotionmuş ,ali beyin alıntısından gördüm kusura bakmayın zaten işin tasarımını yapmışsınız kafanızda geriye uygulaması kalmış hayırlı olsun diyim şimdiden. joystiğin on off lusu olsa çok daha güzel olurmuş tek yerden kumanda eder on/off anahtara ihtiyacını kalmazdı. kolay gelsin size

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @tyilgin aracınız emotionmuş ,ali beyin alıntısından gördüm kusura bakmayın zaten işin tasarımını yapmışsınız kafanızda geriye uygulaması kalmış hayırlı olsun diyim şimdiden. joystiğin on off lusu olsa çok daha güzel olurmuş tek yerden kumanda eder on/off anahtara ihtiyacını kalmazdı. kolay gelsin size
    Ali beyin de bahsettiği ve siparişime de eklediğim diğer ürün olan playstation oyun konsollarında da bulunan joystikte on/off butonu da mevcut. Üzerinden bastırdığınızda bir buton mekanizması harekete geçiyor ancak yüksekliği epey fazla.
    Bu nedenle joystik seçeneği ile yaparsam sanırım mavi başlıklı olanı kullanmak zorunda kalacağım ama on/off anahtarına gerek kalmayacak. Bu fonksiyonu joystiği ileri ittirerek yapabilirim.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Bu arada sizinkide hayırlı olsun, güleee güle kullanın
    Ne mutlu Türküm diyene.

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

Ali beyin de bahsettiği ve siparişime de eklediğim diğer ürün olan playstation oyun konsollarında da bulunan joystikte on/off butonu da mevcut. Üzerinden bastırdığınızda bir buton mekanizması harekete geçiyor ancak yüksekliği epey fazla.
    Bu nedenle joystik seçeneği ile yaparsam sanırım mavi başlıklı olanı kullanmak zorunda kalacağım ama on/off anahtarına gerek kalmayacak. Bu fonksiyonu joystiği ileri ittirerek yapabilirim.

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Bu arada sizinkide hayırlı olsun, güleee güle kullanın
    bahsettiğiniz ileri ittirme kilitli değilse CC devreye girmez hızınızı sabitliye bilmeniz için devrenin sürekli aktif olması gerek on/off anahtar zaten devreye seri bağlı eğer siz kolun bir tek yönünden bahsedip otarafa ittirince açık olacak diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz on/off anahtarı şöyle düşünün evinizde lamba var siz anahtara basınca(anahtar basılı kalınca) lamba yanıyor geri bastığınızda sönüyor yani CC devreden çıkıyor eğer bunu merdiven otomatiği anahtarı gibi geri dönüşlü anahtar kullanarak yaparsanız anahtara basınca yanacak bırakınca sönecek o yüzden on/off anahtarının kilitli olması ve devreye seri bağlanması şart diğer komutlar için zaten joystik işinizi görür.
    diğer mesajınıza da cvp vereyim burada paylaşım için yardımlaşma için bulunmaktayız o yüzden kafanıza takılanı soracaksınız ki yapacağınız işi netleştirip uygulayabilesiniz diğer türlü soru işareti varken yapacağınız uygulama sağlıklı olmayabilir. her türlü sorunuzda yardımcı oluruz sorun yok Tarık Bey

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

bahsettiğiniz ileri ittirme kilitli değilse CC devreye girmez hızınızı sabitliye bilmeniz için devrenin sürekli aktif olması gerek on/off anahtar zaten devreye seri bağlı eğer siz kolun bir tek yönünden bahsedip otarafa ittirince açık olacak diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz on/off anahtarı şöyle düşünün evinizde lamba var siz anahtara basınca(anahtar basılı kalınca) lamba yanıyor geri bastığınızda sönüyor yani CC devreden çıkıyor eğer bunu merdiven otomatiği anahtarı gibi geri dönüşlü anahtar kullanarak yaparsanız anahtara basınca yanacak bırakınca sönecek o yüzden on/off anahtarının kilitli olması ve devreye seri bağlanması şart diğer komutlar için zaten joystik işinizi görür.
    diğer mesajınıza da cvp vereyim burada paylaşım için yardımlaşma için bulunmaktayız o yüzden kafanıza takılanı soracaksınız ki yapacağınız işi netleştirip uygulayabilesiniz diğer türlü soru işareti varken yapacağınız uygulama sağlıklı olmayabilir. her türlü sorunuzda yardımcı oluruz sorun yok Tarık Bey
    İlginiz, uyarınız ve yaşayabileceğim sorunları öngörme çabanız için çok teşekkür ederim. Yapacağım devreyi zaten buna göre tasarlayacağım.
    Ne mutlu Türküm diyene.

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

Kısa bir aradan sonra tekrar merhaba,

Bugün dx'e sipariş verdiğim elm327 nihayet geldi. Bütün işimi gücümü bırakarak heyecanla işe koyuldum.

Elm327 yi başka bi amaçla kullanmayacağım için anahtar koymadan pinleri direk değiştirdim. 6 dakini 1e, 14 dekini ile 9 a, 7 deki kabloyu ise doğrudan 12 ye bağladım.

120 ohm değerindeki direnci de söktüm.

bilgisayara taktım, sürücülerini yükledim. Ancak bir şey dikkatimi çekti. dizüstü bilgisayarım bazen elm327'yi görmüyordu. iterek kakarak resetleyerek derken gördüğü bir anda fiatecu yu açtım ayarlarını yaptım. dedim yukarıdan cruse control' da enable diyorum tamam diyor ancak en altta bulunan proxi seçeneğini yaptığımda bir süre sonra kilitleniyor.
    Sanırım dizüstü bilgisayar belli bir süre sonra elm327'yi kaybediyor.

3 ayrı laptop ile denedim hep aynı. proxi işleminde bir süre elm'nin üzerindeki ledler yanıp sönüyor. Bir süre sonra ekrandaki bilgi değişmiyor ve ledlerde yanıp sönmüyor. İşin ilginç yanı Elm327'nin usb kablosunu çekene kadar hatada vermiyor, dolayısı ile sanki haberleşiyor gibi görünüyor ama 15 dakikadan fazla beklememe rağmen maalesef sonuç hüsran.

Ucuz etin yahnisi olabilir mi dersiniz ?

aldığım elm327'nin içinin resimleri.

Ne mutlu Türküm diyene.

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

Yeri gelmişken, Uygulama sırasında belki herşey çorap söküğü gibi gelecek ama ikilemde kalırsam foruma yazıp cevap gelene kadar bekleyecek zamanım olmayacağı için her detayı anlamaya çalışıyorum. Bu nedenle belki gereksiz sorularla hem forumu hemde Ali beyi yoruyorum ama kusura bakmayın.
    Ne mutlu Türküm diyene.

Ali T
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Orleans Mavi

Tarık bey bağlanabiliyorsanız o halde problem yok demektir. Fiatecuscan'ın farklı bir versiyonunu denediniz mi? Ben 3.5 i kullanıyorum. 3.6 yı yüklediğimde sizin söylediğiniz şeylere benzer oldu bendede. Siz farklı sürümleri deneyin isterseniz bi ondan sonra tekrar konuşalım olmaz mı?
    Sürücü konusuna gelincede acaba yanlış sürücü mü yüklendi? Sürücüyü kaldırıp tekrar internetten aratıp otomatik yükletmeyi denediniz mi?

murat pasa
    muratpasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sivas
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3

Standart Ce: Cruise Control Butonu Sonradan Yapılıyormuş :)

Tarık bey bağlanabiliyorsanız o halde problem yok demektir. Fiatecuscan'ın farklı bir versiyonunu denediniz mi? Ben 3.5 i kullanıyorum. 3.6 yı yüklediğimde sizin söylediğiniz şeylere benzer oldu bendede. Siz farklı sürümleri deneyin isterseniz bi ondan sonra tekrar konuşalım olmaz mı?
    Sürücü konusuna gelincede acaba yanlış sürücü mü yüklendi? Sürücüyü kaldırıp tekrar internetten aratıp otomatik yükletmeyi denediniz mi?
    alibey modiifiye etmek için sadece 120 ohluk direncin kırılması yeterli olmaz mı?

Mehmet Yardımcı
    bossman449 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Bravo Metalik Gri
    Edilen teşekkür: 24

Ali bey selam ben cc yi direksiyon sol 3 tuşla çalıştırdım ama size bi anahtar göndermiştim hatırlarsanız ona ilaveten 2 adet minik 12v çift kontak role ile biraz zor oldu ama oldu role leri tedarik edince haberler verirsen her zaman yardımcı olurum dostum sema çizmesi uygulamadan daha zor benim için artık sen yaparsan konularına bunu da eklersin herkes faydalanır bu konularda sen daha başarılısın

Ali T
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Orleans Mavi

Alıntı bossman449 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ali bey selam ben cc yi direksiyon sol 3 tuşla çalıştırdım ama size bi anahtar göndermiştim hatırlarsanız ona ilaveten 2 adet minik 12v çift kontak role ile biraz zor oldu ama oldu role leri tedarik edince haberler verirsen her zaman yardımcı olurum dostum sema çizmesi uygulamadan daha zor benim için artık sen yaparsan konularına bunu da eklersin herkes faydalanır bu konularda sen daha başarılısın
    Çok sevindim Mehmet bey valla süper işler başarıldı bu forumda İnanın gönderdiğiniz buton masamın üzerinde duruyor onun için teşekkür edememiştim kusura bakmayın bu vesile ile de teşekkür ederim size. Bana özelden nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz ya da kağıda çizip fotoğrafını gönderebilir misiniz baskı devre nasıl olur bir düşüneyim? Elimde çift değil ama tek kontak röle var ama alırım problem değil baskı devre yapıp deneyeyim?

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

fiatecuscanın versiyonu 3.5 sürücü konusunda denedim ama yine aynısını buldu. zaten üzerinde klasik bir UsbToRs232 dönüştürü entegre var.

Tanımsız cihaz dediğinde ise ne olduğunu bile algılayamıyor. elm327 yi kurcalamadan önce içinden çıkan yazılımla test ettiğimde bir sıkıntı görmemiştim. Ancak fiatecuscanın port ayarlarının bulunduğu yerde test butonunu tıkladığım bir kaç deneme sırasında hata vermişti.. Bu yüzden elm327 nin sorunlu olduğunu düşünüyorum.
    Ne mutlu Türküm diyene.

Ali T
    Nereden
    Aydın
    Rengi
    Orleans Mavi

fiatecuscanın versiyonu 3.5 sürücü konusunda denedim ama yine aynısını buldu. zaten üzerinde klasik bir UsbToRs232 dönüştürü entegre var.

Tanımsız cihaz dediğinde ise ne olduğunu bile algılayamıyor. elm327 yi kurcalamadan önce içinden çıkan yazılımla test ettiğimde bir sıkıntı görmemiştim. Ancak fiatecuscanın port ayarlarının bulunduğu yerde test butonunu tıkladığım bir kaç deneme sırasında hata vermişti.. Bu yüzden elm327 nin sorunlu olduğunu düşünüyorum.
    Tarık bey modifiyeyi doğru yaptığınızdan emin misiniz? FES programında scan ve scan to gibi seçenekler vardır bağlan butonunun yanında onlara tıkladınız mı? Tarama yapsın kendi kendine eğer herşey çalışıyorsa başka bir problem vardır. usb kablosuna dikkat edin kopmuş olmasın benim modifiye esnasında kopmuştu sonradan farkettim. Söktüğünüz direnç doğru bence ve port ayarını yaptıktan sonra frekans ayarlarını yaptınız mı yanlış olmasın yoksa gene sıkıntı çıkarıyor.

Tarık .
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

Bu arada sorun Erhan'ın bahsettiği 100 ohm ve 560pf kondansatörden kaynaklanıyor olabilirmi dersiniz ?
    Ne mutlu Türküm diyene.

MURAT OZ
    muratxx5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 56

Standart Ynt: Cruise Control Butonu Sonradan Yapılıyormuş :)

Arkadaşlar internette aratin multiecuscan 1.3 var en son sürüm güncel kullanmış olursunuz...bir de basit bir sorun ama yönetici olarak calistirip da programı açın aksi takdirde bazı hatalar olabiliyor. Bazen dikkat etmemiş olabiliyoruz.
    Bir de elm in etiketine part no var oradan arızalı sürüm olup olmadığını araştırabilirsiniz

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 9/15 İlkİlk ... 5678910111213 ... SonSon