Alıntı kayya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tebrikler. Sadece yeşil soğanı tanıyabildim, gerisini tanıyamadım

Ben de 2 hafta önce, saksıya biber tohumu ekmiştim ama henüz bir gelişme olmadı. Gerçi havalar biraz soğuk seyretti. Bir de saksı, kuzey cepheli balkondaydı. Sanırım güneş de alamayınca tohumlar filizlenemedi. Bugün saksıyı batı cephedeki pencere önüne aldım. Öğleden sonra 2-3 gibi güneş almaya başlıyor o pencere... Bir de maydonoz tohumu ektim bir başka saksıya ve onu da batıya bakan pencerenin önüne koydum. Her ikisi de çıkar mı dersiniz?

Son olarak cam balkon ile kapatılmış kuzey cepheye bakan balkonumda bir yakınımdan aldığım nane fidesi vardı ancak onun da yaprakları beyaz bir şeyle kaplanmaya başladı. Sanırım hastalandı. Nedir ve nasıl çözülür fikri olan var mı acaba?
Kıvırcık,patates, roka ve tere. 2 sene acemiliğimde balkonda ektiğim fidelerden yeterli randıman alamadım. Benim balkonumda kuzey cephe olduğundan. Birde ektiğimiz tohumların üzerini şefffaf naylon veya poşet ile kapatın takı tohumlar filizlenene kadar. Böylece sera etkisi yapmış olursunuz ve tohum filizlenmesi için gerekli ısıyı ve nemi sağlamış oluruz. Naneniz için bilet diyemeyeceğim ama sanırım yeterli güneş ve rüzgar alamadığından olabilir

GT-I9300 cihazımdan 2 ile gönderildi