Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
43 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Saygı duruşunda bulunmayanların kafasına sıkacağız

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

Alıntı SteinGP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Satılmışçım sence Atatürk'ün derdi bu muydu? Her Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyanın ona saygı duyması?
    Ben ataturkun derdi buydu mu dedim. Nasil vardirdin konuyu buraya anlamadim da.

Atatürkün derdi diye bi sifatlandirma yapmanda yanlis.

Ama Ataturk'un Cumhuriyetimizi emanet ettigi bu gençlik ona saygi duymayanlari iştimaya diker rahat ol
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

emre sever
    erenemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196
    Edilen teşekkür: 399

Alıntı cdogu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yine güzel saçmaladın..

Fatiha oku tabii,çok güzel bir şey bu. Allah herkesin dualarını kabul etsin.

Ama bu hikaye nedir allah aşkına? Nasıl uydurmuşsun kafandan...

Fatiha okurken koşuyor musun sen bir de onu merak ettim. Saygı duruşu ile arasındaki bağı da çözemedim. Gerçi hoş senle çok şeyi çözemiyoruz ama,hayırlısı.
    herkesin görüşü farklıdır benle çözecek birşeyin ne olabilir ki ? araba dışında bir konuda senle ne konuştuk nede tartıştık.Ben sadece saygı duruşunu saçma bulduğumu söyledim ama saygı duruşu kalksın demiyorum yıllardır bir gelenek olmuş ancak o kadının otobüsteki hareketi son derece çirkin ve yakışıksız.İslam dininde bile zorlama yoktur herkesin istediğini yapmakta özgürdür emin ol ki Atatürk sağ olsa o kadının yaptığına hiç sıcak bakmaz belki de ceza verilmesini isterdi.İnsanlar başka insanlara zarar vermedikçe her türlü şeyde özgürlerdir.Son olarak yorumum ve düşüncem sana göre saçma olabilir geçen bir konuda arkadaşın italyan larda arka teker disk olmuyor cümlesini bende saçma bulmuştum ama saçmalamışsın demek farklı bir kelimedir ve saygısızlıktır yorumumu saçma bulabilirsin ama her zaman ki gibi saçmalamışsın lafı terbiyesizliktir.

emre sever
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196

Alıntı cdogu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yine güzel saçmaladın..

Fatiha oku tabii,çok güzel bir şey bu. Allah herkesin dualarını kabul etsin.

Ama bu hikaye nedir allah aşkına? Nasıl uydurmuşsun kafandan...

Fatiha okurken koşuyor musun sen bir de onu merak ettim. Saygı duruşu ile arasındaki bağı da çözemedim. Gerçi hoş senle çok şeyi çözemiyoruz ama,hayırlısı.
    ha ayrıca anllattığım olayı askerdeyken bölük astsubayım anlatmıştı yalan doğru bilemem ama kafamdan uydurmadım bilip bilmeden insanları yalancılıkla itham etmessen sevinirim ukala arkadaşım ....

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Alıntı erenemre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ha ayrıca anllattığım olayı askerdeyken bölük astsubayım anlatmıştı yalan doğru bilemem ama kafamdan uydurmadım bilip bilmeden insanları yalancılıkla itham etmessen sevinirim ukala arkadaşım ....
    estafrullah. Yalancı demedim. Saçmaladığını söylemek te saygısızlık değildir.

Irkçı söylemlerde bulunmak saygısızlıktır misal. Ama konu uygun değil,başka yerde konuşuruz onu.

Askerde bölük Astsubayın baya sallamış,böyle bir hikaye ilk okul çocuğunun dahi ağzına yakışmaz.

Gelenek haline geldiği konusunda haklısın. Geleneklere de saygısızlık etmek İslam dininde günahtır.Bunu da biliyorsundur,sonuç ; saygı duruşuna saçma diyerek te sen saygısızlık ediyorsun.

Sevgilerimle.
    2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
    2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
    2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz

Punto Forum - www.grandepuntotr.com

Sato Topal
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah

öncelikle düşüncelerimi paylaşmadan önce belirteyim ki tayyip bey den zerre haz etmeyen asla dekteklemeyen biriyim fakat bu saygı duruşu çok abartılıyor açık konuşayım saygı duruşu bana çok saçma geliyor ben orda boş boş bir dakika dikileceğime sevgili ata ma bir fatiha okusam çok daha faydalı olacağıma inanıyorum.Sizlere bir hikaye anlatmak istiyorum.Bir gün aklından zaman zaman şüphe edilen ancak yinede askere alınan bir er varmış.Ankara da askerlik yapıyormuş.Bir gün çarşı izninde birliğe geri dönmemiş.Bölük komutanı ve inzibatlar acil bunu aramaya çıkmışlar ve anıtkabir e yakın bir yerde bulmuşlar.
    Komutan sormuş ;
    -oğlum çarşı vaktin bitmesine rağmen ne işin var bu saatte bur da ?
    -komutanım ben izinliyim o yüzden dönmedim.
    -kimden izin aldın oğlum ben sana izin verdiğimi hatırlamıyorum , bölük astsubayınında bilgisi yok ?
    -ben en büyük komutandan izinliyim komutanım
    -yaa kimmiş o büyük komutan ?
    -çarşı iznine çıkınca hemen anıtkabir e gittim ve Mustafa Kemal Atatürk ün karşısına geçip ondan yarın sabaha kadar izin aldım oda beni kırmadı verdi.
    -oğlum sen benle dalgamı geçiyorsun , merhumdan izin aldığın söylüyorsun bana
    -Komutanım siz merhum karşısında saatlerce dikilip hazır olda duruyor ,törenler yapıyorsunuz ben izin almışım çok mu ?

Atatürk çok büyük bir insan ve Türkiye ye bir daha onun gibi bir lider gelmez ama bu saygı duruşu olayı bana saçma geliyor ben atama fatiha okusam rahmetle ansam bence ALLAH katında daha faydalı olacağını düşünüyorum.
    Bir zamanlar aklından emin olamayan bir grandepuntotr uyesi varmis fikrasinida biliyonmu
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

emre sever
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196

Alıntı Arrest Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir zamanlar aklından emin olamayan bir grandepuntotr uyesi varmis fikrasinida biliyonmu
    kendinden bahsediyorsun sanırım

Sato Topal
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah

kendinden bahsediyorsun sanırım
    Evet , tutmus birinin kafasina sıkmıs

emre sever
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196

Alıntı Arrest Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet , tutmus birinin kafasina sıkmıs

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Bu nedir arkadaş ya Saygı duruşu ''saygın''dandır işte. Atam, yıllarını ülkenin düşman işgalinden kurtulması için cephelerde harcamış, Ülkemizi; silah arkadaşları ve dedelerimizin canıyla kurtarmış, siz burda 1 dk dursan ne olur durmasan ne olur muhabbeti yapıyorsunuz. Ayıptır ya, hangimizin; bırak ayı, yılı saatte 3 5 dk boşa gitmiyor, boşa harcamıyoruz arkadaşlar. Herkesin saatte 3 5 dakkası boş şeylerle gidiyor, yılda koca yılda 1 dk saygı duruşu ve 1 dk istiklal marşına mı zaman ayıramıyoruz gereksiz buluyoruz. Gereksiz insanlar karşında ..t korkusundan el pençe diz divan dururken duruyoruz da Osmanlının yediği nanelerden dolayı düşman işgaline uğramış olan şu güzel vatanımızı, soyumuzu, geleceğimizi adi lerin elinden kurtaran Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ümüzün mü önünde saygı durmaktan korkuyor utanıyor, gereksiz buluyoruz. Ayıptır ya...

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Hahahhaha emre sen cok yasa emi o nasil bir hikaye kelebegin ruyasini izlerken manasiz bir sekilde kahkaha attim hikayenden dolayi

"I phone araciligi ile gonderildi"

Can M. İmregün
    Moderatör SteinGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1776

Kendimi iyi ifade edemedim galiba. Bir insan Atatürk için 1 dakika saygı duruşunda durmak istemiyorsa bırakın durmasın. Bu hareket Atatürk'ü alçaltmaz aksine yüceltir. O saygı duruşunda durmayan insanın korkusu, saygı duruşunda duranın saygısından daha fazladır. Bu da Atatürk'ün ne kadar büyük bir karakter olduğunu ve gerçekten büyük işler yaptığını gösterir bize..
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

Kendimi iyi ifade edemedim galiba. Bir insan Atatürk için 1 dakika saygı duruşunda durmak istemiyorsa bırakın durmasın. Bu hareket Atatürk'ü alçaltmaz aksine yüceltir. O saygı duruşunda durmayan insanın korkusu, saygı duruşunda duranın saygısından daha fazladır. Bu da Atatürk'ün ne kadar büyük bir karakter olduğunu ve gerçekten büyük işler yaptığını gösterir bize..
    Sen, babanın yanında babandan korktuğun için mi yatarsın yoksa ona saygından dolayı oturur musun? İnsan sevdiğine saygı gösterir korktuğuna değil.
    Atatürk büyük bir önder hatta okuduğum yazıların birinde;
    Gazetecinin biri Atatürk e gelip : Efendim sizin için komünist diyorlar demiş, Atatürk de: Ben komünist olsam, sen şuan bu soruyu soramazdın 'diye yanıt verdiğini okumuştum. Belki hayatta olsa kendisi bile karşı çıkardı benim gibi düşünenlerin düşüncelerine ama yaptıklarından dolayı bırak 1 2 dklık saygı duruşunu daha fazlasını hak ediyor. Her ne kadar sen 'korktukları için saygı duruşunda bulunmuyorlar' desen de bu görüşüne saygı duymakla beraber katılmadığımı da belirtmek isterim.

Can M. İmregün
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen, babanın yanında babandan korktuğun için mi yatarsın yoksa ona saygından dolayı oturur musun? İnsan sevdiğine saygı gösterir korktuğuna değil.
    Atatürk büyük bir önder hatta okuduğum yazıların birinde;
    Gazetecinin biri Atatürk e gelip : Efendim sizin için komünist diyorlar demiş, Atatürk de: Ben komünist olsam, sen şuan bu soruyu soramazdın 'diye yanıt verdiğini okumuştum. Belki hayatta olsa kendisi bile karşı çıkardı benim gibi düşünenlerin düşüncelerine ama yaptıklarından dolayı bırak 1 2 dklık saygı duruşunu daha fazlasını hak ediyor. Her ne kadar sen 'korktukları için saygı duruşunda bulunmuyorlar' desen de bu görüşüne saygı duymakla beraber katılmadığımı da belirtmek isterim.
    Vallahi yazdığınızı en az 4 5 defa okudum, gazeteciye verdiği cevabı da düşündüm. Dediğimle pek bağlantı kuramadım, babam odaya girince de yatıyor olursam kalkmıyorumdur galiba.

Nasıl namaz kılmakla müslüman, cebindeki çok parayla zengin, iki ağaç dikmekle çevreci, çocuğuna çok para vermekle iyi baba olunmuyorsa, 10 Kasımlarda saygı duruşunda bulunmakla da Atatürk'çü olunmadığı fikrindeyim. Elbette bulunulmalı şahsen bende bulunuyorum, bütün eserlerini de okudum.

Ama ramazanlarda "yobaz" şehirlerde komşu dün gece sahur vakti senin ışıklar yanmıyordu hayırdır diyerek başkasının ibadetinde gözü olan sözde müslümanlardan hoşlanmıyorsam, Atatürk'e herkes saygı duruşunda bulunmalı diyenlerden de hoşlanmıyorum. Bırakalım da bu sadece aklı baki insanların ayrıcalığı olsun, Atatürk hakkında ileri geri konuşan hıyarlar saygı duruşunda durmasın. Çünkü o hıyarların da istediği o dur, 3 yaşındaki çocuklar gibi, yaramazlık yapacak ki ilgi çekecek. neden diye sorunca içindeki nefreti kusabilecek.

Belki de saat 09.05'te en çok kıpırdayana uzaklarda çorbası bol bir ihale vardır
    Konu SteinGP tarafından (12/11/2014 Saat 02:11 ) değiştirilmiştir.
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ato

Sercan Türen
    adrentos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Edirne
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 49

Bugunlere gelmemizi saglayan insan icin 1 dakika saygi durusunda bulunmayacaksam onun emanet ettigi bu topraklardan cekip giderim

17. Bu mesajı için 2 kişi adrentos'ye teşekkür etti:

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

Vallahi yazdığınızı en az 4 5 defa okudum, gazeteciye verdiği cevabı da düşündüm. Dediğimle pek bağlantı kuramadım, babam odaya girince de yatıyor olursam kalkmıyorumdur galiba.

Nasıl namaz kılmakla müslüman, cebindeki çok parayla zengin, iki ağaç dikmekle çevreci, çocuğuna çok para vermekle iyi baba olunmuyorsa, 10 Kasımlarda saygı duruşunda bulunmakla da Atatürk'çü olunmadığı fikrindeyim. Elbette bulunulmalı şahsen bende bulunuyorum, bütün eserlerini de okudum.

Ama ramazanlarda "yobaz" şehirlerde komşu dün gece sahur vakti senin ışıklar yanmıyordu hayırdır diyerek başkasının ibadetinde gözü olan sözde müslümanlardan hoşlanmıyorsam, Atatürk'e herkes saygı duruşunda bulunmalı diyenlerden de hoşlanmıyorum. Bırakalım da bu sadece aklı baki insanların ayrıcalığı olsun, Atatürk hakkında ileri geri konuşan hıyarlar saygı duruşunda durmasın. Çünkü o hıyarların da istediği o dur, 3 yaşındaki çocuklar gibi, yaramazlık yapacak ki ilgi çekecek. neden diye sorunca içindeki nefreti kusabilecek.

Belki de saat 09.05'te en çok kıpırdayana uzaklarda çorbası bol bir ihale vardır
    Ben sana çok şey yazdın da şu teknolojinin hezimetine uğradıklarımdan kalan bu oldu. Zaten yazarak da kenimi pek ifade edemem, mimikler olmadığından da zor oluyor.
    yazdığım metne gelince: Atatürk elinde her imkan varken, yaptıklarını sadece Türk milleti için yapıp, bizlere miras bıraktığından, Cumhuriyeti ilan edip yönetimi halka bırakıp, düşünce özgürlüğünden dolayı da kendisine 'komünist' denmesine verdiği cevabı belirtmek istedim. Şimdi bile, düşündüğünü söyleyenlerin içine girdiği durum ortadayken (tartaklanmalar, göz altına alınmalar vs), o zamanlarda gayet rahar bir biçimde düşüncelerini ifade ettiklerini belirtmek istedim.
    Ben de senin sevmediklerinin grubundayım o zaman .
    Kusura bakma daha bir şey yazamıycam çok uykum geldi işteyim bunu bile zor yazdım iyi geceler

19. Bu mesajı için 2 kişi halils2'ye teşekkür etti:

Can M. İmregün
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben sana çok şey yazdın da şu teknolojinin hezimetine uğradıklarımdan kalan bu oldu. Zaten yazarak da kenimi pek ifade edemem, mimikler olmadığından da zor oluyor.
    yazdığım metne gelince: Atatürk elinde her imkan varken, yaptıklarını sadece Türk milleti için yapıp, bizlere miras bıraktığından, Cumhuriyeti ilan edip yönetimi halka bırakıp, düşünce özgürlüğünden dolayı da kendisine 'komünist' denmesine verdiği cevabı belirtmek istedim. Şimdi bile, düşündüğünü söyleyenlerin içine girdiği durum ortadayken (tartaklanmalar, göz altına alınmalar vs), o zamanlarda gayet rahar bir biçimde düşüncelerini ifade ettiklerini belirtmek istedim.
    Ben de senin sevmediklerinin grubundayım o zaman .
    Kusura bakma daha bir şey yazamıycam çok uykum geldi işteyim bunu bile zor yazdım iyi geceler
    Bende sabah 6.30 da kalkıp yola gideceğim Bence ikimizde çoğu konuda hemfikiriz de, saat geç oldu.. İyi geceler
    Muhammad Ali Clay

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

Bende sabah 6.30 da kalkıp yola gideceğim Bence ikimizde çoğu konuda hemfikiriz de, saat geç oldu.. İyi geceler
    1 i hariç evet, sonra konuşuruz, iyi geceler.

Ayhan ARI
    AyBEROZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35DA7386
    Edilen teşekkür: 33

Bu AKP herkesi din ile ıslah etmeye çalışıyor gözükürken hamuduyla götürüyor ya; en çok onu görmeyenlere acıyorum.
    Durmayın arkadaşlar 1 dakka ayakta onu zihninizde canlandırıp şükran duyarak anmayın. Hatta o bir dakka beklerken sanki Fatiha okumak yasak diyen varmış gibi put gibi dikilmek sayın.
    Ben 50 yaşındayım her 10 Kasımı yaşamam gerektiği gibi yaşadım. Hatta çalıştığım yerlerde , iş yerinde Ataya saygı duruşu yapmamak için tuvalete kaçanlar olmasın diye tuvalet kapılarını kilitlettim. Bugün herşeyimizi Atatürk'ü var eden başımıza gönderen Allah'a ve geri kalan ne varsa Atatürk'e borçlu olduğumuzu ölene kadar unutmayacağım ve gelecek neslimede bunu aşılayacağım.
    Kalite hedefleneni elde etmektir. Ulaşılan nokta sizin kalitenizi gösterir.

24. Bu mesajı için 3 kişi AyBEROZ'ye teşekkür etti:

Sato Topal
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı ayberoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu akp herkesi din ile ıslah etmeye çalışıyor gözükürken hamuduyla götürüyor ya; en çok onu görmeyenlere acıyorum.
    Durmayın arkadaşlar 1 dakka ayakta onu zihninizde canlandırıp şükran duyarak anmayın. Hatta o bir dakka beklerken sanki fatiha okumak yasak diyen varmış gibi put gibi dikilmek sayın.
    Ben 50 yaşındayım her 10 kasımı yaşamam gerektiği gibi yaşadım. Hatta çalıştığım yerlerde , iş yerinde ataya saygı duruşu yapmamak için tuvalete kaçanlar olmasın diye tuvalet kapılarını kilitlettim. Bugün herşeyimizi atatürk'ü var eden başımıza gönderen allah'a ve geri kalan ne varsa atatürk'e borçlu olduğumuzu ölene kadar unutmayacağım ve gelecek neslimede bunu aşılayacağım.
    +738282837373738373

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

b. e.
    outlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 527

bugün Atatürk'e saldırmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayanların, erk kendilerine geçince ağızlarından salyalar akarak ağzından atatürk çıkan herkese saldırmayı başarı zannedenlerin, cumhuriyet kazanımlarını bir bir ortadan kaldıranların, büst saygı duruşu vb ritüellerin (ki bana göre değil) saçmalığından dem vurup ülkeyi emperyalistlerin kucağına bırakan godoşşşlar gibi milletin a..na koyacağız diyenlere ses çıkarmayıp atatürke saygı zös konusu olunca ne kalkacam a...k, vb minvalinde söylemde bulunanların (ki oruç tutmuyor diye adam dövenlerde bunlar) cirit attığı memlekette bu kadının söylediklerini eleştirmek gereksiz...

bugün ülkenin dört yanında şiddet kültürünü şevkel sürdüren iktidarın şiddetine bu tarz durumlarda halkın karşıt görüşlülere tahammül etmesini bekleyemeyiz...

sonuç olarak her muhalif sese şiddetle karşılık veren iktidarun destekçilerine ellerine geçen ilk fırsatta şiddet içeren söylem ve tepkiler göstermesi etkiye tepkinin halktaki karşılığıdır... buna ister faşizm deyin ister başka bişey...

bu gerçektir... ve olacaktır... bu gün ben akp istifa derken polis bana gaz sıkarken benim ona ne sıkıyon be demeyip taş atmamla eşdeğerdir...
    Her Mücadele Eden Kazanamamıştır Belki Ama, Her Kazanan Mücadele Etmiştir...

28. Bu mesajı için 3 kişi outlife'ye teşekkür etti:

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon