Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aleyküm selam Cengiz Bey. Aracım 2007 model, city tuşu aktifken 90 100 de yapsam 150 de yapsam direksiyon bana hep hafif geliyor, city modunu kapatınca sanki daha bir ağırlaşıyor direksiyon o yüzden devreden çıkmıyor dedim. Belki bizim araçlarda devreden çıkartılmıyor sonraki versiyonlara koyulmuş bir özellik bilmiyorum. Hususi olarak bunun için çıkacam bir gün deneyecem. Direksiyon arızasında direksiyonun kilitlenmesi gibi bir durum olması tamamen güvenlik zafiyeti olduğundan böyle bir şeye ihtimal vermiyorum. Zira dediğim gibi city arızasını yaşadığımda direksiyon şahin direksiyonu gibi ağırlaştı ama kontrol yine bendeydi ve arıza olduğu an U dönüş yapıyordum. Eğer ki bu arızada direksiyon kilitlenmiş olsaydı dönüşü kaldırımda tamamlamam gerekirdi diye düşünüyorum. Direksiyondan dolayı kaza yapanlarda belki o anda başka bir durum ortaya çıkmıştır. Bu konuda herhangi bir iddiam yok ama başımdan geçtiği için böyle düşünüyorum.
Selamın Aleyküm Halil Bey; Dediğim gibi 90 km veya 150 km de direksiyonun bu kadar hafif olması çok iyi değil aslında. Ama en azından zararı da yok. Hatta lüks araç rahatlığı sağladığı söylenebilir. İnanın bende bu konuda derin bilgi sahibi değilim ama city arızasının birden fazla sebebi olabiliyor. Bunlardan biride kilitlenmeye sebep olabilirmi ? Yurtdışı formda bu sebeple kazalar olduğu yazılmış. Benimkide 2006 model 1990 şasi numaralı yani sorunlu lotlu bir araç ama city ile ilgili en ufak bir sıkıntı hiç yaşamadım. Bu konuyu yurtdışı forumlarda vaktim olduğunda araştıracağım.