4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: Şehir içi hız sınırı artıyor

  1. #1
    b. e.
    outlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    24/04/2013
    Mesajlar
    1.301
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 527

    Standart Şehir içi hız sınırı artıyor


    Emniyet Genel Müdürlüğü, yerleşim yerleri içinde hız sınırının 90 kilometreye çıkarılmasına imkan sağlayan bir düzenleme hazırladı. Okulların açılmasıyla birlikte uygulanması hedeflenen düzenlemeyle şehir içinde hız sınırı 70 kilometreden 90 kilometreye çıkarılacak.



    Karayolları Trafik Yönetmeliği, yerleşim yerlerindeki hız limitini 50 kilometre olarak belirliyor. Yönetmelikte, Ulaşım Koordinasyon Merkezleri (UKOME) ile il trafik komisyonlarına yerleşim yerleri içindeki hız limitlerini 20 kilometreye kadar artırma yetkisi veriliyor.

    Birçok şehirde, hız sınırı 20 kilometre artırılarak 70 kilometreye çıkarmasına rağmen trafik sıkışıklığının önüne geçilemiyor. MOBESE kameralarını ya da radar ile hız denetimi yapan ekipleri gördüklerinde hızı düşüren sürücüler, denetimi geçtikten sonra tekrar hızlanıyorlar.

    Bazı bölgelerde de yerleşim yerlerinin büyüyüp bağlantı yollarının şehir içinde kalması nedeniyle 70 kilometrelik hız sınırı uygulanması sürücüleri zorluyor.

    Ceza 90 kilometreyi aşınca yazılacak

    Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi Başkanlığı, trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla şehir içinde uygun standartlara sahip yollarda hız sınırının artırılmasına olanak sağlayan düzenleme hazırladı. Okulların açılmasıyla trafik yoğunluğu artacağı için düzenlemenin bu döneme yetiştirilmesi hedefleniyor. Trafik Dairesi Başkanlığı, ilgili bakanlıkların görüşüne sunduğu düzenlemeyi en geç Eylül sonunda uygulamaya sokmayı planlıyor.

    Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle yönetmelikteki hız sınırları değiştirilecek ve UKOME ile il trafik komisyonlarının uygun bulduğu yollarda hız sınırı, polisin hız cezası yazarken tanıdığı yüzde 10'luk opsiyonla birlikte 90 kilometreye çıkarılacak.




    Şehir içi hız sınırı artıyor - Hürriyet GÜNDEM
    Her Mücadele Eden Kazanamamıştır Belki Ama, Her Kazanan Mücadele Etmiştir...

  2. #2
    M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28/12/2011
    Mesajlar
    3.124
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

    Standart

    Şöyle mantıklı uygulamaların yapıldığını görmek sevidirici.

    Tabi bunu yapmak yetmez. Trafiğin akışını bozan zibidilere de sıkı tedbir, daha caydırıcı cezalar gerekiyor. Yoksa E-5'in hız sınırını 200'e çıkarsan da fayda yok!

    **Ama inşallah gerçekten 70 sınırının gerektiği yerlerde ölçüp biçmeden artırım yapmazlar.

  3. #3
    mehmet şentürk
    henky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    27/05/2012
    Mesajlar
    477
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    16 nl
    Edilen teşekkür: 114

    Standart

    Hız sınırını sadece 70 den 90 a çıkarmak yetmez araçları ticari hususi diye ayırmaktan da vaz geçmeleri gerekiyor buda trafiği ciddi mağnada tıkıyor aynı marka aynı model ıkı araç bırı şu anki kurallara göre 50 ile giderken diğeri 70 ile gidiyor buda trafikte büyük bir karmaşaya sebep oluyor bir an önce bu hatanında farkına varılmalı bence
    1.3 Mjet 95 hp Lounge Esp+S&S+Skydome+Karbeyaz

  4. #4
    Mustafa Öztürk
    milanbg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12/08/2013
    Mesajlar
    298
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    34 JY 7698
    Edilen teşekkür: 75

    Standart

    Kim yiyor bu cezaları anlamıorum banamı denk gelmio hiç ya ben şehir içinde giderken ibreye falan bakmamki zaten ne gerekiosa onla giderim e-5 te 90 100 farketmio bende gidiorm ama zaten istanbul trafiğinde 90 a çıkabildiğin yerler kısıtlı 20 saniye çıkarsın sonra gene yavaşlıosun. 2008 den beri araç kullanıorum aktif olarak toptancı olduğum için sürekli araç üstünde şehir içi şehir dışı farketmiyor şehir dışı sadece 1 kez ceza yedim kaç senedir. radarların yerlerini kendim koymuş gibi biliorum ve olabilecek yerleri şoför olan biri tahmin eder zaten uzun yolda bi yokuş çıkarken yavaşlarım yokuşun ardı radar oolur die veya kıvrımlı yollarda mutlaka oluo die hiçde yanılmadım bugüne kadarda sadece bikere ceza yedim hayatımda oda orhangazi rampasında. herkes 50 ve 70 den bahsedio siz şimdi ibreyemi bakıosunuz hep şehir içinde

Benzer Konular

  1. Şehir şehir güvenilir benzin istasyonları
    ibrahim06 tarafından Yakıt forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 52
    Son Mesaj: 12/06/2012, 18:15
  2. Müjde ! Otoyollarda hız sınırı artırıldı
    GPKaptaN tarafından Genel forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 44
    Son Mesaj: 01/08/2010, 15:45
  3. Şehir içi ve şehir dışı yakıt :)
    ademtahir tarafından Yakıt forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 11
    Son Mesaj: 05/07/2010, 19:23
  4. Otoyollarda hız sınırı arttırıldı.
    Moosty tarafından Haberler forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 26/06/2010, 22:40
  5. Özelleştirmenin sınırı yok..
    batuhann80 tarafından Serbest Kürsü forumunda yazıldı.
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 21/11/2008, 02:42

Yer imleri

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Forumdaki tüm yazışmalardan üyelerin kendisi sorumludur. Çıkabilecek herhangi bir hukuki durumda, forum yönetimi yetkili merciilerin talepleri doğrultusunda, ilgili üye/üyelerin tüm erişim bilgilerini/kayıtlarını vermekle yükümlüdür. Yeni üye olanlar, maillerine gönderilen onay maillerini onayladıktan sonra, admin onayıyla üye olabilmektedirler. O nedenle üye olurken profil bilgilerinin özenli, doğru ve eksiksiz şekilde girilmesi son derece önemlidir. Üyeler; forumda geçirdikleri zaman zarfında forum kurallarına uymak zorundadırlar. Kurallara aykırı davrandığı tespit edilen üyeler hakkında haber vermeksizin işlem yapma hakkı forum yönetimine aittir. Forum kurallarını okumak için tıklayınız. Unutmayınız; bu ortamdaki özgürlüğünüz, başkalarının özgürlüğüyle sınırlıdır.
Reklam vermek, bilgi & iletişim için: admin@grandepuntotr.com



# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network #

www.fiattr.com   |    www.puntotr.com   |    www.grandepuntotr.com   |    www.puntoevotr.com   |    www.bravotr.com   |    www.lineatr.com   |    www.500tr.com   |    www.ottimotr.com   |    www.aegeatr.com