Belki bu şekilde anlaşılabiliriz...
https://img32.imageshack.us/img32/9932/rwerq.jpg
Printable View
Belki bu şekilde anlaşılabiliriz...
https://img32.imageshack.us/img32/9932/rwerq.jpg
***Tüm çapulcular bu düşüncedeyse, bütün halkın desteğini alınır.
Halkı 1. dereceden irite eden, pankarttaki en alttaki gruplar ve türevleri!!
Her olayda ön planda bunlar olunca, insanlar uzak duruyor, irite oluyor.
Hak tanımıyorlar çünkü. Polis tanımıyorlar. Kamu Malı tanımıyorlar vs.vs.
---okullarda matar gibi türeyen (afişlerle çoğaldığı gösterilmeye çalışan) bilmemne grubu, şu platformu, bu bilmemnesi gibi, minik minik minik , ama aslında aynı 5-10-max50 kişiden oluşan,sistematik çalışan, özellikle lise gençliğinin DELİKANLILIK enerjisini (Gençlerin aklı başına gelene kadar) kullanan bu insanlar, her olayda aralara katışıp/katıştırıp işin boyutunu değiştiriyorlar. Saygı duyduğum tek noktaları YÜKSEK MOTİVASYONLARI. Keşke ülkeye daha faydalı işlerde kullanabilseler bu motivasyonu.
Az evvel halk tv de izledim. Melih gökçek başbakanı karşılamak için tüm belediye personelini zorunlu çağırıyormuş. Gelen tüm personele mesai ücreti ödeyeceğini soylerken aracıyla gelecek olanlara da 100tl yakıt destek bedeli ödeyecekmiş.
Kimin parasını dağıyorsunuz, içinde benim param var ise helal etmiyorum, hasbinallahü ve nimel vekil.........................
Buyrun.Gördünüz.Sultanımız geldi, yine böldü gitti...
Caminin imamı bile burada içki filan içilmedi diyor. Hala yok camide içki içtiler yok ayakkabıyla girdiler. Faiz lobisiymiş hepsi, faizde kaç param var acaba bir sorayım :)
Ulan camiide grup seks diyolar ya! Dinsiz olan biz miyiz yoksa bu kurguyu yapan Mükemmel Dinciler mi ?! benim 7 ceddim müslüman, Ata'm Atatürk! Meclisi duayı kendisi okuyarak açmış!
Arkadaşlar, camide içki içilmesini, toplu seks iddialarını zaten imam yalanladı,
tacizin olmadığı (Kaldı ki meydanlarda türbanlı yurttaşlarımızın olması, niyetin anlaşılması açısından zaten son derece önemli yani altın değerinde ) Türk Bayrağının yakılmasının pkklıların işi olduğu anlaşıldı, ABD deki eylemde hiçkimsenin gazdan, polis tarafından öldürülmediği ABD tarafından doğrulandı zaten,
İki ilimizdeki sağduyulu valilerimiz sayesinde (Eylemciler yakıp yıksa bile polis tarafından hiçbir müdahalede bulunulmayacağının söylenmesi sonucu) protestolarda en ufak bir sıkıntı, yakıp yıkma yaşanmadı.Bu durumda da diğer illerdeki yakıp yıkmanın nasıl yaşandığı ya da ne sonucu gerçekleştiği sorusu akıllara gelmekte,
Umarım sonuçta gerçek demokrasi ve sağduyu galip çıkar ve bu süreçte Türkiyemiz kazanır...
Siz Afrika'nın Örnek Gençlerisiniz - YouTube
Bir de bu var. Provakasyon için değil gülümsemek için paylaştım. Afrika'nın örnek gençleriyiz :)
Çözüm yolları ve projeleriyle milletin desteğini alacak alternatif parti ya da partiler olmadan çıkılacak her ayaklanma her direniş ya da eylem bu şartlarda başarısız olmaya mahkumdur.Çünkü millet muhalafetteki partilerin hamurunu çok iyi bildiği için meydanı asla boş bırakmaz.Belli kesimler olaya duygusal yaklaşsa da ben reel gerçeklerden bahsediyorum.Kimse kusura bakmasın arkadaşlar bu eylemlerle iktidar partisi bir anda geriye çark etmez.Ortamı yumuşatacak birkaç açıklama,birkaç taviz ve uzlaşmayla mesele kapanır ve yola aynen devam edilir.Bunun en somut kanıtı başbakanın bugün gittiği her yerde eylemlerde yakıp yıkan ve onları destekleyen herkes çapulcudur ve asla bu azınlık grup istiyor diye adımlarmızı geri atacak değiliz benzeri söylemleridir.
Şimdi bazı arkadaşlar bana kızabilir ama bence malesef bu eylemler de akp nin oylarını artırmaya yaradı.Keşke şiddet olayları hiç yaşanmadan her kesimden destek alan demokratik bir eylem birkaç gün içinde ses getirip sonlandırılsaydı.(Yanlış anlamayın herkes şiddet yanlısı demiyorum.Şiddet yanlıları tarafından suistimal edildi diyorum)Şimdi hergün uzadıkça uzayan biber gazlı tomalı eylemler insanlarda giderek bu gruplara karşı daha da nefrete dönüştürecek.Son zamanlarda anketlerde iyi çıkmadığına dair duyumlar alıyordum ama yine şansı döndü ve oylarını artıracak bir kriz buldu kendine.
keşke burda yazılanlar gibi olsa... ama daha az önca bi video daha izledim.. bu kadarı da olmaz dencek bir video.. ermeni soykırımını yapanlar şimdide ermeni mezarlığını kışla yapmak istiyorlar diyor video ve hepbir ağızdan hepimiz hırantız diyorlar... çevredekilerde sadece izliyor...
Tespitlerinde diyelimki haklısın oy arttırdı o zaman 15 gün içinde yapsın secim alsın yüzde 60 70 meydandakilerde alsın boyunun ölçüsü Buda bir taktir ben kendim bizzat Ankara'da medyanın tam kalbinde görev alıyorum ve siyaseti üniversite genclik kollarından başlayıp teşkilat içinde yer alıp bir fiil görev yaptım taktik diyorum çünkü secime daha var burdan bu secim secim diyenler meydandakiler deyil aksine AKP ve yandaşları nedeni ortam yatışır yeni salvolar yeni gündem değiştirmeler olur CHP iyice yerin dibine sokulur ve secime güçlü gidilir ortada bir çadır tiyatrosu AKP tarafından yapılıyor bu mitingler neyin acelesi her gittiği yerde miting düşman işgalinden ülkeyi kurtardıda haberimizmi yok sokaktaki insanda tc vatandaşı kimi kime kışkırtıyor aynı aileden farklı partilere oy atanlar var ne olacak 80 döneminden dersler çıkmamış hala böyle ortamlar illegal örgütlerin sevdiği ortamlar buna sebebi hükümet veriyor sokaktaki insanlar bağırıyorsa şayet varsa aranızda psikolog yada sosyolog izahı cok kolay yapar dinlemedikleri seslerinin kısıldıgı ve kale alınmadığını düşündükleri için bağırıyor ülkede 11 yıldır tek başına yüzde 50 gibi bir oy alacaksın halada muhalefet gibi davranıp mağdur U oynayacaksın artık yemiyor kimse sokağa bakın dinleyin darbede istenmiyor ama hükümet darbe yapacaklar havası yaratmaya çalışıyor neden mağdur U oynayalım bu eyleme 90 doğumlular oldukça fazla destek veriyor yaşı 45 den sonrası da biraz temkinli davranıyor geçmişte yaşananlardan dolayı ve AKP hükümetinin dediklerine inanmak zorunda kalıyorlar eski söylemlerle yok cami bombalayacak yok müslümanlar katlediliyor ama şimdiki genclik yemiyor inanmıyor
işte sıkınıt burda... kullanılıyor... gezideki çoğunluğun istekleri masum, ama bu masumluğu kullanan çok kişi var.. tıpkı sizin babanneniz gibi..
alttaki linki kesin seyretmeyeceksiniz, yiğit bulut var diye biliyorum, ama sizin gibi düşünmeyenleri dinlemeden olmaz bu işler..
Gezi Parkı - Yiğit Bulut MUTLAKA İZLEYİN! - YouTube
Taksimde polis müdahalesi var, eylemcilerden marjinal grupları ayıklamaya çalışıyorlar........
Millet polise saldırmayınca polis polise saldırmaya başladı :) TOMAlarda su tabancasıyla su sıkıyolar arkadaşlarının ayaklarına :) Vay arkadaş ya, bu kadar ucuz provokasyon olur mu?
eylemin 10. gününe kadar direnişe uzak duran bdp ve pkk apo ile görüştükten sonra her ne hikmetse geziye girme kararı aldı. ardından apo posterleri açılmaya molotflar sıkılmaya şiddet sloganları atılmaya başlandı... polise molotof atanlardan birinin belinde silah görüldü. milletin gözünde direnişin anlamını küçültmeye çalışıyorlar...
saldılar provakatörleri pkk eylemine çevirmeye çalıştılar... yav arkadaş tamam pkk tü kaka anladıkta daha düne kadar bu iktidar değilmiydi osloda imralıda apoyla pazarlıklar yapan, askerin elini sıkıştırıp müdaheleyi engelleyen kardeş naraları atanlar... ortalğa akil insan salanlar... demekki neymiş bdp yi ve pkk yı tetikçi yapıp milletin arasına sokup polislerle işbirliği yapıp eylemi bitirmeye çalışmak varmış...
yemezler efendim... o apo posterleri de meydanlara saldığınız prov. polisleri de meydandan çıkarmayı bilecek direniş ruhu var orada...
linki olsa gönderirdim ama dün bir video izledim. gazi mahallesinde polis müdahale yapıyor fakat polise toplan saldır emri ingilizce geliyor :) :)
bugün yine gezi dolacaktır emin olun... kimse bu oyunlara prim vermeyecektir...
ha bu arada dolmabahçe camii için müftülük soruşturma başlatmış... tayyibi yalanlarsan içki içilmedi, seks yapılmadı diye olacağı budur... lakin çarşı imamla müezzini de savunur merak etmeyin...
seks yapıldı iddiasına girmmiyorum bile neyin kafasını yaşıyorlar, fantazi dünyalarında neyi kuruyorlarsa artık...
Ergin, yoksa yabancı polis açılımı mı yapıldı ? :)
Açıkçası Gezi Parkında ilk günün sonunda polis müdahalesi ile birlikte istenmeyen olaylar yaşanmaya başladı ve eylemdeki arkadaşlardan da bunları yapanların hükümet yanlısı kişiler olduğu sürekli söylendi, dün Gazi Mahallesinde de aynı iddialar vardı.Umarım bunlar doğru değildir.Eğer, Gezi Parkına toplanan çocuklara yönelik böyle sistemli bir karalama varsa açıkçası durum çok çok vahim demektir.Bunu yaptıranlara ise bu dünyada denebilecek hiçbirşey yok maalesef...
maalesef öyle. bu konuda bi yorumumda da yazmıştım. ilk sert direnişin olduğu cuma gecesi ordaydım. kendi gözlerimle gördüm halkı yönlendirip sonra bir köşe de amirim diye telefonla konuşanı. sonraki gecelerde gittiğimde gümüşsuyunda yine kendince halkı yönlendirmeye gaza getirmeye çalışan polisler vardı gaz derken biber değil coşku anlamında :)
lakin gerçek gezi direnişçileri bunlara mahal vermedi. ben bile gümüşsuyunda arkadaş atmayın havai fişek kışkırtmayın diye 30 kişilik bir grubu kendim durdurdum.
fakat o kadar çok sivil vardı ki alanda. sokakta elinde tespihle dolaşırken gördüğün adamı kulağında küpe ayağında kargo pantolonla meydanda eylemci gibi görüyorsun. 3-5 toplanıp yok şurdan eli sopalı mhp liler geliyor, yok ak gençlik geliyor 400 kişi şişli tarafından falan. herkes inanın buyursun gelsinler oturalım sohbet edelim diyerek karşıladı bunların kışkırtıcılıklarını...
fakat ne zaman ki alana bdp girdi. orda durum karıştı işte.. pkk apo psoterleri vss durumun seyrini değiştirmek için bahane oldu ki devlet eliyle salındıkları ortada...
ingilizce polis videosuna gelince akşam denk gelirsem bulabilirsem link paylaşacağım. siz de aratabilirsiniz. harbiden polis ingilizce talimat veriyor ve polislerde koşuyor... bugün de mesela sdp vb partilerde kışkırtıcı olarak orada yer aldı. nereden buldunuz molotofu, nasıl yaptınız, belinize silahı nerden getirdiniz... kaldı ki polis onca kuvvetle gelecek taksime çiçek sular gibi tomadan su sıkacak... gördük polisin nasıl sistemli saldırdığını ve tomaları gaz bombalarını nasıl acımasız kullandıklarını... bugün adamlar molotf atacak sen çiçek sulayacaksın... yemezler...
tayyibin tutumuna hiç girmiyorum. asıl provakatör asıl kışkırtcı halkın içine nifak sokan nefret tohumları eken kendisi... pavyonlarda mafyacılık oynayan karanlık tipler gibi konuşur mu bir başbakan yahu... ayıptır... ne kızların kucağa alınması kaldı, ne polisin şşehit eddilmesi kaldı, ne imamın tehdit edilmesi kaldı, ne çapulcusu, ne marjinali ne provakatörü kaldı....
allah sonunu hayır etsin diyorum tayyibin... başka da bişey demiyorum...
Süpersiniz arkadaş ya :)
Polis,elinde koca kamerasıyla kayıt yapan yabancı habercilere diyor dili döndüğünce.
Move Back: Geri çekilin Geri durun diyor. (Yani Move back, polislere hadi goşun demek olmuyor!)
Gazatecilere geri çekilin dedikten (Videoda da Yönünün kameralara dönük olduğu gözüküyor) sonra polislerine GOŞŞŞ diyor ve gidiyorlar :)
HA BU ARADA: (Burda garip yorumlar yapılmamış olsa da)
Böyle açık bir görüntünün ardından yapılan, saçma yorumlar, komplo teorilerine de, halk arasında PROVAKASYON diyoruz.
Alın işte provakatif bir haber :)
Yolda en az 3 kameralı gölge var, onlara geri çekilin diyor.
Ama bir de haberi seyredin..
https://www.youtube.com/watch?v=E2s5xtSXeto
"Bir polis amiri, biber gazı atmak için koşan polis ekiplerine ingilizce emir verdi" diyor. Olayın nereye çekilmek istediği ortada. Bari haberi yapan ingilizce bilip de yapsaymış. Reziller :)
edit:
Bu haberi kullanan bir diğer ORGAN:
https://www.youtube.com/watch?v=yLR7apdZLbQ
benim izlediğim videoda ne bir kameraman ne de bir muhabir vs var. ingilizce konuşan biri geri çekilin diyor polislerde geri çekiliyor. daha sonra da ilerliyor. ayrıca işyerinde olduğum için verdiğin linkleri izleyemiyorum. her iki linki ve benim izlediğimi yanyana koyarak tekrark değerlendirme yaparım.
bu haberin provakatif olduğunu varsayarsak ki olabilir, yanımda gözlerimle gördüğüm hem polislere taş atıp hemde amirim diye konuşan adam ne peki...
diyelim orada polis dışında provakatörler de var ki mutlaka vardır. hepsinden önce tayyibin nefret dolu söylemleri ve halkı birbirine düşüren tutumlarına ne demeli... bu video emin ol tayyibin söylemlerinin yanında çok masum kalır.
hem sivil polisin hem de diğer marjinal güçlerin provakatörlerinin cirit attığı bir direnişte bu tarz haberlerin ve yanılsamaların olması çok doğaldır.
fakat bu polisin şiddetini asla örtmez. sabahın köründe insanlar uyurken gaz bombaları ve tomalarla saldırmak insanlığa da polisliği de sığmaz... bu saldırı bu direnişin en provakatif tutumudur. yoksa ki insanlar tutupta işini gücünü karısını kızını eğlencesini bırakıp parka gideyim gaz yiyeyim diye gitmez.. yaralanan ki bu hastane kayıtları 4700 kişi ölen 2 kişi ve bir polisin (polisin üst geçitten düştüğü kardeşi ve iş arkadaşı tarafından teyid edildi diye biliyorum) ölümünden sadece provakatörleri ve göstericileri sorumlu tutmak ne iktidarın ne de iktidarın hükmünde içişleri bakanlığı vali ve emniyetin suçunu örtmez...
ilk çadırlar kurulduğunda tayyip talimat verseydi belediyeye dinleyin bakalım ne diyolar bunlar diye emin olun hiçbirşey olmazdı... dik kafalılık yapmaya gerek yok. %100 ün başbakanıysan %100 ü dinleyip ona göre değerlendirme yapmalısın... inat ediyorsan da üslubunu daha ılımlı tutmalısın....
yoksa adın faşist te olur, diktatörde olur... hatta bir bakmışsın sadece adın değil karakterin öyle olmuş...
Yapsanız iyi edersiniz ;) Forumdaşımın böyle bir oyuna gelmesini istemem şahsen.
Bu noktada da diyebileceğim iki şey var:
1-) Polisin içinde kesinlikle provakatörler var.
2-) Halkı aldatmak adına, halk içerisinde göstere göstere yapılan bir eylem olabilir.
Zaten move back diyen arkadaşın Türk olduğu belli aksanından. Yabancı polis işine ben ihtimal vermiyorum çünkü bizim polis zaten gayet güzel dövüyor vatandaşını :) Yabancı polise o konuda ihtiyaç yok şimdilik.
hahah buna çok güldüm yaa.... doğrusun valla.
provakasyona gelmem konusundaki endişelerin içinde teşekkür ederim. Bu kadar bilgi kirliliği ve hassas durumlarda elbette ki gelebilirim. sonuçta bende kendi hassasiyetleri olan bir insanım. yanılmam ve gaza gelmem de normal :)
Normal şartlarda bugün benim taksimde olmam lazımdı zaten. ama bakıyorum artık bir çok şey amacından sapmış evrim geçirmiş bu 15 günlük süreçte. (Ben BDP nin alana girmesi ve polisin senrayosunun başarıya ulaşmasına bağlıyorum) Az önce 6 gece taksimde direnişte ve nobette olan arkadaşımla istişare yaptığımız da hem taksim platformunun taleplerinin gerçekçiliği, hem direnişin örgütlü ve organik bir yapıya sahip olamayışı hemde kalabalığı gören siyasi partilerin grupların şov alanına dönüşmesi hem de yarın tayyiple görüşecek ekibin kafamda soru işaretleri bırakması vesilesi ile bugün evdeyim, takipte ve izlemedeyim...
Can, zaten move back diyen yabancı değil.Ben Suriyeli Muhaliflere polis üniforması giydirdikleri söylenmekte, onu kastettim,
Eylemi, provakatörleri, polisleri, yakmayı yıkmayı geçtim yahu arkadaş burada bu kadar insan toplanmış bunların derdi ne, ne istiyorlar bir gidelim konuşalım, dinleyelim, toplumun her kesimine ulaşalım, biz kardeşiz, biriz, bütünüz demek bu kadar mı zor..Koalisyon yok, muhalefet yok.Toplumun %50 sini değil de %100 ünü arkana alabilme ihtimali bu kadar yüksekken nedir bu gerginlik...
İşler bu noktaya geldikden sonra, herkes başbakandan tevazu ve alçakgönüllük bekliyor. Ben başbakanın bu tutumunu yumuşatacağını pek zannetmiyorum. Zaten yumuşatır ve geri adım atarsa ülke de demokrasi adına hiçbir şey kalmaz. Bugün akp muhalifleri sahaya iner. Yarın bdp muhalifleri sahaya iner. Bu tip durumlatda hükümetler geri adım atmazlar.
İşin diğer boyutunda; bilmiyorum okudunuz mu ama taksim dayanışma platformunun istekleri maşallah gezi parkına yapılacak kışlayı gölgede bırakır. Gezi parkı direnişi diye başladı şimdi bütün istanbul projelerinin durmasını durmazsa da direnmeye devam edeceğiz şeklind tehdite dönüştü. Eğer bu direnişin amacı gerçekten gezi parkı içinse bunu elde edebilecek noktaya geldiler. Ama diğer istekleri bu şekilde elde edemezler. Bu talepler hiçde demokratik talepler değil.
Halkın sokağa inmesi, eylem yapması demokratik bir ülkede olması gerektiği gibi bence amacına ulaştı. Hükümette alması gerekeni çok iyi aldı. Ama maalesef biz millet olarak vur diyip öldürdüğümüz için, eylemciler hükümetten istifa bekliyor, üst komşum gecenin 12 sinde tencereye vuruyor. Provokatörler kolejdeki trafik lambalarını değil, komple direği sökmüşler hergün kaza tehlikesi atlatıyoruz, Audi a7 nin içinden sosyalist eşitlikçi Türkiye mesajları atanlar, sosyal ağlarda amerikansavar gurubu kurup iphone dan mesaj atanlar. Devrimci olup, starbucks a kapılarını açmıyor diye kızanlar....
Ne istendi ? Neler yapıldı ? Nereye geldik ? ...
Yeter artık ULAN!!!
içim acıyor. Resmen "çocuklarınızı alın, can güvenliği yok" dedi.
dün hazırlıksızdım ve tereddütlerim vardı gündüzden. akşam eve gittiğimde ise eşimin rahatsızlığı nedeniyle geceye kadar hastane de geçirdik. eve dönüp pc yi açtığımda gözlerime inanamadım. bir devlet bu kadar acımasız yalancı ve gaddar olamaz.
oraya gitmemek için zor ttutum kendimi. arkadaşlarım orada gezi de gazdan dumandan telef oluyorlar... herkes ama herkes sağduyu çağrısı yapıyor devlete lakin bunun adı diktatörlüktür.
gerçekten ağızdan çıkacak bir cümle bile o halkı ordan çekmeye yetecekken niye bu kadar nefret söylemleri anlamıyorum. ya gerçekten bu başbakan faşist diktatör oldu ya da daha büyük güçlerin elinde başbakanın aleyhinde kozlar ve köşeye sıkıştırıyorlar... ilk ihtimal daha güçlü olmakla birlikte ne olursa olsun bir ortak akıl çıkarılsa, tüm partilerle direnişçi temsilcileri ile gerçekten toplantılar yapılsa... bu kadar zor olmamalı...
bir ilin emniyet müdürü ve valisi çocuklarınızı taksimden alın orasının can güvenliği yok diye tehdit edebiliyorsa gerçekten bu ülke faşist dikta rejimine geçmiştir.
polis oldukları her halinden belli molotofçuların ki onca tomanın su sıkmasından doğru düzgün isabet edeni ıslananı yok göz altına alınanlarda baya keyifli görünüyorlardı. lakin aynı saatlerde çağlayan adliyesinde ellerinde molotof olmayan avukatlar yaka paça büyük bir şiddetle gözaltına alınıyorlar...
okmeydanında sokağa inen halka gaz sıkılıyor...
ne olursa olsun. sokağğa inen insanlar terörist bile olsa bunun sorumlusu iktidardır. bunu kimse reddedemez. eski iktdarlar döneminde esen yelden bile hükümetleri sorumlu tutan iktidar ne gei olaylarında, ne reyanlı olaylarında, ne afyondaki bomba patlamasında, ne göçükte ölen işçilerde, ne sellerde ölen işçilerde, ne öldürülen kadınlarımızda sorumlu olarak kendini görmüyor...
onlara göre her iyi sorumlusu kendileri her kötü şeyin sorumlusu müdahilleridir... biz buna faşizm diyoruz...
yazıktır. iletişim çağında dört yanımız kaynarken ülkemizde sağduyuyu yakalamak zor olmasa gerek...
imam osurursa cemaat ***** derler... imam sağduyu dese bir kelimecik inanın o polisler dünya iyisi insan olur... sizin anladığınız dilden dedi polis canavar kesildi...
insanları bizim gibi direnişçiler gibi olmasa bile sadece düşünmeye davet ediyorum... çözüm bu kadar kolayken ve bu iktidarın elinde iken neden bunca nefret ve kıyım... neden bunca maliyet... neden bunca acı.... neden bunca inat...
Dün akşam CNN International da bir başlık vardı internet sitesinde. "Europe has a new Hitler."
Aşağıdaki görüntüden sonra bu konu üzerine daha fazla konuşmaya gerek duymuyorum. Hoşçakalın arkadaşlar...
Tekerlekli Sandalyeli Eylemciye Su Sıkmak - Video - Alkışlarla Yaşıyorum
Bunu yapan babamın oglu olsa birdaha affetmezdim insan olan azıcık vijdan sahibi biri bunu yapmaz allah ıslah etsin baştaki diktacı polisde onun uşagı yazıktır günahtır daha 2 ay önce esata halkına zulmetme bırak o koltuhu diyen bir başbakan bu gğn kendisi neden aynı şeyi yapmak aciz .
bu görüntü ve onlarcası var. direk yüze sıkılan gazlar, nişanlanarak atılan bombalar plastik mermiler, 1 kişiye 5-10 kişi hayvan gibi saldırmalar, aynı anda atılan 20 bomba, direk kişiye yakın mesafeden sıkılan tazyikli su....
dün akşam dahil 15 günde 5000 in üzerinde yaralı kayıtlı olan...
yorum yapmıyorum... yapamıyorum... hala bu nefreti ve şiddeti savunanları ısrarla düşünmeye ve vicdanlı olmaya çağırıyorum... hükümetler gidicidir... valiler, polisler gidicidir.... kalıcı olan halktır... üst katında tencere tava çalan teyzedir, meydanda direnen komşunun çocuğudur... tayyip gider kılıçdaoğlu gelir bahçeli gelir ahmet mehmet gelir önemli değil... ama komşun yanındadır hep, sabah akşam görürsün... tayyip ve medyası yüzünden komşuna, kardeşine, iş arkadaşına, dostuna, bakkalına nefretle mi bakacaksın... onlar gittiğinde de nefret mi edeceksin...
bu nefret tohumlarını, şiddeti reddet... biraz vicdanlı ol, biiraz düşün...
Meydandakiler silahlanmalı ve örgüt mü kurmalıydı da devlet müzakere yolunu seçmeliydi...
alın işte haber... benim vatandaşımı katletmiş pkk lılar yayla şenliklerinde konuşma yapıyor... nerde polis nerde asker nerde tomalar... sokağa çıkıp hak talep edenlere terörist muamalesi yapanlara destek çıkanlar bu haberleri okuyunca vicdanları sızlamıyor mu acaba???
PKK yayla şenliğinde - Hürriyet GÜNDEM
birde bu habere bakın...
https://gundem.milliyet.com.tr/yaral...21/default.htm
CNN TÜRK: Halk Polislere Saldırdı
CNN INT: Polisler Halka Saldırdı
:D