Çözüm yolları ve projeleriyle milletin desteğini alacak alternatif parti ya da partiler olmadan çıkılacak her ayaklanma her direniş ya da eylem bu şartlarda başarısız olmaya mahkumdur.Çünkü millet muhalafetteki partilerin hamurunu çok iyi bildiği için meydanı asla boş bırakmaz.Belli kesimler olaya duygusal yaklaşsa da ben reel gerçeklerden bahsediyorum.Kimse kusura bakmasın arkadaşlar bu eylemlerle iktidar partisi bir anda geriye çark etmez.Ortamı yumuşatacak birkaç açıklama,birkaç taviz ve uzlaşmayla mesele kapanır ve yola aynen devam edilir.Bunun en somut kanıtı başbakanın bugün gittiği her yerde eylemlerde yakıp yıkan ve onları destekleyen herkes çapulcudur ve asla bu azınlık grup istiyor diye adımlarmızı geri atacak değiliz benzeri söylemleridir.
Şimdi bazı arkadaşlar bana kızabilir ama bence malesef bu eylemler de akp nin oylarını artırmaya yaradı.Keşke şiddet olayları hiç yaşanmadan her kesimden destek alan demokratik bir eylem birkaç gün içinde ses getirip sonlandırılsaydı.(Yanlış anlamayın herkes şiddet yanlısı demiyorum.Şiddet yanlıları tarafından suistimal edildi diyorum)Şimdi hergün uzadıkça uzayan biber gazlı tomalı eylemler insanlarda giderek bu gruplara karşı daha da nefrete dönüştürecek.Son zamanlarda anketlerde iyi çıkmadığına dair duyumlar alıyordum ama yine şansı döndü ve oylarını artıracak bir kriz buldu kendine.
Yer imleri