Sayfa 1/2 12 SonSon
33 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Bakanlık Pis Damacanaların Bir Kısmını Açıkladı

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

Standart Bakanlık Pis Damacanaların Bir Kısmını Açıkladı

Geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul'da 61 dolum tesisi üzerinde yapılan denetimde 5 marka geçer not alamamıştı. 'Buzada', 'Erpınar', 'Alps', 'Kervansaray' ve 'Yalısu' İstanbul için açıklanan kirliliği tespit edilen markalar oldu.

Sağlık Bakanlığı, daha önce bildirilen markalara ilaveten ''Gençsu'', ''Karlık Madran'', ''Alka Madran'', ''İvriz Su'', ''Beysu'', ''EDK Lara'', ''Hünkar'', ''Revan'', ''Buzdağ'', ''Kardelen'', ''İdeal'', ''Hazar Vox Nida'', ''Bahçeayran'', ''Esensu Özayran'', ''Kabalak'' markalarının dolum tesislerinde uygunsuzluk tespit edildiğini açıkladı.

Satış noktalarındaki denetimlerde ise 114 ürünün sağlıksız olduğu belirlendi.

Kaynak : Bakanlık pis su satan markaları açıkladı
    Konu ibrahim06 tarafından (04/08/2012 Saat 00:59 ) değiştirilmiştir.

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

Geçen sene işyerimize bikaç ay Kardelen su almıştık.

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

erikli ve Eskişehirin kendi markası kalabak kullanıyoruz... ikisinden de memnunuz...

Misafir047
    Ziyaretçi Misafir047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı Scottie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    erikli ve Eskişehirin kendi markası kalabak kullanıyoruz... ikisinden de memnunuz...
    eser içmeye devammı edeceksin yani anlamadım

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

Alıntı safakakbiyik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eser içmeye devammı edeceksin yani anlamadım
    Erikli ve kalabak sular kaynağı pis olanlardan değil. sadece yolda geçen zaman ve satış bayilerindeki bekleme koşullarından mikrop oluşmuş. Bu şekilde saka su da var. en mantıklısı damacana kullanmamak tek kullanımlık şişe kullanmak. bemn de saka su kullanıyorum

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Misafir047
    Ziyaretçi Misafir047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı ibrahim06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Erikli ve kalabak sular kaynağı pis olanlardan değil. sadece yolda geçen zaman ve satış bayilerindeki bekleme koşullarından mikrop oluşmuş. Bu şekilde saka su da var. en mantıklısı damacana kullanmamak tek kullanımlık şişe kullanmak. bemn de saka su kullanıyorum
    ibrahım sağlık bakanlığı bekleme koşullarından dolayı ugunsuzluk vermemiş dolum tesislerinden dolayı uygunsuzluk verdi kaldıki diğer firmalar neden uygunsuzluk almadıda karluk veya kardelen gibi firmaların suları dolum tesislerinden kötü koşullarından kaynaklanıyor kaldıki kaynağı temiz olsa nolur olmasa ne olur saka daki sularda güneşte bekliyor güneşte beklemeyen su markası yok maarisef

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Alıntı safakakbiyik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ibrahım sağlık bakanlığı bekleme koşullarından dolayı ugunsuzluk vermemiş dolum tesislerinden dolayı uygunsuzluk verdi kaldıki diğer firmalar neden uygunsuzluk almadıda karluk veya kardelen gibi firmaların suları dolum tesislerinden kötü koşullarından kaynaklanıyor kaldıki kaynağı temiz olsa nolur olmasa ne olur saka daki sularda güneşte bekliyor güneşte beklemeyen su markası yok maarisef
    İşini düzgün yapan ve yapmayan dağıtıcalar var.

Bizim akrabalarımız yapıyor Altınpınar su getiriyorlar, 2-3 bayi birleşip kendi araçları ile alıyorlar, güneş almayan bir dükkanları var gölgede depoluyorlar.
    ** İşin güzel tarafı, Gelen su max 2 gün duruyor, 2-3 günde bir gidiyorlar çatalcaya azar azar alıyorlar.

Yani su alacağınız yeri de gidip görebilirsiniz.

**Benim ofis tek kişilik, sırf bu yüzden damacana su alamıyorum.
    Damacana almış olsam eğer, emin olun ki son kalan 2-3 litre suyu inceleseler listeye girer O yüzden BİM den özkaynak alıyorum ofis için.

Birkan GENÇ
    Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    61 TS
    Edilen teşekkür: 799

Kardelen haricinde diğerlerini hiç duymadım bile..
    ╗ ╔╗
    ║║
    ╗ ║║
    ╔═══╗ ║║
    ║╚═══╝║ ║║
    ╚╝

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardelen haricinde diğerlerini hiç duymadım bile..
    ben bi de revan suyu biliyorum.Bu açıklananlar su dolum merkezi pis olanlar.Deşifre programında çok ünlü markaların da pis çıktığı söyleniyordu. Bakanlık ise o ünlü ürünlerin su dolum yerlerinin pis değil tekrar kullanılan damacanalarının pis olabileceği ve kaynaktan çıktıktan sonraki satış şartlarından dolayı bakteri oluştuğu türünden bişeyler diyor. Ben tatmin olmadım.

Bu arada ben de Ankarada ve bulabildiğim yerde SAKA su içerim. ph değeri en yüksek saka sudur.Hatta bir yerlerde dünyanın en iyi suyu diye bile okudum ve Avrupada Türkiyeden tek ödül alan su diye biliyorum.zaten sitesine girerseniz görürsünüz.
    https://www.sakasu.com.tr/index.php
    Konu ibrahim06 tarafından (04/08/2012 Saat 01:17 ) değiştirilmiştir.

M.Furkan Çelenli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı ibrahim06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben bi de revan suyu biliyorum.Bu açıklananlar su dolum merkezi pis olanlar.Deşifre programında çok ünlü markaların da pis çıktığı söyleniyordu. Bakanlık ise o ünlü ürünlerin su dolum yerlerinin pis değil tekrar kullanılan damacanalarının pis olabileceği ve kaynaktan çıktıktan sonraki satış şartlarından dolayı bakteri oluştuğu türünden bişeyler diyor. Ben tatmin olmadım.

Bu arada ben de Ankarada ve bulabildiğim yerde SAKA su içerim. ph değeri en yüksek saka sudur.Hatta bir yerlerde dünyanın en iyi suyu diye bile okudum ve Avrupada Türkiyeden tek ödül alan su diye biliyorum.zaten sitesine girerseniz görürsünüz.
    Saka
    Ben hiç sevemedim o suyu ya lezzetsiz değişik bi su.

ŞAKA suydu diyorum o yüzden ben ona
    Bİr de turkuaz vardı :s rezelatti benim için, şimdi şaka suyu içtiğimde o geliyor aklıma

Hamidiye
    Hisar
    Damla bunlar da içtikten sonra bu ne ya dediğim sular....

Tadı ve içimi 10 numara olan 3-4 firma(7-9TL) dışında tavsiye edebileceğim.

*Sırma Su (5TL'di 2 senedir şimdi 6TL)
    *Istıranca Su (Sanırım kapandı- 2 sene kullandım sonra adam gibi su bulamamıştım yerine 1 ay!!) (4TL)
    *Altınpınar Su (Çatalca - En azından kaynağı güzel bir ) (4TL)

He bir de BİM'den özkaynak alabilirsiniz

fuat coşar
    Fuat COŞAR fuatcosar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Çorum
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    60AZ955
    Edilen teşekkür: 44

neden bugüne kadar bunların denetimine bu kadar önem verilmiyordu da şimdi bu kadar üstüne düşer oldu bu bakanlık. acaba vekillerden biri su dolum tesisi filan mı kurdu. benim aklıma başka hiçbirşey gelmiyor açıkçası. tabi birde bizim bakan yapınca bunu.....

halil özçelik
    ᵀᴵᴾᴼ♥ᴳᴿᴬᴻᴰᴲ ᴾᵁᴻᵀᴼ♥ᴮᴿᴬᵂᴼ ligdevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    16 Z 5982
    Edilen teşekkür: 110

Kardelen bursada da satılıyo, acaba buradaki de pislimi ?

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

Alıntı ligdevi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardelen bursada da satılıyo, acaba buradaki de pislimi ?
    Türkiye çapında satılıyor ve bakanlık tr çapında satılan sulardan farklı şehirlerden numune almış. Pis yani

fehmi ünlü
    WHITE EVO fhmnl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Osmaniye
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    80 FU 2**
    Edilen teşekkür: 200

ideal su ile bahçeayranIn dolum tesisleri osmaniye de içmeyin sakın
    EVO 1.3 MJ DYNAMIC
    CHIP TUNNING

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

LİNK
    Saka

saka suyu sitesine girip inceleyin derim.ab standartlarında sertifika alan tek su.Ankarada BİM'ler de satar.
    Konu ibrahim06 tarafından (04/08/2012 Saat 01:22 ) değiştirilmiştir.

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

biz yaklaşık 2 yıldır evde işyerinde kabalak kullanıyoruz damak tadımıza en güzel gelen su. bugün getiren firma ile görüştüm bana yapılan açıklama aynen şu şekilde ..

fabrikaya bırakın test için denetlemeye bile gelmemeişler kapatıdı denilen fabrikadan 4 tır çıkardılar kapatılsa bu sular nereden gelecek hukuki süreçlerimizi başlattık yakın zmanda tekzip yayınlatacağız dediler.. işin aslınıda şu şekilde araştırmışlar aylar önce verdikleri yerlerde halen satamayıp elinde kalan sulardan numune almışlar bu sular güneş altında beklemesi sakıncalıymış 2 hafta dan fazla olan suları almayın ve güvenmediğiniz kendini disbürütor diye tanıtan firmalardan(mahale arası boş dükkanlarda iş yapan ) asla bilindikte olsa su almayın dendi ...

güneş altında kalan ve beklemiş sular kendiliğinden yosun ve bakteri üretiyormuş mutlaka kapaklarındaki tarihleri kontrol edin deniliyor..

okadar net konuştuki beni ikna etti kabalak suya devam diyorum ben ..

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

Şu röportajı okumakta fayda var.Ben zaten 2 yıldır damacana almıyorum. bence damacana işi sakat.

LİNK
    Kirli su hakkında saklanan her şey - Sabah

Kirli su hakkında saklanan her şey

A Haber'in gündemi belirleyen programı Deşifre yine bir gıda skandalını ortaya çıkardı ve günlerdir tüm Türkiye, damaca sulardaki kirliliği konuşuyor.
    Hakan HASTAOĞLU - Sabah.com.tr

Bal, salam, sucuk, yoğurt, peynir gibi bir çok sektördeki gıda teröristlerini ortaya çıkaran Deşifre'nin yapımcısı Mehmet Ali Önel, Sabah.com.tr'ye çarpıcı açıklamalar yaptı.

Deşifre programı bir dosya açtı ve Türkiye'de deyim yerindeyse ortalık karıştı. Artık herkes damacana sularını konuşuyor. Öncelikle damacana sularını incelemek nereden aklınıza geldi, bir ihbarla mı başladı süreç?

Biz öteden beri bildiğiniz gibi gıda sağlığıyla ilgili yayınlar yapıyoruz. 23 yıllık gazeteciyim, bir çok defalar halk sağlığını ilgilendiren haberler yaptık. Bir yıldır A Haber'deyiz ve başladığımızdan beri halk sağlığına yönelik haberler yapıyoruz. Bal meselesine el attık, çok büyük bir skandal ortaya çıktı. Televizyon reklamlarında vatandaşın gözünün içine baka baka sahte bal, glikoz şurubu yedirildiğini ortaya çıkardık. Arkasından salam, sucuk, peynir, yoğurt derken sütle devam ettik. Arkasından su vardı gündemimizde. Suyla ilgili olarak Prof. Dr. Erkan Topuz'un hakkını teslim etmemiz gerekir. Erkan Hoca suyla ilgili bir hususa dikkat çekmişti, Türkiye'deki sularda ağır metal var demişti bana. Ağır metal ayrı bir uzmanlık konusu, önce bakteriyel kirlilik var mı diye bakalım dedik. Şu anda ortaya çıkan budur. Ama Türkiye'deki suların bir kısmında kanser yapıcı ağır metaller de var. Onunla ilgili çalışmamız da devam ediyor.

İlk sonuçları aldığınızda neler gördünüz, ne hissettiniz?

Benim dört evladım var, en küçüğü iki yaşında, en büyüğü 16 yaşında. Çocuklarımız aklımıza geldi. Benim evimde içtiğim marka da orada çıktı, üstelik çok yoğun bakteriyel kirlilik bulundu. Eyvah dedim, bunca zaman çok iyi zannettiğimiz suyu çocuklarımıza içirdik ama su çok kirliymiş. Türkiye'deki bütün çocuklar bizim çocuklarımız, su hayatın kaynağı, temeli. Ben sonuçları görünce şok oldum. Biz 55 firma inceledik, 41 tanesinin suyunun içilemez nitelikte olduğunu gördük.

Toplum tarafından bilinen markaların ne kadarı bu 41 firmanın içerisinde bulunuyor?

Biz suyu sadece satış noktalarında inceledik. Sağlık Bakanlığı kaynağında da inceliyor. Suyun satış noktalarında kirli olması vatandaş açısından yeterince tedirgin edici bir durum zaten. En nihayetinde soframıza gelen su, o sudur. Kaynağından çıktıktan sonra su kirleniyorsa veya sofralarımıza kirli olarak geliyorsa, bu bakanlığı ve o firmaları ilgilendirir. Tüketici olarak biz içtiğimiz suya bakarız. 41 firma arasında su denilince akla gelen bütün firmalar vardı, bu kadar açık söylüyorum. Ama bu, firmaların bütün sularının kirli olduğu anlamına gelmiyor. Biz satış noktalarından suyu aldık, aynı firmanın başka bir satış noktasındaki suyu temiz çıkabilir. Esas belirleyici olan suyun kaynağındaki kirliliktir. Kaynak kirliyse yapılacak bir şey yoktur, bütün sular kirli çıkar. Kaynak temizse, su daha sonradan kirleniyorsa bu da firmanın sorumluluğundadır, firmanın bunu sağlaması lazım. Bardağıma gelen suyun sağlıklı olmasından firma ve bakanlık sorumludur. Bir durum saptaması yaptık, 55 noktanın 41'inde kirli suyun satılmış olduğunu ortaya koyduk. Bugün bakanlığın yaptığı açıklamayla, kaynağında incelenen 288 firmanın 20 tanesinde kirlilik tespit ediyor. Çok büyük bir rakam. Çok kaliteli diye bildiğimiz, üstüne büyük paralar ödeyerek içtiğimiz damacana sularda bu oranda kirlilik varsa bu korkunç bir şey. Sağlık Bakanlığı'nın bu denetimleri çok etkin yapabildiği kanaatinde değilim. Sahada deneyimlerimiz olduğu için söylüyorum, A firmasının kaynak suyu temiz ama yaz aylarında büyük satışı olduğu için suyu yetmiyor. Gidip dereden veya bahçesindeki kuyudan da su takviyesi yapıyor. Bakanlık elemanı denetime gittiğinde firma yetkilileri benim bahçemde kaçak kuyu var demeyecekleri için doğrudan kaynağa götürecekler. Aslında şu anda yapılan tahlil budur aslında. Kötü niyetli firmaların kaçak suları tespit edilememiştir bence, kaynakta olan tespit edildi. Bakanlığın bu denetimleri yaparken yanında jandarma ve polisin de olması lazım. O noktalarda çok etkin arama, tarama yapılırsa sağlıklı sonuç ortaya çıkar.

Sağlık Bakanlığı'nın kullandığı yöntemle ilgili bir sorun o zaman, bunu nasıl giderebilirler?

Bakanlığın elindeki imkan bu. Aslında sorun şuradan kaynaklanıyor, bakanlık ilk defa böyle kapsamlı bir araştırma yapıyor. Oysa ki bunu her hafta yapması lazım. İSKİ her gün 300-500 noktadan sularını alıp tahlil yapıyor. Bakanlık çok daha sık ve etkin denetim yapması lazım. Üzücü ama bakanlık bizim yayınlardan sonra bu denetimleri yapmış oldu.

İsimleri kirli su araştırmalarında bulanabilecek tanınmış markalardan size bir talep geldi mi? Hiç sizi arayan oldu mu?

Hayır. Ben öyle çok aranabilecek bir gazeteci değilim. Bunu biliyorlar herhalde. Ne diyecekler bana, bizim markamızı açıklama, bu işin üzerine gitme mi diyecekler. Ama dolaylı olarak bu işin üzerine gitmemem konusunda serzenişler, uyarılar aldım. Doğrudan firmalardan almadım, o kişilerin firmalarla bağlantısı var mıdır bilmiyorum.

Siz sadece damacanaları mı incelediniz, marketlerde satılan pet şişelere de baktınız mı?

Biz sadece damacanaları inceledik. Damacana satışı, suyun yüzde 75'ine tekabül ediyor. Çok yoğun miktarda kullanıldığı için hanelerde, evlerde doğrudan damacanaları inceledik. Pet şişelerde bu yoğunlukta bir sorun olduğunu zannetmiyorum. Pet şişeler kullan-at tarzı olduğu için damacanalardaki gibi kirlilik yok. Ama suyun kaynağında kirlilik varsa tabii ki pet şişedeki su da kirlidir.

Deşifre programı bundan sonra yoluna nasıl devam edecek?

Deşifre, kamu sağlığını, halk sağlığını korumak adına ne gerekiyorsa yapacak. Burada aslında gazetecilikle ilgili birkaç şey söylemek lazım. Gazeteciliğin temel misyonu, halkın sesi olan, sorunları ortaya koyan, sorumlu mevkideki insanlara sorunların çözümü için yardımcı olan bir kurumdur, meslektir. Gazetecilik son yıllarda siyasetle ve başka işlerle uğraştığı için gazeteciler halkın yanında olmayı çok fazla yapamıyorlar, yapmıyorlar. Bu satışlara da yansıyor. Bakın televizyonlara sadece eplence programları izleniyor, haber programları izlenmiyor. En iyi satış yapan gazetenin satışı 1 milyonu bulmuyor, toplam 3 milyon tiraj var 70 milyonluk ülkede. Japonya'da bir gazete 15 milyon tiraj yapıyor. Baktığınız zaman Türkiye'de medyanın bir güven sorunu var. Bu da medyanın halkın yanında durmamasından kaynaklanıyor. Türkiye 7-8 ay boyunca glikoz şurubundan yapılmış bal yedi, medya günlerce bunun reklamını yayınladı. Ama kimsenin bu ballar gerçek mi diye bakmak aklına gelmedi. Biz yaptık. Fakültede gazetecilikle ilgili bize ilk olarak bir olaydan kuşku duymak öğretildi. Onca gazeteci, kurum acaba diyerek bu balları incelemez mi? Demek ki gazeteciliğin durduğu yerde bir sorun var. Aslında bunun gözden geçirilmesi lazım. Türkiye değişti, dönüştü ama medya bunu yapamadı.

Son olarak, sudan sonraki hedefiniz nedir? Nereyi inceleyeceksiniz?

Onu söylemeyeyim ama var. Yine çok büyük gürültü koparacak bir dosyamız olacak.

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

turkuaz damla oldu diye biliyorum . coca cola nın suyuydu ve bir ara su değil sofra içeceği deniliyordu

M.Furkan Çelenli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    turkuaz damla oldu diye biliyorum . coca cola nın suyuydu ve bir ara su değil sofra içeceği deniliyordu
    O nasıl bir tabirmiş ya

Aman benim soframdan uzak dursunlar madem aynı su ...

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet Damla su oldu. Turkuaz iken üzerinde doğal minerali su yazmaz, işlenmiş su yazardı. Cola turka ilk çıktığında cola turka satmayıp sadece coca cola satan marketlere bedava verilirdi bu susumsu şey. Damla su olunca sapancadan bir yer alındı ve günlerce gazetelerde haberler çıktı sapancadaki yer coca colaya peşkeş çekildi diye.

Sayfa 1/2 12 SonSon