14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: 55 Damacanadan 14'ü Temiz Çıkmış!

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

Dikkat 55 Damacanadan 14'ü Temiz Çıkmış!

İstanbul'da 55 damacanada yapılan laboratuar incelemelerinde 14'ü temiz çıktı.

İstanbul’da satılan 19 litrelik damacana sularının laboratuarda inceleme sonuçları ortaya inanılmaz bir tablo çıkardı.

Laboratuar yetkilisi Can Demir, “Bandrollü 55 damacana, 11 ayrı laboratuara götürüldü. Burada tahlil edildi. 14’ü temiz çıktı, 41 suda başta ‘koliform’ (dışkı yoluyla bulaşan) bakteriler olmak üzere insan sağlığına zararlı maddeler bulundu” dedi.
    Bu sonucun, suların dolumu sırasında ve üretim sahasının hijyenik olmayan koşulları nedeniyle çıkmış olabileceği belirtildi. Su firmalarının ünlü ve bilinen markalar olduğu kaydedildi.
    İsimleri açıklanmayan firmaların Sağlık Bakanlığı'na bildirileceği belirtildi.
    Sağlık bakanlığı yetkilisi Mustafa Aksoy, “Bu damacanalar ünlü firmaların taklidi de olabilir, dikkat edilmeli” diye konuştu.
    Bu arada damacana sularının mikroplu çıkması sosyal paylaşım ağı twitter’da da günün konusuydu.

https://www.trthaber.com/haber/sagli...lar-49208.html

2. Bu mesajı için 2 kişi ibrahim06'ye teşekkür etti:

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

Yav arkadaş madem 14'ü temiz çıktı. Neden halktan gizliyorsunuz? Ben ne biliyim senin bunu kasıtlı yapmadığını, halkı damacanadan soğutmadığını.Bari temiz çıkanları söyleyin.
    Konu ibrahim06 tarafından (21/07/2012 Saat 19:05 ) değiştirilmiştir.

Ender Kum
    BİZEHERYERTRABZON 61TS61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 85

İbrahim Bey,bir sağlıkçı olarak,insan sağlığını tehdit eden, merdiven altı bu firmaları tercih eden halkımız,atalarımızın dediği gibi ''Ucuz etin yahnisi yavan olur'' misali bu suları ve bunun gibi ürünleri kullanmaya bile bile devam ediyor veyahutta kullanmalarına mecbur bırakılıyor.Kaliteden asla ödün vermemeliyiz.Suyun hayat kaynağı olduğunu asla unutmamalıyız.Suda önce dikkat edeceğimiz şey ph değeridir.Ne kadar yüksekse değeri vücut için o kadar yaralıdır.
    pH derecesi suyun çıktığı kaynağa göre değişir. Bir su ne kadar bazikse kimyasını değiştirebilecek asidik etkilere o kadar dirençli demektir. Vücut için yararlı olan bazik su içmektir. İnsan vücudu sürekli olarak pH dengesini sağlamaya çalışır. Vücudumuzun bu çabasına kulak verelim ve yüksek pH derecesine sahip çıkalım.
    Eski nick: dileksu

5. Bu mesajı için 2 kişi 61TS61'ye teşekkür etti:

ADVENTURER Engineer!
    Semih Kurtulmus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16 RR 232
    Edilen teşekkür: 167

Bizim evde artık damacana kullanmıyorlar zaten sağlıksız diyorlardı da inanmıyordum..
    Onlardan sonra bende 10 litre erikli almaya başladım o şekilde kullanıyorum
    Was willst du machen , denk nicht nach tus einfach...

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

Alıntı 61TS61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İbrahim Bey,bir sağlıkçı olarak,insan sağlığını tehdit eden, merdiven altı bu firmaları tercih eden halkımız,atalarımızın dediği gibi ''Ucuz etin yahnisi yavan olur'' misali bu suları ve bunun gibi ürünleri kullanmaya bile bile devam ediyor veyahutta kullanmalarına mecbur bırakılıyor.Kaliteden asla ödün vermemeliyiz.Suyun hayat kaynağı olduğunu asla unutmamalıyız.Suda önce dikkat edeceğimiz şey ph değeridir.Ne kadar yüksekse değeri vücut için o kadar yaralıdır.
    pH derecesi suyun çıktığı kaynağa göre değişir. Bir su ne kadar bazikse kimyasını değiştirebilecek asidik etkilere o kadar dirençli demektir. Vücut için yararlı olan bazik su içmektir. İnsan vücudu sürekli olarak pH dengesini sağlamaya çalışır. Vücudumuzun bu çabasına kulak verelim ve yüksek pH derecesine sahip çıkalım.
    Semih Bey, yapılan analizde çok ünlü bazı firmalar da sağlıksız çıkmış.Dediğinize katılıyorum. Ph değeri yüksek olduğu için Ankaradayken Saka su kullanırım. ph değeri 8.22. meşhur erikli bile 7.5ph.Ama Şuan burda mecburen Desni diye Erzurum kaynaklı bir su kullanıyorum.

Dediğinizden şunu mu anlamalıyım.Ph değeri yüksek olan sular içindeki zararlı etkilere rağmen daha mı temiz kalıyor?
    Konu ibrahim06 tarafından (22/07/2012 Saat 00:50 ) değiştirilmiştir.

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

Eskişehir kendi suyu olan Kalabak markasını kullanıyoruz... Ama birde evimize sürekli 19 litre erikli siparişi veriyoruz... Erikli eksik olmuyor... fakat kalabaktan da vazgeçmiyoruz... dışarıda susadığı zaman kesinlikle Kalabak alırım... kendi markamız...

Kadir Fota
    fota - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16 *** 83
    Edilen teşekkür: 243

illa ki damacana kullanacam derseniz geri dönüşümsüz tek kullanmlk damacanalri tercih edin derim. işin içinde olan biri olarak.

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

Damacana skandalı büyüyor en son haber

İş bayağı ciddi. herşeyde şahin kesilen sağlık bakanı niye bi açıklama yapmıyorsun? İnsanlara yıllardır ..oklu su içiren firmaları neden söylemiyorsun. dost firmalar mı var yoksa

Aşağıdaki haberde en tanınmış firma da var deniliyor. Sanırım erikli

https://gundem.bugun.com.tr/damacana...18-haberi.aspx
    Konu ibrahim06 tarafından (25/07/2012 Saat 17:17 ) değiştirilmiştir.

Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri

Hazretler sözde 2 gün sonra firmaları açıklayacaklarmış.

Bu arada size tavsiyem dışarıdan aldığınız suyu bol suyla yıkayınız!

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Alıntı ibrahim06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Damacana skandalı büyüyor en son haber

İş bayağı ciddi. herşeyde şahin kesilen sağlık bakanı niye bi açıklama yapmıyorsun? İnsanlara yıllardır ..oklu su içiren firmaları neden söylemiyorsun. dost firmalar mı var yoksa

Aşağıdaki haberde en tanınmış firma da var deniliyor. Sanırım erikli

HABER: Damacana suyunda yeni skandal haberi - Gündem
    Bursa nın dağlarından da problemli su geliyorsa yok artık

Ama istanbul içerisinden gelen onlarca firma var, her biri problemlidir eminim, içince bile rezalet çoğu!!
    Özellikle Kemerburgaz, Eyüp taraflarından Belgrat ormanı civarından gelen onlarca firma var.

Ben su alırken Çatalca ve Spanca'nın ötesinden olmasına dikkat ediyorum.
    Zaten diğerlerini içemiyorum o da ayrı bir mevzu

Nihat Güllü
    nightblue_35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 88

Bu konuyu daha önceden okumuştum fakat gözle görüp bir yorum yazayım dedim.Babamın marketi var burada 3 günde yaklaşık 60 tane 19lt lik damacana satıyor izmirde doğançayda dolum yeri olan izmirsu ya giderek dolum yaptırıp geliyor şahsi arabasıyla dün hepsi boşalmış tam giderken dur ben gideyim dedim boşları yükledim fabriya vardım bant sistemi kurmuşlar küçük camdan banda veriyorsunuz diğer taraftan dolu bir şekilde alıyorsunuz.Camdan nasıl dolum yapıldığını ve nasıl temizlendiğini izledim. Eleman band da iken tek tek kokluyor ve içinde pislik varsa veya artan su varsa yere döküyor.Çalışılan ortam o kadar hijyenik değildi.Band dan yıkanma makinasına geliyor basınçlı su tutuluyor benzinliklerde otomatik yıkama makinası vardır aynı onun gibi fakat dönen fırça yok burdan çıktıktan sonra doluma ve oradan kapaklanmaya. Suların ph değerlerinde veya başka değerlerinde bişey varmı bilemiyorum.Fakat tek sorun şu aynı damacaları tekrar alıyoruz yani ben müşteri gördüm sular kesik diye damacanasını tuvalette kullanan orda bulaşan bakteri o yıkamadaki tazikli su ile ne kadar hijyenik olabilirki? Bu bence bütün depozitolu damacanaların dolum yerlerinde aynıdır.En güzeli 19lt depozitosuz damacana kullanmak.

15. Bu mesajı için 2 kişi nightblue_35'ye teşekkür etti:

veli ercan
    vek66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 vek31
    Edilen teşekkür: 117

bende kalinda su kullanıyordum ismi değişmiş lido olmuş birde bu aralar bu haberler çıkınca tereddüt ettim vallahi bende bundan sonra tek kullanımlık 19 lt liklerden alacağım.

Ozan Özcan
    matushella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 80

En güzeli ufakbir ozon jeneratörü almak, daha sonra alınan damacanın içerisinde bu ozon gazını önerilen süre vermek. Daha sonrasında elde edilebilecek en temiz suyu içmiş oluruz. Hani birşeye göre tezek durumu ama yinede bakterileri vs öldüreceği için iyi bir yöntem gibi.

Ercan Bektaş
    ercan60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tokat
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 35

Niksar'ın musluk suyu bile o ünlü markaların damacanasından iyidir. Ancak evde Niksar Ayvaz suyu tercih ederim.