Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
43 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Philips diamond vision taktırdım

Kemal ÖZTÜRK
    jackal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 N 45XX
    Edilen teşekkür: 75

Alıntı ercan all Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaklasım tarzınız ve yorumlarınız icin tesekkurler...

Rica ederim ne demek

Kemal ÖZTÜRK
    jackal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 N 45XX
    Edilen teşekkür: 75

Alıntı ekorkut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir de şöyle bir konu var. H7 ampullerde H4 e göre daha iyi performans veriyor xenon taklidi ampuller. Honda' nın ampulü H7 mi acaba ki??

Honda Civic 1998-2006 Arası H4B diye bir ampül, B si ne diye de çok araştırdım ama bi farklı yok H4 le, ama sportta yada tayyar (type-r) ya da accord da h7

onur demirçelen
    forza gp onur1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 AL 4641
    Edilen teşekkür: 169

arkadaslar bende alıcam philips diamond marka fakat hangısını almalıyım h4 mu ? bıde baska onerınız varmı...

sinan sarı
    sarisinan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    :(
    Edilen teşekkür: 19

bende bi ara taktırmıstım m-tec blue whıte war xenon a en yakın o die biliyorum ama görmeniz lazım aynı xenon ya bi fark yok ama sadece yagmurlu hava degil hic bi havada göstermio deli olmustum habire farlarla oynuyorum acaba yakmadımmı die otobanda otoban ısıklarıyla gidiodum ama bnm bildigim en iisi m-tec super whıte olması lazım onu tawsiye ederim ama sis farınız warsa ikisinede aynısını takarsanız güzel gösterir die düsünüyorum simdi ben öle yapıcam bi sanayiye gidebilsem

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Adı Soyadı
    KaMiKaZe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 752

Alıntı onur1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaslar bende alıcam philips diamond marka fakat hangısını almalıyım h4 mu ? bıde baska onerınız varmı...
    diamond vision h7 megane da takılı 1 1.5 senedir gönül rahatlığıyla alabilirsin.

Eğer sisler için alıcaksan h1 olanı alıcaksın
    Uzun ve kısalar için diyorsan h4 modelini almalısın.

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet U.
    LTAB Riddle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 122

Ben önce Güvenlik diyorum. Ortalama 25.000 ytllik araçlarımıza sanayiden 50-100 ytl ye beyaz ampül takmak iyi bir fikir gibi durmuyor. Sadece görüntü için...

hikmet şekerlioğlu
    şekerlioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tokat
    Rengi
    Vals Mavi
    Plaka
    07kg993
    Edilen teşekkür: 662

Makaleler - Farların güçlendirilmesi

Etkenler : Gece görüşüne etki eden bir çok faktör vardır.

Sürücünün yaşı ve göz sağlığı : Sürücünün yaşı arttıkça görmek için duyduğu ışık ihtiyacı da artmaktadır. 10 yıl yaşlanan bir insanın gözleri %25 daha fazla ışığa ihtiyaç duyar.

Farın kalitesi : Orjinal farlar çok güçlü bilgisayarlar tarafından dizayn edilmekte, ısı, titreşim ve dayanıklılık gibi çeşitli kalite testlerine tabi tutulmaktadır. Daha çok görünüş amaçlı üretilen markasız veya yan sanayi üretimi farlar orjinal farın kalitesine erişemeyebilir.

Far camı ve reflektörlerinin durumu : İçine toz girmiş, kararmış, kirlenmiş far camları ve reflektörleri farın iyi aydınlatma sağlamasını engeller. Uzun süre kullanılmaktan dolayı reflektörleri kararmış bir far düzeltilemez, yenisi ile değiştirmeniz gerekir.

Farın yükseklik seviyesi : Normalden daha yukarıya ya da aşağıya ayarlanmış farlar iyi aydınlatma sağlayamaz ve karşıdan gelen sürücüleri de rahatsız eder. Seviye ayarı bölümünü inceleyiniz.

Far ampulünün kalitesi ve kullanılma süresi : Üreticiler far ampullerinin her 3 yılda bir kaliteli ve Avrupa standartlarına (ECE) uygun ampullerle değiştirilmesini önermektedirler.

Hava ve çevre şartları : Yağmur ve sisli hava koşulları far ışığının düzgün yayılmasını engellemekte ve sürücüye geri yansımasına neden olmaktadır. Islak bir yol yüzeyinin ışığın %85'ini yuttuğu tespit edilmiştir.

Hangi marka ? Otomobil üreticilerinin orjinal ekipman olarak kullandığı ve kalitesi bilinen, Avrupa standartlarına (ECE) ampul markalarını tercih etmeniz önerilmektedir.

Auto Express ampul testleri

H7
    H7 +50 , H4 +50 , H1 +50
    H7 +30 , H4 +30 , H1 +30
    Auto Bild ampul testleri

H4

Yüksek watt'lı ampuller : Otomobilinizin farı ve elektrik tesisatı 55W tüketen standart halojen ampuller için tasarlanmıştır. Daha fazla akım çeken ampullerin kullanılması elektrik tesisatına, far camı veya reflektörlerine zarar verebilir.

Avrupa standartlarına (ECE) uygun üretilmemiş ampullerin geometrileri düzgün olmayabilir ve bu nedenle düzgün aydınlatma sağlayamayabilir.

Beyaz-mavi ışık veren ampuller : Daha çok tuning sektörü için üretilen ve görünüşe hitap eden bu ampuller, mavi boya kaplaması ile daha fazla mavi içeren, yani daha fazla renk ısısına (K) sahip beyaza benzeyen bir ışık görüntüsüne sahiptir.

Orjinal xenon farlar mavi ışık vermezler, kesilme çizgisindeki mavi-mor efektler nedeniyle uzaktan bakan gözlerimiz öyle görür, bu renk ampulden değil, ışığın projektör içindeki siperde kırılması sonucunda kesilme çizgisinde oluşmaktadır. Hiçbir standart halojen ampulün xenon ampulün performansına veya rengine yaklaşabilmesi mümkün değildir.

Mavi ışık düşük dalgaboyuna sahip olduğundan cisimler tarafından kolay soğurulamaz. Gözlerimiz düşük dalgaboyuna sahip renkteki ışığa karşı çok duyarlı değildir. Işığın içindeki mavi rengin miktarı arttığı için özellikle yağmurda ve siste bu ampuller aydınlatma etkisini iyice kaybetmektedirler.
    Renk sıcaklığı nedir ?

Renk sıcaklığı ışığın rengidir, ışığın miktarı ile bir ilgisi yoktur. Renk sıcaklığı artırıldığında ışıktaki mavinin payı artar, kırmızının payı azalır.

Birim : Kelvin (K)

Beyaz ışık üç temel sıcaklık grubuna ayrılmıştır :

5000 K ve üstü günışığı beyazı daha fazla mavi azalan göz hassasiyeti
    5000 K - 3300 K doğal beyaz daha fazla beyaz optimum göz hassasiyeti
    3300 K ve altı sıcak beyaz daha fazla kırmızı artan göz hassasiyeti

Işık miktarı nedir ?

Işık kaynağından tüm yönlere doğru yayılan ve göz hassasiyeti ile değerlendirilebilen ışığın gücüdür.

Birim : Lümen (lm)
    Konu şekerlioğlu tarafından (10/06/2008 Saat 21:14 ) değiştirilmiştir.

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Adı Soyadı
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı Riddle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben önce Güvenlik diyorum. Ortalama 25.000 ytllik araçlarımıza sanayiden 50-100 ytl ye beyaz ampül takmak iyi bir fikir gibi durmuyor. Sadece görüntü için...
    Bahsedilen ürünler için 50-100 ytl zaten yüksek meblağlar bu fiyatı verdikten sonrada alacağınız philipsin ürünleri orjinal far ampülünüzden daha aydınlatma sunacaktır.

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

onur demirçelen
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 AL 4641

arkadaslar yorumlar ıcın tesekkur ederim..dun gıdıp uzun pazarlıklar sonucu 75 ytl'ye oto sanayiden aldım..her yerde 90 dı fakat adamın elınde son 1 tane kalmıs o yuzden ındırım yaptı...gelelım urunun kalıtesıne tek kelıme kım ne derse desın mukemmel goren arkadaslar daha ılk gunden oooo zenon'lanmısız dedıler gece gorusu mukemmel benim isteklerime cevap verdi umarım sizinkilerede cevap verir...unutmayalım bu ısın kıralı phılıps'tır aydınlatmada 1 numara..fakat tek bir sorun var adam bunların garantisi varmı bılmıyorum dedi sonrada sımdıye kadar agrıza yaptı yada yandı dıye gelen olmadı dedi..kullanan arkadaslar varsa bu konudada yardımcı olursa sevınırım...

ERCan Bütün
    ERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 336

onur bu farların garantisi yok cunku cabık patlıyor bu farlar kim ne derse desin.ben bunu bilerek satıcının kendisinden 3 ay garanti almıstımkendi garanti verdi yani adam ayrıca ben o farı 2 ay a yakın bir sure kullandım bir problemle yuz yuze getirmedi beni sanada getirmez umarım keyfili surusler
    Forever DJ Tiestooooooooooooooo...absolutely Trance dj in the universe...

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Tolga Güçlü
    Şanslı ve Hızlı Üye tolgaank88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 24**
    Edilen teşekkür: 707

bu dediğiniz xenon sistem değil demi,balanslı(balastlı) felan değil yani,sadece uzun kısa ampul...eğer bu dediğiniz gibiyse ben eski aracımda (hyundai getz) philips i yaklaşık 10 ay kullandım,ve hiç bi sorun yaşamadım...

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

onur demirçelen
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 AL 4641

Alıntı ercan all Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    onur bu farların garantisi yok cunku cabık patlıyor bu farlar kim ne derse desin.ben bunu bilerek satıcının kendisinden 3 ay garanti almıstımkendi garanti verdi yani adam ayrıca ben o farı 2 ay a yakın bir sure kullandım bir problemle yuz yuze getirmedi beni sanada getirmez umarım keyfili surusler

valla ercancım ben ne desem olmadı garantısı yok dedi..anlamadıgım sey mtec nasıl garantı verıo cok ılgınc...bu arada senın baya olmus nasıl memnunmusun sana gore eksı yanları varmı..

Mustafa FIRINCI
    mustafaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1569

Alıntı tolgaank88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu dediğiniz xenon sistem değil demi,balanslı(balastlı) felan değil yani,sadece uzun kısa ampul...eğer bu dediğiniz gibiyse ben eski aracımda (hyundai getz) philips i yaklaşık 10 ay kullandım,ve hiç bi sorun yaşamadım...

bende accentte kullandım bendede hıcbı sorun cıkarmadı.sadece aydınlatması bıraz(cok az) zayıf kalmıstı o kadar...
    Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...

20. Bu mesaj için teşekkür edenler:

onur demirçelen
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 AL 4641

Alıntı tolgaank88 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

hyr xenon degıl ama xenona en yakın far ampulu uzun kısa h4...

Tolga Güçlü
    Şanslı ve Hızlı Üye tolgaank88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 24**
    Edilen teşekkür: 707

Alıntı onur1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hyr xenon degıl ama xenona en yakın far ampulu uzun kısa h4...
    o zaman içini ferah tut onur,dediğim gibi bi sorun çıkmadı bende,sendede çıkmaz inşallah...

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Adı Soyadı
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

onur mtec neye garanti veriyor merak ediyorum patlamıyacak diye veriyorsa bunlar zten patlamıyor.

ERCan Bütün
    ERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 336

sorunsuz calıstı bende onur ama diyorum ya cok kullanmadıgım icin pek bir deneyimim olmadı.guzel ampul ama sonucta hersey marka degil mi artık marka iyiyse problem yok
    Forever DJ Tiestooooooooooooooo...absolutely Trance dj in the universe...

onur demirçelen
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Plaka
    35 AL 4641

Alıntı KaMiKaZe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    onur mtec neye garanti veriyor merak ediyorum patlamıyacak diye veriyorsa bunlar zten patlamıyor.

mtec patlarsa degıstırırım ama phılıps garantısız dedi...ben markasız aldım gecenlerde carrefourdan patladı ama degıstıremedım cunku degısımı yokmus.o yuzden sormustum garantı olayını onlarda sadece mtec de var dedıler..ne dıyelım aldık artık hayırlısı...

o a
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. sorumsuzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 23

benim arkadaşım chevrolet lacettiye bunlardan almıştı geçen sene 75 liraya inanın önümüzü zor görüyorduk. oda bizim araçlar gibi h4 kullanıyor. hele bi kere beraber izmire gittik yolda acayip sorun yaşadık ve hep uzunlarla gitmek zorunda kaldık. şehir içi bir nebze çekilebiliyor ama uzun yol için hiç ideal değil. en sonunda dayanamadı çıkardı m-tec taktık şimdi aydınlatmada bariz bir fark var.

SARP BAHAR
    Power Of Japan Little F.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 95

Bende kullandım güzeldi ama yağmurda ve gece kısalar problemli gibiydi.Bide ömrü çok kısa maksimum 3 ay.Geceleri fazla araç kullanmıyorsanız süre uzayabilir.

Tavsiyem Osram Hyper Blue dur bu saaten sonra.

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon