Rica ederim ne demek
Printable View
arkadaslar bende alıcam philips diamond marka fakat hangısını almalıyım h4 mu ? bıde baska onerınız varmı...
bende bi ara taktırmıstım m-tec blue whıte war xenon a en yakın o die biliyorum ama görmeniz lazım aynı xenon ya bi fark yok ama sadece yagmurlu hava degil hic bi havada göstermio deli olmustum habire farlarla oynuyorum acaba yakmadımmı die otobanda otoban ısıklarıyla gidiodum ama bnm bildigim en iisi m-tec super whıte olması lazım onu tawsiye ederim ama sis farınız warsa ikisinede aynısını takarsanız güzel gösterir die düsünüyorum simdi ben öle yapıcam bi sanayiye gidebilsem
Ben önce Güvenlik diyorum. Ortalama 25.000 ytllik araçlarımıza sanayiden 50-100 ytl ye beyaz ampül takmak iyi bir fikir gibi durmuyor. Sadece görüntü için...
Alıntı:
Makaleler - Farların güçlendirilmesi
Etkenler : Gece görüşüne etki eden bir çok faktör vardır.
Sürücünün yaşı ve göz sağlığı : Sürücünün yaşı arttıkça görmek için duyduğu ışık ihtiyacı da artmaktadır. 10 yıl yaşlanan bir insanın gözleri %25 daha fazla ışığa ihtiyaç duyar.
Farın kalitesi : Orjinal farlar çok güçlü bilgisayarlar tarafından dizayn edilmekte, ısı, titreşim ve dayanıklılık gibi çeşitli kalite testlerine tabi tutulmaktadır. Daha çok görünüş amaçlı üretilen markasız veya yan sanayi üretimi farlar orjinal farın kalitesine erişemeyebilir.
Far camı ve reflektörlerinin durumu : İçine toz girmiş, kararmış, kirlenmiş far camları ve reflektörleri farın iyi aydınlatma sağlamasını engeller. Uzun süre kullanılmaktan dolayı reflektörleri kararmış bir far düzeltilemez, yenisi ile değiştirmeniz gerekir.
Farın yükseklik seviyesi : Normalden daha yukarıya ya da aşağıya ayarlanmış farlar iyi aydınlatma sağlayamaz ve karşıdan gelen sürücüleri de rahatsız eder. Seviye ayarı bölümünü inceleyiniz.
Far ampulünün kalitesi ve kullanılma süresi : Üreticiler far ampullerinin her 3 yılda bir kaliteli ve Avrupa standartlarına (ECE) uygun ampullerle değiştirilmesini önermektedirler.
Hava ve çevre şartları : Yağmur ve sisli hava koşulları far ışığının düzgün yayılmasını engellemekte ve sürücüye geri yansımasına neden olmaktadır. Islak bir yol yüzeyinin ışığın %85'ini yuttuğu tespit edilmiştir.
Hangi marka ? Otomobil üreticilerinin orjinal ekipman olarak kullandığı ve kalitesi bilinen, Avrupa standartlarına (ECE) ampul markalarını tercih etmeniz önerilmektedir.
Auto Express ampul testleri
H7
H7 +50 , H4 +50 , H1 +50
H7 +30 , H4 +30 , H1 +30
Auto Bild ampul testleri
H4
Yüksek watt'lı ampuller : Otomobilinizin farı ve elektrik tesisatı 55W tüketen standart halojen ampuller için tasarlanmıştır. Daha fazla akım çeken ampullerin kullanılması elektrik tesisatına, far camı veya reflektörlerine zarar verebilir.
Avrupa standartlarına (ECE) uygun üretilmemiş ampullerin geometrileri düzgün olmayabilir ve bu nedenle düzgün aydınlatma sağlayamayabilir.
Beyaz-mavi ışık veren ampuller : Daha çok tuning sektörü için üretilen ve görünüşe hitap eden bu ampuller, mavi boya kaplaması ile daha fazla mavi içeren, yani daha fazla renk ısısına (K) sahip beyaza benzeyen bir ışık görüntüsüne sahiptir.
Orjinal xenon farlar mavi ışık vermezler, kesilme çizgisindeki mavi-mor efektler nedeniyle uzaktan bakan gözlerimiz öyle görür, bu renk ampulden değil, ışığın projektör içindeki siperde kırılması sonucunda kesilme çizgisinde oluşmaktadır. Hiçbir standart halojen ampulün xenon ampulün performansına veya rengine yaklaşabilmesi mümkün değildir.
Mavi ışık düşük dalgaboyuna sahip olduğundan cisimler tarafından kolay soğurulamaz. Gözlerimiz düşük dalgaboyuna sahip renkteki ışığa karşı çok duyarlı değildir. Işığın içindeki mavi rengin miktarı arttığı için özellikle yağmurda ve siste bu ampuller aydınlatma etkisini iyice kaybetmektedirler.
Alıntı:
Renk sıcaklığı nedir ?
Renk sıcaklığı ışığın rengidir, ışığın miktarı ile bir ilgisi yoktur. Renk sıcaklığı artırıldığında ışıktaki mavinin payı artar, kırmızının payı azalır.
Birim : Kelvin (K)
Beyaz ışık üç temel sıcaklık grubuna ayrılmıştır :
5000 K ve üstü günışığı beyazı daha fazla mavi azalan göz hassasiyeti
5000 K - 3300 K doğal beyaz daha fazla beyaz optimum göz hassasiyeti
3300 K ve altı sıcak beyaz daha fazla kırmızı artan göz hassasiyeti
Işık miktarı nedir ?
Işık kaynağından tüm yönlere doğru yayılan ve göz hassasiyeti ile değerlendirilebilen ışığın gücüdür.
Birim : Lümen (lm)
arkadaslar yorumlar ıcın tesekkur ederim..dun gıdıp uzun pazarlıklar sonucu 75 ytl'ye oto sanayiden aldım..her yerde 90 dı fakat adamın elınde son 1 tane kalmıs o yuzden ındırım yaptı...gelelım urunun kalıtesıne tek kelıme kım ne derse desın mukemmel goren arkadaslar daha ılk gunden oooo zenon'lanmısız dedıler :) gece gorusu mukemmel benim isteklerime cevap verdi umarım sizinkilerede cevap verir...unutmayalım bu ısın kıralı phılıps'tır aydınlatmada 1 numara..fakat tek bir sorun var adam bunların garantisi varmı bılmıyorum dedi sonrada sımdıye kadar agrıza yaptı yada yandı dıye gelen olmadı dedi..kullanan arkadaslar varsa bu konudada yardımcı olursa sevınırım...
onur bu farların garantisi yok cunku cabık patlıyor bu farlar kim ne derse desin.ben bunu bilerek satıcının kendisinden 3 ay garanti almıstım:D:D:Dkendi garanti verdi yani adam ayrıca ben o farı 2 ay a yakın bir sure kullandım bir problemle yuz yuze getirmedi beni sanada getirmez umarım keyfili surusler;)
bu dediğiniz xenon sistem değil demi,balanslı(balastlı) felan değil yani,sadece uzun kısa ampul...eğer bu dediğiniz gibiyse ben eski aracımda (hyundai getz) philips i yaklaşık 10 ay kullandım,ve hiç bi sorun yaşamadım...
onur mtec neye garanti veriyor merak ediyorum patlamıyacak diye veriyorsa bunlar zten patlamıyor.
sorunsuz calıstı bende onur ama diyorum ya cok kullanmadıgım icin pek bir deneyimim olmadı.guzel ampul ama sonucta hersey marka degil mi artık marka iyiyse problem yok;)
benim arkadaşım chevrolet lacettiye bunlardan almıştı geçen sene 75 liraya inanın önümüzü zor görüyorduk. oda bizim araçlar gibi h4 kullanıyor. hele bi kere beraber izmire gittik yolda acayip sorun yaşadık ve hep uzunlarla gitmek zorunda kaldık. şehir içi bir nebze çekilebiliyor ama uzun yol için hiç ideal değil. en sonunda dayanamadı çıkardı m-tec taktık şimdi aydınlatmada bariz bir fark var.
Bende kullandım güzeldi ama yağmurda ve gece kısalar problemli gibiydi.Bide ömrü çok kısa maksimum 3 ay.Geceleri fazla araç kullanmıyorsanız süre uzayabilir.
Tavsiyem Osram Hyper Blue dur bu saaten sonra.