Sayfa 1/2 12 SonSon
22 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: 7 x 17 inç ET40 jant 5 cm inerse sürtme yapar mı ???

KUBİLAY TOXICBASS
    TOXICBASS CAR AUDIO SPLgarage - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bravo Tango Kırmızı
    Plaka
    06DVG59
    Edilen teşekkür: 12

Teknik Konu 7 x 17 inç ET40 jant 5 cm inerse sürtme yapar mı ???

merhaba arkadaşlar 17'' jant üzerine birçok konu açılmış bende baktım inceledim ama aradığım cevabı tam anlamıyla bulamadım. 2007 model 1.4 fıre actıve aracıma 7 x 17 inç ET40 ölçülerinde jant ve 205 40 17 lastik aldım. şimdi ben bu aracımı 5-6 cm alçaltacam acaba sürtme olurmu yada bu ölçülerde takan arkadaşlar varsa başlarına böyle bişey gelen varmı. şunuda belirteyim spor yay takmicam ön arka komple koni yapılacak. yorum ve cevapları için şimdiden herkese tşk. ederim. saygılarımla...

buyrun buda aracım...

sezgin agus
    La Cordélio AGUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 AP 3261
    Edilen teşekkür: 400

bence benim fikrimdir ki; 5-6 cm fazla yollarımız düşünecek olursak... bence ideali 3.5 cm dir ki; bir de biraz zaman ardından takmış olduğun yayların esnemesi ile bir yarım cm daha aşaıya ineceğini hesaplarsak...!!! tabi zevk ve keyif meselesi bu ama belirtmeden geçmeyeceğim jantların harika...!!! bir eksiği ''yay'' sanırım oda geliyor..

Ogulcan ÖĞÜT
    Ogulcan.Öğüt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    78 SK 363
    Edilen teşekkür: 417

Cok güzel 5cm yay yakısır 3.5 belli bile olmuo.
    Hız Felaket Değil Kabiliyettir ...

Yiğit TÜREN
    sharky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 18

Bende diğer araçlarımdan kazandığım tecrübelerime dayanarak söliyim fikrimi...
    17"altı 5cm ideal ama 17"ve yukarısı için 3.5cm daha iyi olur... Bilmiorm ama gp da nasıl olur sürtermi.. Esnersemi sürter orasını bilemem...

Bu arada çok yakışıklı olmuş aracın.. Güle güle kullan

batu fes
    batuhann80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 615

orjinal jant ve lastiklerde 15'' jantımız buda=>38.10 cm cap demek...
    yanaklar 65(175 göre)=>11,375 cm demek
    38.10 nun yarı capı 19.05 buna artı olarak 11,375 cm=>30,425 cm göbekten yukarıya dogru yarı cap var bu standart olanı...
    ----
    17'' janta bakalım=>43,18 cm cap,,,yarısı 21,59 cm yarı cap olur...
    lastikler 40 yanak(205 göre) =>8,2 cm dir...
    yarı cap 21,59 cm artı olarak yanak 8,2 cm=>29.79 cm oldu...

iki degeri karsılastırdıgımızda 30,425 cm yarıcap <=>29,79 cm yarıcap bence bir fark olmadı..hatta daha az bir yarı cap oldu...
    artı orjinalde 5 cm düsürsek degermi?degmez...yumusak olmasına rahmen...siz amortisör ve yayları komple degiştirip sert tercih ederseniz yaylanmalarda sürtmeyi kaldırırsınız lakin yüklü olarak...5 cm düsüren yay 17'' 40 yanaktada sürtmez...
    sizin asıl probleminiz lastik genişliginden(lastik taban genişligi 205..) esnemede camurlugun yan içine sürtermi onu ölçmek lazım...
    Konu batuhann80 tarafından (27/04/2009 Saat 17:34 ) değiştirilmiştir.

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Turan Savas
    Mel00ner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 5

Kulbilay arkadaşım,

https://forum.grandepuntotr.com/gran...tml#post123400 linkinden de hesaplayabileceğin gibi;

Aracının orjinal lastik çapı 608,50 mm, yeni taktığın lastik ise 595,80 mm yani % 2,1 daha küçük, bu durumda yay takmaz isen sürtmez ancak yeni lastiğin hem 205 olması hemde yeni jantının ofsetinin 40 olması (orjinali 35) yani 0,50 cm dışarı çıkık olması anlamına geliyor hele birde aracın yüksekliğini 5 lik yay takarak düşürürsen bence kesin sürter. Buda bir zevk meselesi aracı güzel görünsün diye bazı arkadaşlar her şeye katlanabiliyorlar

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Ufuk, yanak değerleri uzunluk ölçüsünü ifade etmez.Bunlar tabanın oranını gösterir.Yani yanak 65 ise bu 185mm taban ölçüsü olan lastiğin %65 i yanak kalanlığı demektir.Yine 205 40 17 için yanak kalınlığı 205mm nin %40 kadardır...

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

batu fes
    batuhann80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 615

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ufuk, yanak değerleri uzunluk ölçüsünü ifade etmez.Bunlar tabanın oranını gösterir.Yani yanak 65 ise bu 185mm taban ölçüsü olan lastiğin %65 i yanak kalanlığı demektir.Yine 205 40 17 için yanak kalınlığı 205mm nin %40 kadardır...
    abi düzelttim pardon...
    Konu batuhann80 tarafından (27/04/2009 Saat 17:29 ) değiştirilmiştir.

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

h a
    Karadush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 5

Bir zamanlar, bir zamanlar diyorum şöyle baktığım zaman sene 2005 in 12. ayı internette dolaşırken gördüğüm fakat TR ye ne zaman gelir diye beklediğim 2 gün sonra ön siparşe gittiğim ha geldi hala geledecek diye saydığım günleri hatırladım.

Maziyi bir kenara bırakalım;

Lastik jant seçimine gelelim.

İlk taktığım jantlar Mak Extreme Marka 7*17" jantlardı lastik seçimim 215*40*17 idi tabiki o zamanlar TR de grande punto adına servislerde bile parça yoktu bir kaç ay yay süspansiyon v.s. siz gezdim bir gece sevdiğim bir kaç arkadaş la bir likte arabanın yüksekliğini v.s. ölçtük arabayanın içine nerede ne var ne yoksa kum çuvallarını yığdık taki önce 35 MM düşürene sonra 50 MM düşürene kadar sonra almanyadan direkt eibach firmasına ruhsat fotokopisini faxlayarak 50 MM yayların siparişini verdim ve hiç bir sürtme v.s. ile karşılaşmadım.

2. Serüven ise 18" jantlarla başladı. Sürterdi sürtmezdi derken yine kum çuvallarına terfi ettik hatta 2 gün öyle gezdin yakıt biraz artıyor ) neyse 18" jantlarım 225*35*18 lastiklerimi de taktıktan sonra ortalama 14 ay kadar 50 MM eibach yaylarla kullandım her hangi bir sürtme ile karşılaşmadım tek sorun yollarımız her kaviste dur kalk dur kalk yeterince mahvediyor insanı neyse 14 ay sonunda çıkarttım ve aracımı sattım 6 ay öncesi ise aracımı tekrar geri aldım o artık standart bir dynamic konfor paketli g.punto )

İşin özü 18 takmayacaksan 50 MM yay veya ayarlı ayarsız süspansiyon 7*17" jantlar için ideal hatta 3-5 MM kadarda esneme payı oluşuyor zamanla 18 takacaksan direkt 35 MM

KUBİLAY TOXICBASS
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bravo Tango Kırmızı
    Plaka
    06DVG59

nasipse yarın koni amartisör yapılacak arkadaşlar. inş. aksi bir durumla karşılaşmayız. sonuçları sizinle paylaşacağım. görüşleri için bütün arkadaşlara tşk. ederim...

rahan yilmaz
    ranet3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06RP...
    Edilen teşekkür: 41

sürtme kesinlikle olmaz istersen 7cm düşür ancak akisler çok kasılıyor arabaya zararı var 3.5 luk her zaman daha sağlıklı... benim aracımda 205-45-17 var ben önce 5 kulladım şimdi 3.5 kullanıyorum...

KUBİLAY TOXICBASS
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bravo Tango Kırmızı
    Plaka
    06DVG59

ewet arkadaşlar koni amortisör başarıyla yapılmıştır. ince hesaplamalar ve ayarlamalar sonucu sürtme yoktur. artık yerlerde sürünüyoruz

16. Bu mesajı için 2 kişi SPLgarage'ye teşekkür etti:

anvil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1348

güzel olmuş.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Ben de beğendim Kubilay, araç oldukça düşmüş,

Dikkatli sürüşler...

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

KUBİLAY TOXICBASS
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bravo Tango Kırmızı
    Plaka
    06DVG59

ewet gerçekten bu yollarda dikkatli olmak lazım. ama bir yol tutuş var anlatamam. resmen dört koldan yapışıyo

VEDAT UŞAKLI
    Şimdilik Focus II HB vedatx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 V 8269
    Edilen teşekkür: 41

gerçekten çok muhteşem olmuş. Anladıgım kadarıyla benim 215/35/18 lastiklerdede sürtme yapmıyacak. peki böyle bir sistemin maliyeti ne kadardır? ayrıca artıları nelerdir eksileri varmıdır? Teşekkür ederim.
    1.4 Fire Dynamic | Exotic Red | 17" T-jet Jant(205/40/17 Lassa İmpetus Sport) | 5cm Eibach Sportline | H4 Xenon 8000K | H1 Xenon 8000K | Spoiler + Maşpiye | Light Black Film | Rockford Fosgate PUNCH P2 | JBL GTO-6707C Kompenant x2 | Xetec 3506 6 Kanal Anfi

Orhan Okay
    orhanokay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 153

yanlış anlama sadece fikrimi söylemek istiyorum; Ben eski halini daha çok sevdim. araç bu kadar alçalınca özellikle arkada sanki 4-5 kişi oturuyormuş, hatta bagajda da bi tane piano varmışta aracın arkası çökmüş gibi duruyor. Abartı olmuş sanki...
    Orhan Okay
    Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi

Mustafa FIRINCI
    mustafaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1569

bencede arka taraf bıraz abartı olmus.on cok hos duruyor.ama arkası, yaylarını kestırmıs broadwayler, sahınler gıbı olmus.eger arkada, on gıbı olsaymıs daha guzel olurmus.tabı bunlar bızım fıkırlerımız.onemlı olan senın begenmen...
    Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...

mustafa arslan
    662mustafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    61EN662
    Edilen teşekkür: 0

arkadaslar slm..205.40.17 ölçülerinde lastik ve janta sahibim.ama aracım yüksek durdugundan rahatsızım.fazla abartıya kacmadan aracımı alçatmayı düsünüyorum.simdi bir kaç sorum olacak.
    1.si
    grande puntonun hem orjinal cıkma yay takımını buldum hemde 2.el uygun fiyata 3.5luk spor yay buldum.her ikiside aynı fiyat..ben ya orginal yaylari alip kestirmeyi düsünüyorum(kendi orjinal yaylarim bi kenarda duracak) yada spor yayımı direk taksam
    2.sorum ise 3.5 spor yay takıldıgında lastigin camurluga sürtme gibi bir sorun oluyormu
    son sorum ise 3.5 yay takıldıgında amortisörlerde herhangi bir işleme gerek varmi acikcasi amortisörleri elletmek taraftari degilim..ilerde amortisör patlama gibi sıkıntı yasarmiyim..
    arkadaslar sizlerden en kısa zamamda cevap bekliyorumm..

hüseyin öz
    KARA PİTON efsane19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 10

ben de orjinal 175/65 r 15 olanı düşürmek istiyorum ya olurmu sizce biraz havada gibi duruyor...

Sayfa 1/2 12 SonSon