Arkadaşlar evinizde mürekkep püskürtmeli bir yazıcınız var ve kartusu bitmiş ise yeniden sıfır kartuş alamk yerine doldurmanızı tavsıye ederim yeni kartusun ücreti 40 TL kadar (HB 350)
Kartus doldurma işini kırtasıyede yapıyordum daha önce 7 TL ye fakat bir ara çıktı olayı arttı baktım beş kez doluyor ayda neredeyse gittim kartus murekkebı aldım 500Ml 20 Tl ye kartusa maximum 4-6 Ml koyuyorsunuz artık bu mürekkep ıle nekadar dolum yaparım sız dusunun orjınalınden farkı yok murekkebın şimdi dolum yapar ıken benım yaptıgım hatayı sızınle paylasayım
1- enjektorun iğnesini çok batırmısım ve kartusun içerısındekı Koruyucu kısım olarak adlandırdıgım kısımı delmişim (REsim 1) bu kısımı delmemek ıcın ingenyı kokune kadar bastırmayın 1-2 cm kadar ıcerı gırsın yeter bu kısım delinirse kartusu prıntera koydugunuzda damla damla akar prıntırın ıcıne murekkep,sız dolu sanırken aslında bosalmıstır kartus bundan dolayı fazla itmeyın igneyı
2-Kartusun içerisinde sünger varmıs ben bos sanırdım ama murekkebı sungere yedırıyormusuz megersem (RESIM 2)
3-enjektor ıle cektıgınız 5 ml murekkebı delık 5,delık4,delık3,delık 2 den kartusa enjekte edebılırsınız ıster 5ml bır anda ıster hepsıne fark etmez Delık 1 dende hepsını enjekte edebılırsınız ama şu önemli fazla ıgnegı sokmayın yoksa alttakı koruyucuyu delersınız (resım 2)
4-Ben murekkebı enjekte ederken bıraz fazla enjekte ederek bu 5 delıkten hafıfce tasmasını saglıyorum bunude nedenı murekkebın allatan cıkmıs olması (meatl kısım Resım 4)(damlacık halınde veya cok az) alttan cıkarsa murekekb kartusa akıyor ve prıntıra ulasıyor demektır alttakı metal kısıma kagıt mendıl ıle bastırdıgınızda murekkeb varsa veya akan murekkebı sılersenız ıslem ok
4-Arasıra tıkandıgı ıcın akmıyorsa murekkebı fazla basıyorumkı tasma yoluyla allttan cıksın dıye boylece tıkanıklık acılıyor veya hava basıyorum murekkeb yerıne oda ıs goruyor
5-Bu murekkebı bır arkadasın ısyerındekı yazar kasadada kullandım murekkeb (Cescesor Black Printer inks) murekkeb donmuyor ,bozulmuyor makınayıda bozmuyor herhangı bır sıkıntı yaratmıyor 1 yıldır kullanıyorum sadece eldıven takın yoksa elınız batıyor
NOT: BU SIYAH KARTUS ICINDIR RENKLI KARTUSUM OLMADIGINDAN DENEMDIM AMA ONDADA AYNIDIR SADECE HANGI DELIKTEN HANGI RENGI BASILACAGINI BILMEK YETERLI
Yer imleri