Aynı motor hacmindeki yada aynı beygir gibi özellikleri referans alındığında dizel-benzinli motorların 0-100 km leri o aracın performansını gösterir...
0-100 1.4 77 Fire 13.2
0-100 1.3 75 Mjet 13.6
0-100 1.4 105 Multiair 10.8 sn
0-100 1.3 95 Multijet 11.7 sn
Bence bu açıdan bakmak daha verimli olur...Şahsi fikrimdir...
Yokuş yukarı çıkarken turbolu araç uygun devirde daha verimli olabilir... Neticede diğeri atmosferik benzinlidir... Ancak illa bir karşılaştırma gerekiyorsa aynı hacimli ikiside turbo özellikli motorları kıyaslamak gerekir... Bana göre yine benzinli olan daha atak olacaktır....
Konu Meguiars tarafından (24/02/2013 Saat 23:11 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme...
Dizeller kesinlikle atak değilDizeli dizel yapan -günümüzdeki haliyle- turbo beslemesi, yüksek basınçlı pompa ve enjeksiyon sistemleridir.Bunlar olmadan dizelin atak olarak adlandırılması imkansız.Şimdi dizel motor bu sayede atmosferik benzinlilere kafa tutuyorsa bu zaten benzinli motorun ataklığıdır
Aynı hacimde ve araçta birisi turbo benzinli diğeri turbo dizel olarak karşılaştırma yaparsak tüketim dışında hiçbir disiplinde dizel benzinliye yetişemez,
Fabrika verilerine bakmak bence en doğrusu.Bir de benzinli (atmosferik) motorları turbo dizellerle karşılaştırken ikisinin de maksimum verimle kullanılması gerektiğini unutmamak lazım.Yani benzinlide dizel gibi vites değiştirerek ilerlemek zaten performansın ortadan kaybolması demek...
Konu ABNEW tarafından (25/02/2013 Saat 01:01 ) değiştirilmiştir.
eşit şartlar ele alındığında benzinli araç her zaman performanslıdır. en basit örneği süper spor otomobillere bakın hepsi benzinli eğer aynı şartlarda dizel performanslı olsaydı dizel motor kullanılırdı. 2007 yılında 2006 model berlingo ve c2 şirket aracı reno 19 1.6rt m vardı3 araç da birbirinden farklı ama kullandığım yol aynıydı .berlingo 1.9 53hp düz dizel, c2 1.4 70hp turbo dizel reno 19 80hp falandı tam teknik veri hatırlamıyorum. berlingo silindir hacmi yüksek olmasına rağmen turbo olmadığı için performansı çok düşük yakıtı ortalama 10lt olan bir araç dik yokuş aşağı 169 dedi 170 demedi öyle hantal bir araç berlingo 1.9, c2 ise 1.4 70 hp olmasına rağmen bu araçların içerisinde en performanslısı ve ekonomiğidir 189km/h son süret gördüm reno 19 lpg de 180 anca görüyordu ama lpg den önce 205km/h çevre yolunda gördüm. bunu niçin böyle anlattım arkadaşın da dediği gibi aynı silindir hacimli aynı şartlardaki araçları test edip karşılaştırmak gerek. bu gün 1.3mjet in turbosunu sökün punto 1.2 69 hp lik aracı bile geçemezsiniz. bırakın ona buna kafa tutmayı fireden performanslı olmasını. ha diğer türlü de 1.3 mjet e karşılık 1.4 fire turbo takın ne rampada ne kalkışta kafa tutamazsınız kaldı ki 8V, mjet 16V şartlar eşitlensin derseniz 1.4 tjete 1.3mjet ne kadar kafa tutabilir şeçim sizin. yanlış anlamayın ben mjet motor kötü demiyorum kafamdaki seçenekler arasında kendisi ama şartlar eşitse yakıtı göz ardı ediyorsak her zaman benzinli derim. tabi günümüz şartları buna müsaade etmiyor o ayrı. saygılar arkadaşlar.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri