Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon
88 sonuçtan 61 ile 80 arası

Konu: Dizeller Gerçekten Çok mu atak ?

Misafir046
    Ziyaretçi Misafir046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bu konu hakkında cevap verebilirim sanırım.

Bende bundan once yine sıfır aldıgım 2011 model 75b evo dinamik benzinli vardı.
    Şimdi ise 2012 model 75b 1.3 lounge yeni punto var.

Her hali ile dizel aracım bir önceki aracımı ezer gecer...KEndi araclarımdan kıyaslıyorum dahası yok.

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Alıntı BBYILDIZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Her hali ile dizel aracım bir önceki aracımı ezer gecer...KEndi araclarımdan kıyaslıyorum dahası yok.
    düzeltme yapmak istedim. Bi önceki aracınız 77 hp olmalı. İki aracında farklı özellikleri motor ikisindede küçük ezip geçeceğini düşünmüyorum. Son hız da benzinli biraz daha uzar emin olun. 195 km görmüş biri olarak yazıyorum. 75 hp dizelle çok zor.
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

Misafir046

Standart Ynt: Dizeller Gerçekten Çok mu atak ?

Arkadasim benim dizel aracimin daha atak oldugunu dusunuyorum onceki aracima gore...sprun ne ki anlamadim??? Bu kendi gorusum..

Gayette dizeller daha seri...son hiz degil onemli olan seriligi...benzinde cevre yolunda ayni yokusu150 cikamayan aracimdan sinra 1.3 dizekde 170 rahat goruyorum...dizel uzar gider onceki aracima gore

Saygilarimla BBYILDIZ
    Konu Misafir046 tarafından (24/02/2013 Saat 15:50 ) değiştirilmiştir.

Kubilay REİS
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Arkadasim benim dizel aracimin daha atak oldugunu dusunuyorum onceki aracima gore...sprun ne ki anlamadim??? Bu kendi gorusum..

Gayette dizeller daha seri...son hiz degil onemli olan seriligi...benzinde cevre yolunda ayni yokusu150 cikamayan aracimdan sinra 1.3 dizekde 170 rahat goruyorum...dizel uzar gider onceki aracima gore

Saygilarimla BBYILDIZ
    75 puntoyla 170 km hızla çık. Sana HELAL... Arkadaş ben 95 likle 130u zor gördüm. Lütfen biraz destekli yazalım. Senın o dediğin yokuş değil eğimdir. Yokuş görmek istiyosan gel karadenize senın 75 lik nası Allahından buluyo göstereyim sana. Anahtarına iddiaya giriyorum senle.... Hele izmirde bana yokuş deme. Bu yaz izmirdeydim. Balıkesir felan yokuş ama sizin memlekette nadir yokuş var. Bi önceki punton 77 hp idi... Ezergeçer kelimesi ağır olur haaa aracın 95 lik olsa 90 lık olsa lafım yok. Yada t-jet asla lafım yok ama 75 likle bu kadar iddialı yazmanada gerek yok.
    Konu biancoangelo tarafından (24/02/2013 Saat 19:11 ) değiştirilmiştir.

Aykut Aktaş
    blackpunt006 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Işıltılı Siyah
    Plaka
    1810
    Edilen teşekkür: 35

Alıntı biancoangelo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    75 puntoyla 170 km hızla çık. Sana HELAL... Arkadaş ben 95 likle 130u zor gördüm. Lütfen biraz destekli yazalım. Senın o dediğin yokuş değil eğimdir. Yokuş görmek istiyosan gel karadenize senın 75 lik nası Allahından buluyo göstereyim sana. Anahtarına iddiaya giriyorum senle.... Hele izmirde bana yokuş deme. Bu yaz izmirdeydim. Balıkesir felan yokuş ama sizin memlekette nadir yokuş var. Bi önceki punton 77 hp idi... Ezergeçer kelimesi ağır olur haaa aracın 95 lik olsa 90 lık olsa lafım yok. Yada t-jet asla lafım yok ama 75 likle bu kadar iddialı yazmanada gerek yok.
    95'likle 130u zor görmek nasıl bişey ben onu anlayamadım?

Kubilay REİS
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Alıntı blackpunt006 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    95'likle 130u zor görmek nasıl bişey ben onu anlayamadım?
    Rampada arkadaşım düz yolda elbette uzuyo gidiyo.Mesajımı tam okumadınız heralde.

Aykut Aktaş
    blackpunt006 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Işıltılı Siyah
    Plaka
    1810
    Edilen teşekkür: 35

Alıntı biancoangelo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rampada arkadaşım düz yolda elbette uzuyo gidiyo.Mesajımı tam okumadınız heralde.
    devirli girerseniz rampada rahat görüyo 130-140ı

Barış Can
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Meguiars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 13

Benzinli evolar 75 BG değildir... 1.4 Fire motor 77 BG dir...

Recep Ağdaş
    recepagdas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Arizona Bej
    Edilen teşekkür: 19

kardeş 2008 1.4 benzinli ve kendi aracım olan 1.3 m.jet dizel 2008 için sana fikrimi söyleyeyim. dizel olan araç gerçekten atak. yani bak ufak bir fark yok. ciddi hissettiriyor gerçekten. çünkü torku yani araba için şöyle söyleyeyim itme kuvveti fazla. ayrıca bu ataklığına rağmende küçük devirlerde daha yüksek hıza ulaşıyor 120 ye gelmek için vites geçişlerini kullanımına göre 2100 2500 devirler fazlasıyla yeterli oluyor bu da sana düşük yakıt tüketimi olarak dönüyor.
    ama benzinlinin de şöyle bir artısı var. toplam hız... dizellerartık 120-140 dan sonra o atikliğini kaybediyor ve basman gerekiyor. ben aracımda 190 ı gördürebildim. ama benzinli biraz daha uzun sürede de olsa 210 gördü ve yol olsa sanki biraz daha giderdi yani. zaten max 120 den fazla ne yapacaksın ki 1 senede kaç kere 200 basarsın bi araçla. ne kadar güvendesin o hızlarda. yani dizel hertürlü daha işe yarar bir motor tipi ekonomik atik. 180 den sonrada varsın gitmesin aracım derim ben. ama tabi benzinlide de daha uzun bir ömür vaat ediyor dizellerde bilirsinki yüksek kilometreli araca girmek istemezler. multijetler çoğu piyasada iyi bilinen dizellerden de daha uzun ömürlü ve daha kalitelidir. tercih senin yine göreceli meseleler bunlar kullanıma bağlı şeyler

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Barış Can
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Meguiars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 13

Alıntı recepagdas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş 2008 1.4 benzinli ve kendi aracım olan 1.3 m.jet dizel 2008 için sana fikrimi söyleyeyim. dizel olan araç gerçekten atak. yani bak ufak bir fark yok. ciddi hissettiriyor gerçekten. çünkü torku yani araba için şöyle söyleyeyim itme kuvveti fazla. ayrıca bu ataklığına rağmende küçük devirlerde daha yüksek hıza ulaşıyor 120 ye gelmek için vites geçişlerini kullanımına göre 2100 2500 devirler fazlasıyla yeterli oluyor bu da sana düşük yakıt tüketimi olarak dönüyor.
    ama benzinlinin de şöyle bir artısı var. toplam hız... dizellerartık 120-140 dan sonra o atikliğini kaybediyor ve basman gerekiyor. ben aracımda 190 ı gördürebildim. ama benzinli biraz daha uzun sürede de olsa 210 gördü ve yol olsa sanki biraz daha giderdi yani. zaten max 120 den fazla ne yapacaksın ki 1 senede kaç kere 200 basarsın bi araçla. ne kadar güvendesin o hızlarda. yani dizel hertürlü daha işe yarar bir motor tipi ekonomik atik. 180 den sonrada varsın gitmesin aracım derim ben. ama tabi benzinlide de daha uzun bir ömür vaat ediyor dizellerde bilirsinki yüksek kilometreli araca girmek istemezler. multijetler çoğu piyasada iyi bilinen dizellerden de daha uzun ömürlü ve daha kalitelidir. tercih senin yine göreceli meseleler bunlar kullanıma bağlı şeyler
    Biraz daha giderdi derken 220-230 falandır heralde...

Bir gün forumdaşlardan birisi kucağına motoru alırsa hiç şaşırmam

Misafir046

Ozet asagida alintida
    Konu Misafir046 tarafından (24/02/2013 Saat 21:08 ) değiştirilmiştir.

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Misafir046

Alıntı Meguiars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benzinli evolar 75 BG değildir... 1.4 Fire motor 77 BG dir...
    Ya çok önemli değil beygir sayısı..Ben araç profesoru değilim hocam...Ben iki aracımın arasında ki performansı karsılastırdım...Onemli olan bana göre o...

Benim dusuncem sonucta..

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kubilay REİS
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok

Karizmatik

Arkadasım senin bir derdin mi var ?

Neyin iddasındasın ?

Anlama kıtlıgınmı var ? Yoksa ciddi anlamda egonmu darmadagın ?

İzmirin yokusundan sanane eğiminden sanane ? Sana adres vermek mi zorundayım ?

Hayatım boyunca hiç yalan söylemedim.Söyleme gereğide hiç hissetmedim.Zaten aracımın hiç bir zaman hız konusunda da laf etedim.

Beni yalanclıkla suclamak ne sana düşer nede kapasitene yeter...

Önceki aracımın 77 beygir olması , şimdikinin 75 beygir olması senin sorunun değil.Verdiğim cevaplarda senin muhattabın değil.Dikkat ettiğim kadarı ile forumda özellikle dizellere karsı bir onyargın var sanırım.

Neyin ezikliği bu anlamadım...1 yıl arayla 2 sıfır arac almısım.Biri benzinli diğeri Dizel.

İlk aracımı forumdan arkadasıma sattım gitim bir sure sonra dizel aldım...Aynı yolları kullanıyorum.Evimin saglam bir yokusu var onu cıkıyorum.İki araba arasında ki kullanmamda EZER GECER bir önceki aracımı...

Ne muhattabım sensin ? Nede sana yazdım ?

Dediğim gibi ezikliği bırak işine bak...Bundan sonra vereceğin cevaplar seni sallar.Kaale alacagım biri değilsin.

Herkesin arabası kendine guzeldir...Kimsenin arabasına ne laf ederim nede çok önemserim...
    Sıkıntılısın dostum.... Üzgünüm... nasıl bi atmosferde yaşadığını mesajınla güzel bi şekilde özetlemişsin. Teşekkürler. Ah bu anahtar korkusu....
    Konu biancoangelo tarafından (24/02/2013 Saat 21:11 ) değiştirilmiştir.

Misafir046

Standart Ynt: Dizeller Gerçekten Çok mu atak ?

Birsey degil...iyi forumlar...

Saygilarimla BBYILDIZ

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Can M. İmregün
    Moderatör SteinGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1776

Sevgili arkadaşlar;

Son zamanlarda forumda artan gerginlik bu şekilde devam ederse bu tarz durumlara sebebiyet veren üyelerimiz bu işten zararlı çıkacaktır bilginize...
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"

20. Bu mesajı için 3 kişi SteinGP'ye teşekkür etti:

Misafir046

Alıntı SteinGP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili arkadaşlar;

Son zamanlarda forumda artan gerginlik bu şekilde devam ederse bu tarz durumlara sebebiyet veren üyelerimiz bu işten zararlı çıkacaktır bilginize...
    Sorun değil can...Ceza verebilirsin bana...Söylediklerim ceza gerktiriyor...Ama hayatımda hiç yalan söylemedim...Kimsede bana bunu itham etme hakkında sahip değil...

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ziyaretci040
    Ziyaretçi Ziyaretci040 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İşin içine hız girince ; değişiyoruz arkadaşlar kendinize gelin. Gider-gitmez vs. Hayır gitmediğini varsaysak karşındaki üyenin yalancı olduğunu da söyledin. Ne mantıkla bunu yapıyorsun ? Başın arşa mı değecek ? Onuda geçtim bu neyin kafasıdır söyleyin bizde içelim ?

Sınırları bilmekte fayda var diye düşünüyorum.Adamın sorduğu ufak bi sorunun karşılığı bile bulunamadan bu tarz olaylar yüzünden konuda kilitleniyor Bunu sadece bu konu için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın.

Kendi görüşüm olarakta konuya cevap olarak evet dizeller benzinli araçlardan daha iyi ivmelenmeye sahiptir. Ama karşılaştırdığınız araçların motor ve bg. gücüne bağlı olarak değişkenlik gösterir. Yani 2000 cc bi benzinli araç ile 1600 cc dizel bir araç kıyaslanmaz. Davul bile dengi dengine.
    Konu Ziyaretci040 tarafından (24/02/2013 Saat 21:22 ) değiştirilmiştir.

24. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Can M. İmregün
    Moderatör SteinGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1776

Bu aralar bu tarz tartışmalar yüzünden bir çok konu kilitlendi. Bütün tartışmalarda sudan sebeplerden dolayı çıkıyor. Lütfen arkadaşlar biraz hoşgörü ve saygı
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"

26. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Eser HÜNER Emekli Moderatör
    Scottie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Derin Mavi
    Plaka
    26 ABS
    Edilen teşekkür: 3581

Arkadaşlar gerçekten bu tartışmalar kabak tadı verdi artık... yok bu araç 200 basmaz yok basar.... lütfen ikili diyaloglara girmeden, medeni kurallar çerçevesinde tartışalım...

Ziyaretci037
    Ziyaretçi Ziyaretci037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gene bu konu yuzunden forumdan atilan arkadas gene gelmis burda ayni sekilde devam ediyosun anlasilan gene kovulmadan akillanmicaksin..

Htc Hd 2 ile 'tan gonderiyorum..

29. Bu mesajı için 2 kişi Ziyaretci037'ye teşekkür etti:

Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon