Bu konu hakkında cevap verebilirim sanırım.
Bende bundan once yine sıfır aldıgım 2011 model 75b evo dinamik benzinli vardı.
Şimdi ise 2012 model 75b 1.3 lounge yeni punto var.
Her hali ile dizel aracım bir önceki aracımı ezer gecer...KEndi araclarımdan kıyaslıyorum dahası yok.
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
Arkadasim benim dizel aracimin daha atak oldugunu dusunuyorum onceki aracima gore...sprun ne ki anlamadim??? Bu kendi gorusum..
Gayette dizeller daha seri...son hiz degil onemli olan seriligi...benzinde cevre yolunda ayni yokusu150 cikamayan aracimdan sinra 1.3 dizekde 170 rahat goruyorum...dizel uzar gider onceki aracima gore
Saygilarimla BBYILDIZ
Konu Misafir046 tarafından (24/02/2013 Saat 15:50 ) değiştirilmiştir.
75 puntoyla 170 km hızla çık. Sana HELAL... Arkadaş ben 95 likle 130u zor gördüm. Lütfen biraz destekli yazalım. Senın o dediğin yokuş değil eğimdir. Yokuş görmek istiyosan gel karadenize senın 75 lik nası Allahından buluyo göstereyim sana. Anahtarına iddiaya giriyorum senle.... Hele izmirde bana yokuş deme. Bu yaz izmirdeydim. Balıkesir felan yokuş ama sizin memlekette nadir yokuş var. Bi önceki punton 77 hp idi... Ezergeçer kelimesi ağır olur haaa aracın 95 lik olsa 90 lık olsa lafım yok. Yada t-jet asla lafım yok ama 75 likle bu kadar iddialı yazmanada gerek yok.
Konu biancoangelo tarafından (24/02/2013 Saat 19:11 ) değiştirilmiştir.
kardeş 2008 1.4 benzinli ve kendi aracım olan 1.3 m.jet dizel 2008 için sana fikrimi söyleyeyim. dizel olan araç gerçekten atak. yani bak ufak bir fark yok. ciddi hissettiriyor gerçekten. çünkü torku yani araba için şöyle söyleyeyim itme kuvveti fazla. ayrıca bu ataklığına rağmende küçük devirlerde daha yüksek hıza ulaşıyor 120 ye gelmek için vites geçişlerini kullanımına göre 2100 2500 devirler fazlasıyla yeterli oluyor bu da sana düşük yakıt tüketimi olarak dönüyor.
ama benzinlinin de şöyle bir artısı var. toplam hız... dizellerartık 120-140 dan sonra o atikliğini kaybediyor ve basman gerekiyor. ben aracımda 190 ı gördürebildim. ama benzinli biraz daha uzun sürede de olsa 210 gördü ve yol olsa sanki biraz daha giderdi yani. zaten max 120 den fazla ne yapacaksın ki 1 senede kaç kere 200 basarsın bi araçla. ne kadar güvendesin o hızlarda. yani dizel hertürlü daha işe yarar bir motor tipi ekonomik atik. 180 den sonrada varsın gitmesin aracım derim ben. ama tabi benzinlide de daha uzun bir ömür vaat ediyor dizellerde bilirsinki yüksek kilometreli araca girmek istemezler. multijetler çoğu piyasada iyi bilinen dizellerden de daha uzun ömürlü ve daha kalitelidir. tercih senin yine göreceli meseleler bunlar kullanıma bağlı şeyler
Ozet asagida alintida
Konu Misafir046 tarafından (24/02/2013 Saat 21:08 ) değiştirilmiştir.
Konu biancoangelo tarafından (24/02/2013 Saat 21:11 ) değiştirilmiştir.
Birsey degil...iyi forumlar...
Saygilarimla BBYILDIZ
Sevgili arkadaşlar;
Son zamanlarda forumda artan gerginlik bu şekilde devam ederse bu tarz durumlara sebebiyet veren üyelerimiz bu işten zararlı çıkacaktır bilginize...
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
İşin içine hız girince ; değişiyoruz arkadaşlar kendinize gelin. Gider-gitmez vs. Hayır gitmediğini varsaysak karşındaki üyenin yalancı olduğunu da söyledin. Ne mantıkla bunu yapıyorsun ? Başın arşa mı değecek ? Onuda geçtim bu neyin kafasıdır söyleyin bizde içelim ?
Sınırları bilmekte fayda var diye düşünüyorum.Adamın sorduğu ufak bi sorunun karşılığı bile bulunamadan bu tarz olaylar yüzünden konuda kilitleniyorBunu sadece bu konu için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın.
Kendi görüşüm olarakta konuya cevap olarak evet dizeller benzinli araçlardan daha iyi ivmelenmeye sahiptir. Ama karşılaştırdığınız araçların motor ve bg. gücüne bağlı olarak değişkenlik gösterir. Yani 2000 cc bi benzinli araç ile 1600 cc dizel bir araç kıyaslanmaz. Davul bile dengi dengine.
Konu Ziyaretci040 tarafından (24/02/2013 Saat 21:22 ) değiştirilmiştir.
Bu aralar bu tarz tartışmalar yüzünden bir çok konu kilitlendi. Bütün tartışmalarda sudan sebeplerden dolayı çıkıyor. Lütfen arkadaşlar biraz hoşgörü ve saygı![]()
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
Arkadaşlar gerçekten bu tartışmalar kabak tadı verdi artık... yok bu araç 200 basmaz yok basar.... lütfen ikili diyaloglara girmeden, medeni kurallar çerçevesinde tartışalım...
Gene bu konu yuzunden forumdan atilan arkadas gene gelmis burda ayni sekilde devam ediyosun anlasilan gene kovulmadan akillanmicaksin..
Htc Hd 2 ile 'tan gonderiyorum..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri