Sayfa 1/6 12345 ... SonSon
101 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Grande punto 1.4 t-jet nasıl olur

utku utku
    utktoti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1

Standart Grande punto 1.4 t-jet nasıl olur

şu anda g puntom yok bundan bir kaç gün önce starjet almak için istanbulda bayiiye gittim ama aradığım renk yoktu gelmesi ise baya bir uzun sürerdi.t-jet düşünmemiştim araç satıcısının t-jeti önermesi beni düşündürdü.satıcının t-jet in daha yeni ve güçlü bir motor olduğunu ve bir kaç zaman içinde dahada yaygınlaşcağını söylemesi beni ikilem içinde bıraktı.t-jet motor daha yeni ilerde motorla ilgili bir sorun yaşarmıyım starjet yıllardır kullanılan bir motor ammmmaaaaa t-jet nasıldır işte bu yüzden yardımcı olursanız sevinirim.
    son olarak ta arabayı sakin sürerim perfonmas benim için o kadar önemli değil

Emre @
    ekorkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 437

Valla satıcının tavrı "elimde starjet yok sana tjet verelim satış yapmış olalım" gibi geldi. Elbette ki performans beklentilerini en iyi karşılayacak model t-jet şu anda fakat ikinci eli hiç yok gibi birşey. En önemli handikapı da bu olsa gerek. Yani acil satmaya ihtiyacınız olsa sizi baya üzer. Sadece meraklısına hitap eden bir model. Fiyatının da starjetten bile daha ucuz olması bunu göstermiyor mu sizce de?? Ben açıkçası yaygınlaşacağını hiç ama hiç düşünmüyorum. Burası Türkiye. Beğeniler, tercihler belli.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Sakin bir sürüş için 77bg lik fire de düşünebilirsiniz.Bence siz öncelikle dizel-benzin ya da donanım seviyesine karar vermelisiniz.Her türlü modelde sorun yaşanabilir.Bu biraz da şans işi, hayırlısı olsun...

Kadir K.
    kadoku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 ** 0178
    Edilen teşekkür: 436

Bir Starjet kullanıcısı olarak 2 yıldır kullandığım aracımdan gayet memnunum sizede tavsiye ederim her ne kadar şehir içi sakin kullanım için Fire en ideali olsada gerek ESP gibi güvenlik donanımları gerekse uzun yoldaki sürüş konforu Sj daha ön plana çıkartıyor ve ileride satmayı düşündüğünüzde daha güçlü bir motor olduğu için daha kolay elden çıkartırsınız.

Bende alırken sizin gibi ikilemde kalmış son anda fikir değiştirip Sj almıştım ha şimdi olsa alırmıydım daha fazla yakıt tüketmesine rağmen kesinlikle T.jet alırdım çünkü şimdi daha fazla performans istiyorum eğer sizde ilerde pişman olmam diyorsanız Sj alın performans olarak sizi hiç üzmez.

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

TUNA ÜSKÜDAR
    MANGAL USTASI blackpunto35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    35 TE 656
    Edilen teşekkür: 99

t-jet uçuyor agrasif kullanacaksan t-jet yok ben paşa kullanayım dersen starjet bu arada 150 hp bravo ile motor aynı sadece yazılım farklı

Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

şu durumda t-jet daha ucuzken starjet almak akılsızlık. ayrıca t-jet starjet motorun turbo eklenmiş halidir en basit anlatımla. farklı bir motor değil.

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ERCan Bütün
    ERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 336

sakin kullanıcaksanız hic t-jet e bulasmayın direk starjet
    Forever DJ Tiestooooooooooooooo...absolutely Trance dj in the universe...

Mustafa FIRINCI
    mustafaf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1569

bencede en mantıklısı t-jet almak.hem daha yenı bır teknolojı hemde daha fazla performans...bu arada hakkaten bravo 150HP olandan tek farkı yazılımmı ???
    Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Alp BELGEN
    Alp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 326

Paran varsa hiç düşünme tjet al derim benzin istasyonuylada çok iyi arkadaş olursun bu arada
    Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
    Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
    Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
    Clio RS 190 HP
    ve Şimdi...
    Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...

Emre @
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri

Arkadaşlar kesinlikle tek fark yazılım değil. Bu böyle olsa chipli olarak 120 150 ' ye, 150' de 170' e tune edilebiliyor olmazdı zaten. Az veya çok, turbo veya tüm mekanik internaller, yazılım veya sıkıştırma oranı dahil birçok fark var 120-150-180 essence arasında. Turbonun kesin farklı olduğunu biliyorum da diğer mekanik değerler biryerlerde yayınlanırsa onları da alır koyarım.
    Aynı şekilde örneğin 1.6 multijet motorların da 105 liği ve 120 liği arasında sadece yazılım farkı yok. En basitinden biri sabit biri değişken geometrili turbo. Allah bilir daha ne fark vardır bizim 75-90 larda olduğu gibi.

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

. .
    Korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 254

Valla arkadaşım satış elemanı doğru söylemiş. Hiç düşünmeden T-Jet alırdım. 2,5 seneye yakındır starjet kullanıyorum, çok az yakan ,sorunsuz, makul performansı olan güzel bir motor starjet ama T-Jet'in sürüş keyfini vermesi çok zor. T-Jet al bence, pişman olma sonradan. T-Jet iyi yakıt kullandığın sürece starjet kadar olmasa da sorunsuz bir motor buna emin ol. Bravo'ya bak , onda hiç atmosferik motor yok hepsi turbo.

TUNA ÜSKÜDAR
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    35 TE 656

geçen hafta fiat servisinde bu konu ile ilgili görüştüm 150 lik bravo ile 120 lik punto nun motorunun aynı olduğunu söyledi hatta hiç bir farkının olmadığı söylendi bursa ile görüşülcek eğer bilgi doğrulanırsa ( hiç bir farkını olmadığı ) ne de olsa yeni bir motor ve yeni bir model söz konusu uygulama denenecek aracımda size bu konu ile ilgili bilgiyi aktaracağım

17. Bu mesajı için 2 kişi blackpunto35'ye teşekkür etti:

Ziyaretçi047

öyleyse al 120 liği çek bi turbo bi de yazılım 200 e kadar yolu var. verin o arabayı bana bakın neler yapıyorum öğren ama o mevzuyu ben de merak ettim.

arkadaşım ayrıca fiyatlar ortada. bu durumda starjet alma çok pişman olursun. zaten turbosuz araba kullanmak mı bu saatten sonra. pehhhhhhh.

. .
    Korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 254

150lik Bravonun farkı sadece yazılım değil. Ben araç piyasaya ilk çıktığında servis yetkilisine, eğitime gitmeden önce bunu sormasını istemiştim. Yazılım haricinde başka farkların da olduğunu öğrendim.Şimdi unuttum ama birkaçbirşey söylemişti.
    VWnin TSI 140 ve 170liği arasında sadece yazılım farkı var ama Fiat'ta durum farklı.

20. Bu mesajı için 2 kişi Korhan'ye teşekkür etti:

TUNA ÜSKÜDAR
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    35 TE 656

alınan bilgiler bazen çakışıyor bana aynı sadece yazılım farkı dediler ama dediğim gibi fabrika ile görüşüp net bilgi gelecek umarım sadece yazılım farklılığı vardır 30 hp önemli bir fark zahmetsiz bir şekilde güç kazanımı olacaktır.

anvil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1348

t-jetin fiyatı starjetten daha ucuzmuş.

Ziyaretçi047

diyoruz ya saçmalık diye.

rahan yilmaz
    ranet3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    06RP...
    Edilen teşekkür: 41

Alıntı Korhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    150lik Bravonun farkı sadece yazılım değil. Ben araç piyasaya ilk çıktığında servis yetkilisine, eğitime gitmeden önce bunu sormasını istemiştim. Yazılım haricinde başka farkların da olduğunu öğrendim.Şimdi unuttum ama birkaçbirşey söylemişti.
    VWnin TSI 140 ve 170liği arasında sadece yazılım farkı var ama Fiat'ta durum farklı.
    vw de 170 lik le 140 lık arasında yatak piston ve derece farkları var...

Alıntı blackpunto35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçen hafta fiat servisinde bu konu ile ilgili görüştüm 150 lik bravo ile 120 lik punto nun motorunun aynı olduğunu söyledi hatta hiç bir farkının olmadığı söylendi bursa ile görüşülcek eğer bilgi doğrulanırsa ( hiç bir farkını olmadığı ) ne de olsa yeni bir motor ve yeni bir model söz konusu uygulama denenecek aracımda size bu konu ile ilgili bilgiyi aktaracağım
    bende mrk ediyorum sonucu hadi hayırlısı

Alıntı utktoti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu anda g puntom yok bundan bir kaç gün önce starjet almak için istanbulda bayiiye gittim ama aradığım renk yoktu gelmesi ise baya bir uzun sürerdi.t-jet düşünmemiştim araç satıcısının t-jeti önermesi beni düşündürdü.satıcının t-jet in daha yeni ve güçlü bir motor olduğunu ve bir kaç zaman içinde dahada yaygınlaşcağını söylemesi beni ikilem içinde bıraktı.t-jet motor daha yeni ilerde motorla ilgili bir sorun yaşarmıyım starjet yıllardır kullanılan bir motor ammmmaaaaa t-jet nasıldır işte bu yüzden yardımcı olursanız sevinirim.
    son olarak ta arabayı sakin sürerim perfonmas benim için o kadar önemli değil
    fikriniz nedir bilemiyorum ancak ben t-jet in punto için ideal bir motor olduğunu düşünüyorum devirden düştüğünüzde habire vitesle oynamak yerine gaza dokunmak yetiyor yorulmuyorsunuz ekonomik yönden ise sakin kullanımda ben arabama 6.1 litre yaktırdım şehir içi... süratli kullanımda 8.5/9.0 litre civarlarında seyir ediyor... bunun dışında bugün ankara ağaçlı satış sorumlusunun dediğine göre starjet ler yavaş yavaş bitecekmiş... ne alırsanız alın hangi marka model şimdiden allah kaza bela vermesin... saygılarımla...
    Konu Linos tarafından (08/06/2008 Saat 09:58 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood!

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Emre @
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri

Arkadaşlar şimdi herkes bizim kafadan olsa, çek bir t-jet mis gibi keyfini sür arabanın. Ama bunun bir de satışı var. Türkiye' de kafalar belli. Çok beklersiniz adamını bulana kadar. Eğer öyle bir kaygınız yoksa alın t-jet.

Ziyaretçi047

o kafalar yüzünden ülke 1 adım ilerlemiyor zaten. bu güne kadar turbosuz sürülen benzinlilere yazık acıyorum ben esas. turbo denilen bir teknoloji var. verdiği performansın yanında harcadığı yakıtın umursanmayacağı egzoz gazı çıkış tahriği ile çalışan süper bir buluş. bundan sonra tüm benzinlilerde olacak. gelecekte motorlar küçülmeye gidecek ve çift turbolar turbo artı kompresorler felan her motorda görünecek. 800 motor 1000 motor arabaları seve seve süreceğiz bunlar sayesinde.
    şimdi bir adam turbo ney yaw ben anlamam deyip gidip bile bile starjet alıyorsa o adama müstahak zaten her şeyi hak ediyor demektir o. starjet alır sonra pişman olur gider turbo taktırır

28. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 1/6 12345 ... SonSon