Bugün yakıt lambası yanan aracıma 40 ytl lik yakıt aldıktan sonra balığa gittim eve geldiğimde 100 km yakıt ortalamam 3,6 lt idi..
olay şöyle gerçekleşti..
sabah hatunu işe biraktım. eve geldim balık malzemelerimi aldım ve yola koyuldum.. evim ankara abidinpaşa dadır. sıhhıye köprüsünün ilersindeki petrol ofisinden 40 ytl lik yakıt aldım. ve kontağı çevirdikten sonra yol bilgisayrını sıfırladım ve ordan istanbul yolundan sincan kayaş yolundan çanıllı barajına gittim. sıhhıye den çanıllı barajı tam 60 km.. vardığımda yol bilgisayarı 100 km tüketimi 3,5 lt yi gösteriyordu.. hız ortalaması ise 51 km yi gösteriyordu. akşam ordan ankaraya tekrar.. ankara tandoğana geldiğimde yol bilgisayarı 100 km de 3,4 lt olarak beni bayağı bir sevindirdi.. tandoğandan bahçeliye 7 nci caddeye girdim yolcularımı aldım ve cebeciye geldimde yol bilgisayarım hala 3,4 lt reyi gösteriyordu.. iç cebecide caminin yanında çıkan yokuşu bilenler bilir ne demek istediğimi de daha iyi anlar.. yolcumu biraktıktan sonra dik rampada araç 3,5 yi buldu ve ardından abidinpaşaya evimin kapısına park yaptığım araç en son tüketimi 3,6 lt olarak gösterdi. toplamda 128 km yol yapıldı.. bunun tahmini olarak 15 km si yoğun şehir içinde... 30 km si seyrek diye tabir edebileceğim yine şehir içi yolunda ve geriye kalan tahmini 83 km lik yol ise şehir dışı diye tabir ettiğimiz yol...
genelde 4 vites 2000 devir civarında aracı sabit tutmaya çalıştım.. lambaları iyi takip ederek durma kalkma yapmamaya çalıştım. düz yolda gaz pedalından ayak çekme modunu uyguladım. rampa inerkende aracı boşa almadan vitesle inerek cut off olayını uyguladım... ve sonuç şehir dışında 3,4 lt yakıt tüketimini yakaladım... araçta tek ben vardım ve birde 20-25 kiloluk malzeme...
geçenlerde araçta 4 yolcu tahmini 30 kğ yükle kırıkkale köprüköye 125 km yolu da 3,7 lt yakıt ortalaması ile gitmiştim..
araç şu an 40 070 kilometrede ve 40 bakımı henüz yapılmadı.... ankara çanıllı kasbasında tam merkezde 40 000 km yide gösterdi bana..
ha bu arada bugün tam beş tane a aldım.. oda ayrı bir mutluluk du hani..
3,4 lt reyide uzun yolda gördüm artık.. her geçen gün rekorumu kırıyorum.. bakalım daha ne kadar düşürebileceğim 100 km ortalama yakıtı....
Yer imleri