Hocam burda fiyat mukayesesi yapıyoruz servis parça mukayesesinde değiliz.
Kaldı ki garantideki bi arabanın parça problemi bizi ilgilendirmez.Hele ki parça temini diye birşey sözkonusu değil.Audi yada Bmw den bahsetmiyoruz.
Gp de bana parça bekletmişti gayet normal bi durum bu.
Opel de 15000 de bir bakım 300 ytl,gp de 10000 bakımı 100 ytl,20000 bakımı 200-250 ytl arası.Toplamda çokta bi fark olmuyor yani.Arda abide bu konuda gerekli açıklamayı yapmış.
Benim burda Opeli övmek gibi niyetim yok fakat 30000 e 75 lik gp varken 34000 e 90 bg njoy astra almak para sıkıntısı yoksa tartışmasız mantıklı olandır.
30400 e mart ayında 90bg 3 kapı dynamic + sp + park sensörü almıştım.
fırat fiyatlara baktım bende,evt astra enjoy 34... kusur ve gerçekten dediğin gibi,0 lara gore astra almak bencede en mantıklısı,ben fiyatları daha yuksek biliyordum opelin...
30750 diye hatırlıyorum.perfect Nickli Üyeden Alıntı
GP in mirror is faster than they appear !
anladım fırat,şuan 90 bg dynamic fiyata baktım 32.800 opel astra enjoy anahtar teslim fiyatı demişler 34.800 fiat da indirim olur kesin,opeldede biraz olur belki gerçi zaten kampanyalı anahtar teslim demişler ama olur yinede...eger 30 - 34 karşılaştırması yaparsam eğer,her seferinde astra derim...tabi bu benim![]()
gp 29000 ytl paro indirimi vs yapıldığı zaman opelde ise kampanyasız fiyatı 40000 kampanyalı 34885 demişler dahada fazla indireceklerini sanmam ama tabiki bi gidip bakmak lazım. arada 5000 liraya yakın bi fiyat farkı var ki benim için çok. astra gp nin bi üst sınıf arabası tabiki o kadar para veremem olmayınca olmuyor tabi. ama bi gidip soracağım bakalım ne diyecekler. hyundai ye de gittim era 1.5 110 bg dizel select e 30900 dediler ama o 900 ü de silecekler gibime geldi kullandım araba çok seri kafam karıştı biraz ama ona rağmen fiyat gp den pahalı 1000 lira kadar. bakalım şu bendekini elden çıkarabilirsem haftaya alacağız inşallah. yarın ola hayrola![]()
arda abi aslında gp saplantısı yoktu aldıgımda,ama artık çok sevmeye başladım arabamı,açıkçası bunda forumunda çok etkisi var,çünkü benzer sorunları yasadıgımız için biliyoruz az çok sorunları...
astra tercih etmemin sebebi şuydu bu arabaların 0 fiyatı 42000-43000 ytl bi zamanlar,34000 olması benim tercih sebebimi artırdı...ve tabiki opel in kalitesi fiata gore bana daha ii geliyor...
astra enjoy u inceliyordum da bir yol bilgisayarını bile çok görmüşler ancak paket halinde alınabiliyor. 34800 ytl ver sonra o opsiyonel bu opsiyonel. corsa ise tam bir komedi en üst donanıma sahip cosmo da bile yol bilgisayarı opsiyonel opc 3 kapıda standart sadece diğer modellerde ise yollarına para dökseniz yine alamıyorsunuzyol bilgisayarını (yani essentia enjoy sprot gsi modellerinde hiç yok)
yok opel eksik olsun bende alacak arkadaşlara hayırlı olsun. (bu yol bilgisayarı dediği şeyde ne gösteriyor acaba merak ettim şimdi. yani bu zor ulaşılan şey nedir acaba navigasyon falan mı?)
yakın bi abimde var ona sordum şimdi,enjoy larda yol bilgisayarı standart,ancak soyle bi durum varmış...34880 e metalik renk opsiyonu ekleniyormuş + 800 ytl ve enjoyların hemen hepsi enjoy+spor paket şeklinde çıkıyormuş,dolayısıyla birde + 1081 ytl...araç size yaklaşık 36800 e geliyor...metalik renk opsiyonu beyaz hariç alınan butun araçlara ekleniyormuş spor pakettede 16" jantlar ve sis lambası varmış...
yol bilgisayarının ozelliği ise,anlık yakıt tuketimi,100 km de yakıt tuketimi,ortalama hız,menzil vs bilgiler yer alıyor...
valla inan bende bilmiyorum fiyatlarını ama baya teferruatlı bişey olabilir...
Konu mm_isik tarafından (14/07/2008 Saat 16:45 ) değiştirilmiştir.
ben zaten astra lar sorunsuz gibi bi soz sarfetmedim,hatta gp aldıgına pişman mısınız topic inde yazdıklarıma bakılırsa eger anlaşılır bunlar...opelden bire bir bildiğim 2 arac var,biri kendimizin opel vectra,değeri astra...benim kaliteden kastım uzun yolda verdiği konfor,hız vs gibi şeylerdi...nisan ayında bir hafta içinde bi kendi aracımla,birde opel astrayla konyaya gittim,hızlanması benim aracıma gore fazla olması normal beygir farkından,ama konfora ve yol tutuşuna gelince astra nın daha iyi oldugunu soylemeliyim (2 side aynı şekilde,yay vs gibi bişey yok)...
lutfen yanlış anlaşılmasın bu dediklerim,yani ben gp nin konforu az,yol tutuşu berbat demiyorum,aksine bugune kadarki benim kullandıgım araçlar içinde(fiesta,getz,gp) en iyi arabam diyebilirim,sadece bu gibi ozellikleri karşılaştırdıgım arabaya gore dusuk diyorum,sanıyorum aksinide iddia edemeyiz...
araba sorunlarına gelince,bizdeki opel vectrayı 2 defa servise radyo probleminden goturduk,geçen ay vites geçme probleminden goturduk...vites sorununa çare bile bulamadılar,boyle biniceksiniz diyolarlar,bir dişli varmış ondan kaynaklanıyormuş,astraya gelince 1500 km deki aracın turbo selenoid valfi (yanlış yazıyo olabilirim-arda abi biliyorsundur belki sen) patladı,2 gun serviste yattı araç...yani ben her zaman araçlarda hatalar olabileceğinin farkındayım,ve bunuda belirtiyorum her seferinde,her markada oluyor bunlar,şunda olur bunda olmaz demek dogru olmaz...servis konusunda ise gordugum en iyi,ilgili servis fiatta...ama boyle dusunmemin sebebi kavaklıdere oto farkını yaşıyo olmam olabilir...
ekleme : astra 1.3 cdtı enjoy + spor paket
Konu tolgaank88 tarafından (14/07/2008 Saat 18:10 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme
Astra benzinlide kaç km bilmiyorum fakat konumuz benzinli değil dizel.Kaldı ki opel de ilk bakım daha önce 30000 kmydi.
Opel de garanti uzatma var,4 yıla kadar uzatılabiliyor.
Bende senin arkadasın değilim kusura bakma o zaman.Tanımadığım insanlara bey şeklinde hitap edebilirim ancak o da forumumuzda sıcaklığı bozar.Ama kusura bakma.
Ayrıca burda opel-fiat tartışması yapmıyoruz ki,yol bilgisayarı vs hersey opel de standart herkes konuşuyor ama nereye.Kaldı ki gp ile kıyaslamada yapmadık,neden buralara geldi anlamadım.Kaldı ki opelin yol bilgisayarı gayet kullanışlı ve nerdeyse sıfır hatayla çalışan verilere sahip.
Gp ancak corsa ile karşılaştırılabilir.Gerek fren,gerek yol tutuş,gerekse malzeme kalitesi gibi konularda tartışmak abesle iştigal olur.
Sorunsuz problemsiz araç yok Arda abinin dediği gibi opel de de Fiattada bu tür problemler olmuştur,olacaktır.
Bazı arkadaşlar bilmiyor sanırım ama bende eski bi gp kullanıcısıyım yorum yaparken ona göre konuşulsun.
Konu Little F.K tarafından (14/07/2008 Saat 20:14 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri