Alıntı destrewer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba arkadaşlar, Uzun araştırmalar sonucu bütçem kapsamında 2007 model Grande punto 1.4 fire active modeli almaya karar verdim. Aracı eşimle birlikte kullanacağız öyle çok uzun yola felan gitmek gibi bir durum söz konusu değil, hafta içi işe getirip götürsün hafta sonlarıda sağa sola en fazla 100 km olacak şekilde gezmek için kullanacağız. Aracın yakıt durumu vs hakkında bilgi alabilir miyim?

2007 Model
160.000 km'de.
Benzin & LPG
Manuel
Hatchback 5 kapı
77 hp
Eğer aceleniz yok ise biraz daha bekleyin bence. O kilometredeki araca sanki biraz yüksek fiyat istemiş. Ve yıl bazı olarak 2008 ve üzerine (Kırmızı fiat amblem) bakmanızı tavsiye ederim. Punto araçlarda 10. yılı doldurduğunda kronik problemler çıkmaya başlıyor. Bunlardan birincisi direksiyon city modu, bir diğeri ise yolcu tarafı torpidoda airbag çatlağı. Bunların ikisinde sorun baş gösterdiğinde cityi kullanmak istemeseniz bile size araba sürdürmeyecektir çünkü direksiyon işlevini kaybediyor. Airbag ise; torpidoda kimse bir çatlak olsun istemez. Bunların ikisinin değişim maliyetide serviste toplam 10.000 tlyi buluyor. Bu sorunları söylemem deki neden aracı kötülemek değil çünkü bu iki sorun haricinde arabamdan acayip şekilde memnundum ve herşeyden önemlisi ilk arabamdı. Ama ben araba alırken bu sorunları bilmiyordum Allah'a şükürde bu olaylar başıma gelmedi ama hep bir endişe içindeydim. Bu kronik problemlerin arkasında fiat ve yetkili servisleri durmayınca satma kararı aldım sonuçta bu arabanın bir argesi var ve bu olaylar 2012 - 2013 model puntolarda bile var. Ders almadılar hiç bu sorunlardan fakat en güzel sonuç herhalde üretimin durması oldu