Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
57 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Kış geldi ekonomi gitti :(

Onur Baykal
    bambogie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 EN 100
    Edilen teşekkür: 19

valla arkadaşlar herkes kış koşullarında dertli gibi gözüküyor ama geç ısınma sorunu dışında o da aracın içinde donma olayından başka bi rahatsızlık vermiyor ortalamam hep aynı gidiyor ki eskişehirdeyim ana caddeler dışında son bi kaç gündür buz üstünde dolanıoduk burda. şehirlerarası 4.4 şehir içi 6.0-6.2 arası değişiyor yaz zamanıyla aynı.aşağı yukarı ışık yanana kadarda bi depoyla şehir içi 700km ye yakın görmekteyim hala.bence bir an evvel ısınsın diye gaza fazla yüklenmeyin aracı ilk aldığımda öyle yapıodum o zaman yakılan miktar çok artıyor az biraz sabırla indirebilirsiniz yakıt miktarını...

Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

benim şu an 7.2. zaten daha ekonomi yüzü göremedim

Hakan Demiray
    dmRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 269

@ugurozer; olm araba ısınmadan ben üni.e girmiş oluom sen hesap et gerisini o nedenle şu havalarda 5-10 dk durduğu yerde hafif gaz veriyorum yola çıkmadan önce

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

hakanım 5-10 dak durdugun yerde gaz vermen inan hic bi faydası olmaz hatta sana cok daha fazla zararı olur. sadece 1. dak. beklemen yeterli kendi halinde araclarımız rampada ısınmıoki durdugu yerde gaz vermeyle kac dakikada ısınır hesap et sende gazlı araba vardı en iisi o senin icin uniye git gelde kısa mesafede ksıın 20 km den daha kısa yollarda bizim puntoları kullanmak pek akıl kari diil

Hakan Demiray
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Orleans Mavi

Alıntı ugurozer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hakanım 5-10 dak durdugun yerde gaz vermen inan hic bi faydası olmaz hatta sana cok daha fazla zararı olur. sadece 1. dak. beklemen yeterli kendi halinde araclarımız rampada ısınmıoki durdugu yerde gaz vermeyle kac dakikada ısınır hesap et sende gazlı araba vardı en iisi o senin icin uniye git gelde kısa mesafede ksıın 20 km den daha kısa yollarda bizim puntoları kullanmak pek akıl kari diil
    harbiden LGP li daha çabuk ısınıyordu ama tabi çalışırsa LPG 'de genelde kışın çalışma sıkıntısı vardı

mustafa vural
    M.Tolga multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 cjs
    Edilen teşekkür: 96

Alıntı Cihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla bence dizeller daha çabuk ısınıyor. eski palioma göre bu hesabı yapıyorum. babamın dizel fabia sı 2dk da ısınıyor. dizel motorunuzu hemen ısıtmak istiyorsanız motoru hemen zorlamaya başlayın. zorlayın bakalım nasıl ısınıyor hemen
    Cihancım özellikle dizel araçlarda soğuk motorla yüksek devirler görmek oldukça sakıncalı. Soğuk olan motor yağı akışkanlığının az olması sebebi ile silindirler içinde sağlıklı bir film tabakası oluşturamaz, bu da aracın motorundaki sürtünmelerin maksimum olmasına(bu 800- 900 kata kadar daha çabuk yıpranmaya bile sebep olabilir), dolayısıyla motorun daha çabuk ısınarak, ömrünü de daha çabuk doldurmasına sebep olur. Üstelik yağ pompasının da yıpranması cabası. Havanın soğuk olduğu günlerde yakıtında artmasının sebebi yine tamamen sürtünmenin fazla olması ile alakalı bir durum. Yağ ısındığında yakıt sarfiyatı azalacaktır. Lütfen şunu da unutmayın arabanın soğutma suyunun ideal yere gelmesi demek motor yağının ideal çalışma sıcaklığına ulaşması anlamına gelmez. Motor yağının ısınması 15 dakikayı bulabilir. Motor yağının üzerindeki 20/50 --- 5/40 gibi numaralar o yağın viskozitesini( akışkanlını) bildirir. İlk numarası küçük olan yağlar soğuk halde daha ince ve akışkanlığı daha fazla olan yağlardır. Eğer motorunuz yıpranmamışsa bu yağlar idealdir. yıpranmış motorlarda kullanılması aracın fazla yağ eksiltmesine neden olabilir.
    Konu multijet tarafından (09/01/2008 Saat 18:04 ) değiştirilmiştir.

7. Bu mesajı için 4 kişi multijet'ye teşekkür etti:

mustafa vural
    M.Tolga multijet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    35 cjs
    Edilen teşekkür: 96

Ben soğuk havalarda belli bir süre 2000 devir/dakikayı geçmiyorum. İyice ısınana kadar 3000 devir/dakikayı asla geçmiyorum. Araçlarınızın daha uzun ömürlü olması için sizlerede tavsiye ederim...
    Konu multijet tarafından (09/01/2008 Saat 23:57 ) değiştirilmiştir.

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ugur ozer
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

multijet arkadasımın soylediklerine katılıyorum soguk motordaki yag viskozitesi koyu bir kıvamda olacagi icin en fazla zorlanan yag pompası olacaktır yuksek devirlerde. Ancak yıpranmıs motorlarda ince yag degilde biraz daha kalın yagların eksiltme bakımından daha faydalı olacagini dusunuyorum.

Muhip Kazım Aksoyer
    Fire Active 1.4 8V 77Bg. mkaksoyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Edilen teşekkür: 23

multijetlerde önerilen yağ 5-30 . soğukta 5 no gibi davranan yağda fazla bir yağlama problemi olmaz . evimin yerinden dolayı sabahları evden çıkar çıkmaz yaklaşık 2 km rampa yukarı gitmek durumundayım ve zorluyorum ister istemez ama motor soğuk diye bir problemde olmaz . ecularda standart olarak bulunan "hava ve soğutma suyuna bağlı yakıt zenginleştirmesi" ve yaklaşık 500-600 devir daha yüksek rölanti tutmaya çalışması ilk anlarda daha yüksek sarfiyata sebep oluyor bunu menzil bilgisinden anlayabiliriz.
    Fire Active 1.4 8V 77Bg.

12. Bu mesajı için 2 kişi mkaksoyer'ye teşekkür etti:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Sadece dizeller için değil soğuk benzinli motorlar da ısınmadan zorlanmamalıdır...

14. 10/01/2008, 16:57

Sebep
    Mesaj tekrarı!

ercan günay
    secretdream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    34 UH 0123
    Edilen teşekkür: 1

Standart yakıt ütüketimi arttı

evet arkadaşlar ben ful bir depo ile 600-650 km yapıyordum yazın.hep kısa mesafe kullanıyordum 4km gidip 4 km geliyordum işten eve evden işe. Ve ışıklarda kalkışta kapışıyorudmonunla bununlaböyle hallerde 500-550 km yapıyordu. Ama kış gelince benimde şimdi ne yazıkki 8.5l/km ortalamadayım. Soğukken çalıştığı için çok yalıyor tabii birde basarsan yarişırsan olacağı bu. Şimdi 450-480 yapacak en fazla. Amam dediğim gibi kısa mesafe gittiğim için motor ısınamadan ve de yarışma modunda ona buna ders vermek için 100-120km arası işe gittiğim depar attığım için oluyor bunlar. Yazın düzeleceğini umuyorum. Marş konusundada da bir problem yok. Soğuk sabahklarda bişle bir basışta çeviriyor.Tüm puntocu arkadaşlara sevgiler.

Onur Baykal
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 EN 100

valla arkadaşlar ya benim arabada bi tuhaflık var dediğiniz rakamları ben 5 kişi arabada bagaj full 5 kişilik en az bi çanta vardı herkesin eskişehir mudanya arası yaklaşık 185km civarı olması lazım inegöle kadar 100civarı inegölden sonra allah ne verdiyse 170e kadar çıkarak gittim gene 30 ytl civarı falan yaktı sanırm.buda 6.0 civarı falanki yaz aynı durumda bodrum bursayı 5.4 le gelmiştim.

ugur ozer
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah

-arac ısındıktan sonra- soguk havadaki birim hacme dusen oksijen miktarı fazla olacagi icin uzun yol ekonomisi ve performansı daha fazla olması gerekiyor kışın zaten teknik olarak bizim sarfiyat meselemiz kısa mesafelerde...

Onur Baykal
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 EN 100

kısa mesafede de çok gidiyorum okul 2 km evimden eskişehirdeki en uzak noktaya gitmeye çalıştığımda da genelde gideceğim yere vardığımda motor ısınmamış oluyor o da 10km yi geçmez ki eskişehire göre şehrin bi ucunda oturuyo sayılırım öbür ucuna varmak demek bu neredeyse onda da 6.4ün üstünü görmedim uzun yolda arabamı ilk aldığımdan beri hiç şaşırtmadı beni ortalama bi kaç sefer dışında o da genelde yazın hava filtresi gayet berbat hale gelince oluyor.yapmadığım şeylerse rolantide ısınmasını beklemek ısınsın diye gaza yüklenmemek şehir içinde çok dolaşmak zorunda kalırsam hararet olması gereken yere gelene kadar çok basmıyorum bunun dışında ikinci kışı oldu arabanın hiç 8leri falan görmedim ilk 5000 km de 6.9 civarlarındaydı son zamanlarda şehir içi 6.0 - 6.4 arası oynuyo en fazla şehir dışıda 4.2 - 4.5 civarı.yanlız arabayı arkadaşım kullandı adam bütün istatistikleri alt üst etti sürücüye bağlı değişkenleri göz ardı etmeyin genelde sakin kullanırım arabayı ama şehir içinde cinnet geçirip 160ın üstüne çıktığımda oluyor adamın önüne geçip kazık fren yapayım diye çokta terbiyeli bi sürücü değilim ama terbiyesizlik yapıldığında.biraz sakin kullanmayı deneyin derim bence bide bi söküp hava filtresini temizleyin yükselen yakıt bu ikisine bağlı olarak değişiyor bende genelde...

Can M. İmregün
    Moderatör SteinGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1776

bugün kendi rekorumu kırdım sanırım extra hareketler yapmamama ve normal şehir içi trafiğinde olmama rağmen yakıt tüketimim 12.1 lt/100 km
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"

Hakan Demiray
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Orleans Mavi

hava filtresini ve debimetreyi kesinlikle servis sürelerinin arasında temizlettirin ya da temizleyin derim. aracı 32000 km 'de debimetresini temizlettim. araba rampa çıkarken ivme vermiyordu, çekiş çok kötüydü. debimetre temizlenince aynı rampaları 2. viteste ön tekerler patinaj yaparak çıkmaya başladı

benim memleket çok kirli. bu nedenle ortalama değerlerin çok daha altında kirlenme yapıyor. aynı problem arkadaşlarımın diğer marka-model araçlarında da oluyor. bir de bunları temizlettirp deneyin. illa fark edecektir görüşündeyim

osman barut
    SerhanOz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 5

sehirlerarasinda 5.2 den asagisini goremedim dizelde.
    4.4 goren arkadaslar nasil kullaniyorlar cok merak ettim

Can M. İmregün
    Moderatör SteinGP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1776

ben 4.1 de gördümde şimdi aynı araçla aynı yollarda 7.6 filan görüyorum kış mevsimi bu kadarmı fark yaratır anlamadım bi türlü...
    İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
    Muhammad Ali Clay

SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"

* *
    Puntocu spyofthegod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 104

Arkadaşlar eski puntomu kullanıyorum halen yazın 4.7 gördüm şu anda 6.2 kışın çok farkediyor ki aracı sert kullanmam.
    İnsanın kendi şahsına rahmeti, başkasına rahmetinden daha büyüktür.

Onur Baykal
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    16 EN 100

şehirlerarasında genelde ortalama hızım 85-95 km arasında oluyor yaz kış ondalık rakamdaki değişimler dışında 4 ten 5 e çıkması benim çok fena bastığımı gösteriyor.yolda nasıl gidiyorsam 1de kalkarım 2500 devirde 2 ,2500 devirde 3 , 2000-2500 arası duruma göre 4, 2000 devirde 5, 2000 devirde 6.6ıncı viteste 100ü geçmeden sakin sakin ve 1900devir civarında gidin anı hızlanmalardan kaçının gerekmedikçe vites küçültmeyin 4 küsür civarlarını görürsünüz ben bu şekilde gidiyorum yolda.bu 100ü geçmediiim anlamına gelmez ama ortalamam beni yanıltmadı hiç hep aklımdaki rakama 0.x sapmayla erişiyorum.

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon