Lpg li araçlarda genelde depoda çeyrek üstü benzin bulundurulması tavsiye edilir. Ben az benzin bulundurduğum için pompayı yakmıştım. Benzin pompası yanarsa yenisi yaklaşık 880₺ civarı hayli maliyetli olduğunu belirteyim.
Lpg li araçlarda genelde depoda çeyrek üstü benzin bulundurulması tavsiye edilir. Ben az benzin bulundurduğum için pompayı yakmıştım. Benzin pompası yanarsa yenisi yaklaşık 880₺ civarı hayli maliyetli olduğunu belirteyim.
doğru bir tavsiye pompa kesici yoksa ( kesici takılan araçlarda gaz bittiğinde stop sorunları baş gösterdiği için bir çok firma takmıyor ) pompa sürekli içerideki benzini devir daim yapar. 3-5 litre bezin bu devirdaim esnasında ısınma süresi kısadır. ı Tabi ısınma deyince aaa olurmu benzin yanar patlar alev alır demeyin ısınma dedimiz alev alacak kadar değil ama pompayı soğutmaya işe yaramayacaktır. bu nedenle benzin seviyesi ne kadar yüksek olursa o kadar benzinin seviyesinin ısısı düşük olur. Bu durum mazot içinde geçerlidir. Ayrıca ısıyı ne kadar fazla alana yayarsak soğuma o kadar fazla olur. Yalnız bu işlerde talih salih kör salih meselsi önde gider . Çeyrek deponun altına düşürmezsin bozulur düşürürsün bozulmaz. Artık oda şansmı diyelim ne diyelim bilemiyorum . Ama bu tip tavsiyelerde sonuç olarak zarar edecek bir durum yok. Uygulamak eksiye götürmez.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri