Sayfa 1/2 12 SonSon
23 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: İbretlik Alım Satım Hikayesi - Punto 1.3 MJet Tek Kapı 06 Plaka

Ali Bbs
    ablkbs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 7

Haber Bilgilendirme İbretlik Alım Satım Hikayesi - Punto 1.3 MJet Tek Kapı 06 Plaka

Merhaba,

Normalde sadece forumu okuyorum ancak bu sefer yazmak gereği duydum, kusurum olduysa affola.

uzun zamandır hem forumda hem sahibinden.com'da dizel otomatik punto arıyorum. Geçen hafta sonunda bir puntoda karar kıldım. 06 plaka 1.3 multijet tek kapı skydome'lu egzotik kırmızı 2007 model 122.000km'de bir punto buldum. araba ile ilgili daha önce de forumda yazılmış çizilmiş, forumdan birisinin arabası, uzun zamandır da yazmıyor.

Sahibi ile görüştüm (babası ile), arabasını 32.000TL den 30.000'e düşürmüştü, benim güzel hatrıma da 28.500 liaraya vermeye karar verdi. araba aramaktan o kadar bıktım ki, tamam dedim ve perşembe günü arabayı birmot'a götürdüm. birmot sabah 9:00 da arabayı aldı ve öğlen 14:00 de usta beni yanına çağırarak "nerden baksan iki senedir falan araba hiç bakıma girmemiş, araba dökülüyor" dedi.

arabada birmot'un tespit ettiği problemler şunlar,

- şansımzanda bol miktarda hata kodu varmış,
    - mütemadiyen geri vitese geçmiyormuş,
    - viteslerde takılı kalıyormuş,
    - şanzıman beyninde oynama varmış,
    - şanzıman kulakları kırıkmış,
    - skydome bozuk,
    - debriyaj balatası sıfıra yakın, (bir ölçütten bahsetti 5.000 olduğunda değişmesi gerekiyormuş, 5.000'in çok üstündeymiş)
    - stopların ikisi de kırık (üzerine film çekmişler belli olmasın diye)
    - motor kulağı kırıkmış,
    - motor kablolarının çoğu kesikmiş, bantlıymış, soketleriyle oynanmış, iç aksamları ile oynanmış ama neden oynandığında dair bir bilgi yok,
    - hava filtresi kazanı komple kırıkmış, araba uzun zamandır filtresiz çalışıyormuş meğersem;
    - teyp arızalıymış,
    - ön fren diskleri tamamen bitmiş,
    - fren balatalarının tamamı sıfıra yakınmış,
    - amortisör takozlarının değişmesi gerekiyormuş,
    - amortisörler fabrikanın koyduğu amortisörlermiş ve değiştirsen iyi olur dedi,
    - sağ çamurluk değişmiş,
    - sağ çamurluk kılıç sacı düzeltilmiş ama düzgün yapılmamış yamuk yumukmuş sökülüp yeniden düzeltilmesi gerekiyormuş,
    - kaput değişmiş,
    - sol çamurluk değişmiş, kılıç sacı değişmiş,
    - arka tampon boyalı, tırnakları kırık,
    - ön tampon boyalı tırnakları kırık,
    - lastikler çatlak ve balonlu (2010 üretim) önler kış lastiği, arkalar performans (?)

servis bize en büyük problemin şanzıman olduğunu ve çok fazla hata kkodu olduğunu, mutlaka sökülüp bakılması gerektiğini söylediğinde aracın sahibi şanzımzanı yakın zamanda ikitellide bir ustanın söküp tamir ettiğini itiraf etti. bunun üzerine usta "olmamış demekki hala hata kodu veriyor" dedi. skydome hakkında da net bir fiyat veremeyeceklerini, söküp bakmaları gerektiğini ama en az 1.000 TL masraf çıkacağını söyledi.

tüm bunlara rağmen aracın sahibinin babası (satan kişi) bunların olabileceğini ve normal olduğunu söyledi. araca dair bildiğimiz sağ çamurluk sacı değişmiş ve kaput boyalı şeklindeydi; onun haricinde aracının servis bakımlı olduğunu söyledi. ben serviste ekspertizi ödemek istemediğimi söyledim, "çünkü normal bir arabada 1.000 - 2.000 TL bir masraf olur, sizin aracınızda servisin söylediğine göre 10.000 - 12.000 lira arası masraf var" dedimse de beni servisin ortasında bırakıp arabasını alıp gitti. yine de beğefendiliğimi bozmadım, elini sıktım gönderdim.

ilan şu şekilde: "ARACIM 2007 MODEL OLUP 4 SENEDİR ÖZENLE BİNMEKTEYİM... 122.000 KM DE OLUP BU KM Yİ DE ANKARA-İSTANBUL ARASI UZUN YOLDA YAPMIŞTIR... MODEL YÜKSELTMEK İÇİN SATMAKTAYIM. BU GÜNE KADAR BÜTÜN BAKIMLARI EKSİKSİZ ŞEKİLDE ZAMANINDA YAPILMIŞTIR... ARACIMI DİĞER PUNTOLARDAN AYIRAN; EMOTİON PAKET, OTOMATİK VİTES, SUNROOF, CAM TAVAN, TEK KAPI VE KIRMIZI RENKTE OLMASIDIR. BU ÖZELLİKLERİ TEK BİR ARAÇTA BULMAK İMKANSIZ DENECEK KADAR AZDIR... ARACIN AĞIR KAZASI YOKTUR SADECE 2 PARÇA DEĞİŞENİ VARDIR FAKAT ARAÇTA HASAR KAYDI BULUNMAMAKTADIR... EMOTİON PAKEDİN FARKI OLAN; AYARLANABİLİR BEL DESTEKLİ SÜRÜCÜ KOLTUĞU, DİJİTAL KLİMA, YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ VE AİRBAG SAYISI GİBİ DAHA BİR ÇOK ÖZELLİĞİ MEVCUTTUR... BU AYRICALIKLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUP ONA GÖRE KIYASLAMANIZDA FAYDA VAR... "

Normalde böyle bir şey yapmak istemezdim ama madem araçta bu problem normal, madem alıcıyı servisin ortasında bırakıp arabayı alıp gitmek, bir de akşam arayıp "servis şişirdi, sen bunu dışarda yaptırırsın gel bu arabayı al" demek normal; benim de burda bunları yazmam kadar normal bir şey yok.

Bilginiz olsun arkadaşlar, bunları bilip alın. Ben parasını verip ekspertiz yaptırdım, herkesin işine yarasın diye paylaşıyorum.
    Konu ablkbs tarafından (30/11/2015 Saat 22:48 ) değiştirilmiştir.

2. Bu mesajı için 7 kişi ablkbs'ye teşekkür etti:

Emrey Zorunlu
    Emre9110 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 9

Standart Cevap: İbretlik Alım Satım Hikayesi - Punto 1.3 MJet Tek Kapı 06 Plaka

Bir ikinci el mağduru arkadaş daha. Bugün benimle beraber sende kötü bi gün geçirmişsin kardeşim hayırlısı olsun. Söylediklerinizden başka bir şey çıkarsa ekspertiz ücretini siz ödersiniz demek lazım bu şekilde anlaşmazsanız sizde benim gibi ekspertize verdiğiniz parayla kalırsınız.

Ali Bbs
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

arabada masraf olmaz demiyorum ama bu kadarda olmaz. insan biraz malını bilir yüzünü kızartacak arabayı ne birmota sokar ne de karşısındakini bu duruma sokar.
    o arabaya bu ilanı nasıl yazdın ki, yüzünü kızartacak malı nasıl ballandırarak anlatırsın.

bir de ilk göstermeye geldiğinde, "bak arabayı yıkatmadan bile getirebiliyorum, arabama o derece kefiim" dedi. neye ne kadarlık kefaleti varmış, ölçü buysa sırattan nasıl geçeceksin dayı?

koray canlı
    invenciblee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 4

araç satışında sıratı düşünen yok yada bana denk gelmedi. O kadar aramalarıma rağmen önce ki aracımda grande punto idi benzer hadiseler yaşadım bu kadar olmasada çok sıkıntı açtı başıma. Kredi çekin aylık yol durumunuza göre 1000 km yi geçmiyorsa ve ist. içi ralli yapamam trafikten diye düşünürsen benim gibi 1.2 benzinli 38 - 39 bin tl ye sıfır araç al. Bunlara hiç bulaşmamış olursun. Elbette bu insanların tercih ve ekonomik durumu ile ilgili, fakat bu gibi hadiseler insanı rahatsız ediyor.

cold blood
    alivepro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 40

Benzer olay benimde başıma geldi, galiba 2. el araç almak isteyenlerin genelinin başından böyle şeyler geçiyor.
    malum sitede bir araç buldum dizel punto easy araç dediğine göre 37000 de (olanlardan sonra yalan olduğuna iddiaya girerim) araç sahibinin dediğine göre araçta boya yok, peki dedik gittik herzamanki expertiz yaptırdığım yere, baştan söyledim sıkıntı çıkarsa expertiz ücretini karşılarsın diye... önce boya kontrolü yapmaya başladı usta direk ön iki çamurluk boyalı deyince devam ettirmedim expertize, adam demezmi "siz şirketsiniz expertiz ücreti almak için böyle diyorsunuz" diye, bunu usta duyunca sinirleri tepesine çıktı, "gel ulan anahtarına bahse girelim birmota gidelim ön iki çamurluk boyalı değilse araba parasını ben verecem sana diye" tabi direk kıvırmaya başladı, birde utanmadan benden expertize kadar geldiği yolun yakıt parasını istemezmi, neyse defoldu gitti 5 dk sonra babası beni aradı cepten aynen dediği şu "ayıp değilmi gardaşım yaptığın 2 parça boya varsa ne olmuş" adama 2 kelime "s.kt.r git deyip suratına kapadım. yani anlıycağın piyasada at hırsızı çok siz de onlardan birine denk gelmişsiniz muhtemelen.

neyse en azından bi ekspertiz parasına kurtarmışsınız işi, geçmiş olsun.

Salih Pala
    gorillaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06BS5869
    Edilen teşekkür: 98

Valla çok üzülerek okudum yorumları ya. Allah müşterinin bile hayırlısı versin.
    Normal satıcılar bile böyle pislik yapıyorsa, işi bilen (istisnalar hariç) galericiler ne yapmasın.
    Arabayi aldığım adam parça boya var dedi ama sonradan değişen olduğunu öğrendim. Dedim her şerde bir hayır vardir ama iki senedir adamin kulaklarını hic cinlatmadim. Bilakis arabasinda hic bir sorun cikartmamasindan dua bile ettim diyebilirim.

Önce insanlık, gerisi gelir...
    Grande Punto 1.4 Fire Dynamic 2011

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ali Bbs
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Arac hala ayni ifadelerle sitede satilik. Ozenle biniyormus, bakimlari zamaninda yapilmismis. Ya sabir...

Micheal Stonebridge
    stonebridge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 79

et o.Cocuğunu moralini bozduğuna değmez reis.

Fırat Özdeş
    cavalier79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 68

En kötüsü de , gerçekleri yazan insanlar da araç satmak istediklerinde aynı muameleyi görüyorlar, İnsan kalmamış yazık.

sinan turgut
    SinanTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 421

valla hocam adınıza sevindim ekspertz sayesinde yırtmışsınız dökük araba almaktan onun haricinde ben olsam teşir ederdim insanlar uzak dursun

Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun...
    G.Punto 2008 1,3 m.jet dynamic

timuçin soytürk
    timozz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yalova
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 15

Alıntı gorillaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla çok üzülerek okudum yorumları ya. Allah müşterinin bile hayırlısı versin.
    Normal satıcılar bile böyle pislik yapıyorsa, işi bilen (istisnalar hariç) galericiler ne yapmasın.
    Arabayi aldığım adam parça boya var dedi ama sonradan değişen olduğunu öğrendim. Dedim her şerde bir hayır vardir ama iki senedir adamin kulaklarını hic cinlatmadim. Bilakis arabasinda hic bir sorun cikartmamasindan dua bile ettim diyebilirim.

Önce insanlık, gerisi gelir...
    Bencede önce insanlık gelir. Bende başımdan geçen bir olayı anlatayım. 2010 yılında 2004 model Alfa 156 aldım. O dönemde İzmirde oturuyordum. Bir arkadaşım vahıstasıyla Ankaradaki Alfa Romeo yetkili servisinde expertize sokturdum. Aracın komple boyalı olduğunu bilerek Ankardan aracı aldım. İzmire dönerken Afyonda akrabalarıma uğradım. Heveste var tabi kaputu açtım yağ çizgisi ortaya kadar gerilemiş. Aradım satın aldığım kişiyi. Onunda durumdan haberi yokmuş. Uzun zamandan beri aracın yattığını arada karısının kullandığını söylemişti. Yılda 1000-2000 arası km yapıyormuş. Herneyse birşey olursa tekrar görüşürüz diye kapattık telefonları. Yağ ekliyerek İzmir Birmota gittim. Motorun bitik olduğunu söylediler. Ankaradaki ekper raporunu gösterdim. Ankarayı aradılar. O zamanda bana 10.000tl motor rektefiyesi çıkardılar. 4.000i exper hata yaptığı için karşılayacaklarmış. Toplamda 15.000tl hesap çıkardılar. Şanzumanda yağ kaçakları ön düzen ve amortüsörler için. 20.000 aldığım araç için bu rakamlar inanılmaz korkunçtu. En sonunda 3. sanayide başka bir tamirciye gittim oda motorun masrafını yaklaşık olarak 6.000 civarı çıkardı. Bende aracı aldığım arkadaşı aradım durumu anlattım. Ortak bir yol bulabilir miyiz diye. Yarısını ödemeyi kabul etti hatta teklifi kendi sundu. Aracı yaklaşık olarak 5 sene abim ve ben kullandık. Hiçbir problem çıkarmadı. Bazen araç satıcıları bile bu durumdan habersiz olabiliyor. Önemli olan niyet. Boya içinde anlamsız kavgalar vermeyi anlamıyorum. Boyalı arabayı değerinin altında alıyorsunuz. Satarken aynı şekilde satabiliyorsunuz. Yeterki ağır bir kazası olmasın. Birde ufak tefek kazalarda canınızı sıkmazsınız.

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ali Bbs
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

hocam gayet teşhirci yazdım, tüm özelliklerini ekledim, ilanı gören tanır, almaz. onun haricinde aşırısı da saygısızlığa girer.

Kadir OSAN
    Kadir00906 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 342

Geçmiş olsun, okurken kendi başıma gelebileceğini düşünerek okudum ve sizin kadar sabırlı ve iyi niyetli olabileceğimi düşünmedim. Gerçekten piyasayı antin kuntinciler doldurmuş.
    Beklenen Şuan Düşünüyorum....
    2009 Fiat Grande Punto Fire Fun
    2006 Opel Vectra 1.6 essentia
    2011 Fiat Grande Punto 1.4 fire active

Engin Pişkin
    comanchee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    34lüyüz biz
    Edilen teşekkür: 222

darılmayın ama o araba zaten 32.000 etmez.baştan hata etmişsiniz.araba 2007 model 8 yaşında hemde 122.000kmde.peşinizden kovalayan yok.işler durgun ödeme güçlüğü çeken insanlar bu nedenle araçlarını satma meylindeler güzel bir araç düşer size.
    YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
    PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI

Akif Şerifoğlu
    ASerifoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    26 TE 098
    Edilen teşekkür: 47

Ali Bey öncelikle ifadelerinizdeki naiflikten, hala saygıda kusur etmemenizden ötürü sizi kutluyorum.
    Fakat şu bir gerçek ki; bu satıcının ve ilanın açıkca yazılmasında fayda var.
    Ayrıca bu forumda yazıları olan bir kişi ise bunu yapan, şiddetle deşifre edilmesinde fayda var ki; mesajlarını o kadar ciddiye alalım, o derece güvenelim ve kimsenin canını yakmasına izin vermeyelim.
    Ayrıca bu tarz ilandan ve ifadeden ötürü forumun prestijininde sarsılması cabası ...

Yazıklar olsun demekten başka bir çare yok, geçmiş olsun, bir yerde yinede iyi kurtulmuşsunuz.
    BeşiktAŞK

2007 Grande Punto Dynamic

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ev .
    Evren_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 403

Vay arkadaş! Geçmiş olsun diyeyim. İşte bunun gibi adamlar nedeniyle 2. el araba almaktan korkuyorum ben bu ülkeden. İki aracı kesip biçip birleştiren mi ararsın, takla atmış aracı "nokta boya yok" diye satan mı ararsın, her çeşidi var.

Yahu ben arabamın lastiğine sakız yapışsa bile satarken söylerim "şu tarihte sakız yapışmıştı" diye. Bunlar nasıl insanlar, akıl almıyor gerçekten.

Hür General
    feyzullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 661

Maalesef ülkemizdeki ahlaki seviyenin acı bir göstergesi olmuş bu durum. Alışveriş ve ticaret ahlakı çok zayıf bizim insanımızda. Ya sabır dedirten bir durum.

Sinan Turk
    Yeni Punto'cu SinanT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Siyah
    Plaka
    06 EC 0190
    Edilen teşekkür: 11

Gecmis olsun Timuçin bey, diger arkadaslarin da degindigi konu; ahlak...
    Alici icin de satici icinde durust olabilmek buyuk bir erdem.
    Siz o erdemi fazlasiyla gosterebilmissininiz. Eminim daha guzel bir kismet ile forumda sizi ve paylasimlarinizi takip edebilecegiz.
    Buyuk gecmis olsun.

LG G3-

gökhan gökhan
    gspunto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4

geçmiş olsun yine ucuz atlatmışsın boşver
    2. elde her zaman risk var

Engin Tan
    engincantan33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    33 BAN 65
    Edilen teşekkür: 155

hocam oncelıkle cok gecmıs olsun. ben olsam yerınızde kavga falan cıkardı sanırım. kotu tarafı sızden calınan zaman. ınsanın yuzu kızarır.yanı o arac benım olsa servısten sıze oyle bır rapor gelse yuzunuze bakamazdım. arkadaslarda yorum yapmıs sagolsunar ama lutfen bakın ustune basa basa soyluyorum sızınle yada burdakı yazılanlar ıcın demıyorum nacızane fıkrımdır bu arac alırken ınsanlar ucuz ucuz olsun dıye arac bakarsa bulunan arac dıger emsallerınden belırgın bırsekılde ucuzsa mutlaka cıkar bırseyler. cok sukur suana kadar boyle olay yasamadım kı zaten arac ararken ben mutlaka temız olsun bın tl fazla olsun derım. bıraz dıkkat etmek gerekır bence. sızın olay tekrar soyluyorum bu olayın dısında

Sayfa 1/2 12 SonSon