Alıntı fct1071 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Testi beğenmenize sevindim, umarım yardımcı olabilmiştir. Tekrardan sağolun
Soru soran arkadaşlara cevaben:

1.4 Fire için : Feyzullah bey, Halil Bey'in de söylediği gibi 5W30 fire için çok uygun olmayabilir. bunun yerine 5W40 daha uygundur. 5W40'ı da meslektaşımın arabasında 10W40 yerine kullanarak denedik. kesinlikle 5W40 daha sessiz ve titreşimsiz çalışıyor.

Magnetec - Edge : denemelerde tam sentetik EDGE serisi yağ kullandım. bizim araçlar için yarı-sentetik yağları kesinlikle önermiyorlar bu nedenle hiç kullanmadım.

Shell Motor Yağı: Hüseyin Bey (DOĞAN) son bir haftadır Shell'in reklamları dikkatimi çekiyor lpg'den üretiliyor diye. bir sonraki yağ değişiminde 5W30 helix ultra HX7 kullanmaya niyetim var. Daha önce hiç kullanmadım. Ancak sanayide, sanayi erkanına Shell marka yağları nasıl bilirdiniz diye sorana "iyi biliriz" diyorlar.

Castrol Edge 5w40, Castrol Magnatec 5w40 ve Selenia 5w40 : bu karşılaştırmada oyum castrol edge 5w40'a olurdu. zira selenia kullanmadım ancak magnetec ve edge arasındaki farkı fire motorda gözlemlemiştik. Edge bariz daha iyiydi
Bu arada benim eski yağ Selenia idi ve çok fazla olmamakla birlikte eksiltme olmuştu. Sanayide ustam Castrol Magnatec'in Selenia'ya oranla çok daha kaliteli bir yağ olduğunu söylemişti. Şimdi deniyorum 1.000 km yaptım değişeli ve olumsuz bir etki görmedim. Henüz yorum yapmak için çok erken ama işin açığı sonucu merak ediyorum.