İlk defa böyle birşey duydum.
GT-I9300 cihazımdan gönderildi
Geçenlerde araç bakımını yaptırırken ustayla bir muhabbete daldık. Depoyu sıfırladıktan sonra içine yarım litre kadar motor yağı koy ve sonra fulle dedi bana. Ben yapmadım tabii. Ama nedenini sorduğumda "enjektör ve pompa sisteminin yağlanması ve böylece de uzun ömürlü olmasını sağlar" dedi.
Tecrübe eden var mıdır? Nedir bu işin aslı astarı? Yararı ya da zararı vs.
İlk defa böyle birşey duydum.
GT-I9300 cihazımdan gönderildi
Bizim ustalarda maşallah AR-GE gibi![]()
eskiden koyarlardı ama o zaman kullanılan dizel motorlarla şimdikiler çok farklı sakın dinleme ;-)
Sen yağını ve yakıtını iyi seç gerisine karışma. O ustanın dediği zamanında 2 zamanlı motorlar vardı, benzin deposuna yakıtla beraber yağ da koyarlardı ki piston içini vs de yağlasın motor zarar görmesin diye. Şuan onun dediğini yapman aracının emisyon değerlerini değiştirir egsozdan mavi duman atar. Aracın performansı nasıl etkilenir bilemem genelde yağ yakan aracın (benzinli) daha performanslı olduğu söylenir ama dizelde sıkıştırma ile güç elde edildiğinden yanma tam olmayabilir. Ayrıca würth ün bile katkıları 250 ml olup araçta verim arttırırken usta motor yağ için neden yarın litre koy diyor? Bence günümüz teknolojisi araçları için faydadan çok zarara sebep olur düşüncesindeyim.
koptum bu yoruma![]()
evet katılıyorum 2 zamanlı motorlarda halen daha yapılıyor ama onlar benzinli.
Hocam dizellerde yağ tehlikelidir. neden dersen çünkü motor basınçla çalışan motor. mazotun yanıcılığı yoktur onun için sıkıştırma patlama sonucu araçlarımız hareket ediyor. bu basınçlı ortama yağın girmesi daha fazla basınca neden olacaktır ve bu bizim motorlarımız için çok tehlikeli. Mazotlu arabaya benzin karıştığında neler olduğunu bilirsiniz. Tam olarak onun gibi olmasa da sonuçları ona benzer olur..
kamyonlara ve otobüslere 10 numara yağ konuluyor yakıt düşük olsun diye. Basınç yüksek ve yanıcılık ta fazla olunca motorda alev alabiliyor egzoz sistemi alev alabiliyor..bu yüzden bir sürü otobüs ve tır yandı hemde içinde insanlarla maalesefşu anda 10 numara yağ ın satışı yasaklandı..
Her türlü kızartma yağı kullanılıyor.
Hadi bir daha bbuluşuyoruzhahaha
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
HahahaAman abi sebep olmak istemeyiz
![]()
Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. M.Kemal ATATÜRK.
Hiç kafanı bulandırma bence boşver gitsin.
Hahaha![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri