Ben herkesi haklı buluyorum. Isofix olmamasını da yadırgıyorum, ihtiyaç olmasına rağmen (ya da ilerde ihtiyaç olur düşüncesiyle) isofix var mı yok mu kontrol edilmeden araç alınmasını da yadırgıyorum. Çünkü isofix cam gibi, fren pedalı gibi olmazsa olmaz bir donanım değil gerçekten.

Isofix'in opsiyonel olmasının kendi içinde şöyle bir mantığı olabilir. Hani mübalağa ederek "o zaman direksiyon var mı ona da bakalım" gibi şakayla karışık veryansın ediyoruz ya, ikisi aynı şey değil. Tutamaç da öyle, bagaj ışığı da öyle. Kimi insan çocuk yapmayacaktır, bekardır, çocuğu olmuyordur vs. kısacası isofix'e ihtiyaç duymayacaktır, dolayısıyla bu donanım opsiyonel olabilir. Keza bagaj ışığı da öyle. 1,5 senedir bagaj ışığına 1-2 kez ihtiyaç duydum (bende var). Tutamaça (o da var) ise hiç duymadım. Hadi biraz abartayım, arka koltuğa bile ihtiyacım yok, keşke o hacim bagaj olsaymış :p

Tabii ki isofix dahil olmak üzere bu maliyeti nispeten düşük donanımların araçta olmamasını yadırgıyorum, hatta ihtiyaç duyduğum bir donanımın eksikliğinden ötürü o aracı almaktan da cayarım ama neden opsiyonel olduklarını da anlayabiliyorum.

Demem o ki, tartışmaya hiç gerek yok, herkesin haklı olduğu hususlar var Öte yandan Avrupa-Amerika'da standart olan, bizde ise opsiyonel olan ya da hiç olmayan donanımlarla ilgili tabii ki şikayetlerimizi distribütörlere yapmalıyız. Hem deli gibi para ödüyoruz hem de 3 kuruşluk donanımı esirgiyorlar. İcabında çok beğensek de almamalıyız o aracı.