Çevrikköprü için:
Öncelikle kuyu kebabı Kastamonuya Özgüdür Ancak atlanan husus şu ki:
Karabük-Zonguldak-Bartın zaten daha önceden Kastomonun ilçeleriydi. Kültürü:giyim, kuşam, edep-adap yemekleri konuşmaları vs aynıdır (yakındır).
Çevrik köprü Safranboluya 14km, Kastamonuya 100km mesafede.
Geçen yaz gittiğimde fiyatların kaliteye oranla oranla ciddi şekilde arttığına şahit olduk. Bir daha gitmeme kararı aldık. En azından Dereye yakın olana. Malum orda 2 yada 3 tane restorant var.
Zaten biraz tuzlu olduğunu belirttim yukarda, ama kuyu kebabı yiim demek için gidilip denenebilir.
*Yoğun olduğu zamanlar sormadan getirirler ayran, salata vs. Her restoranda olduğu gibi masaya sabitmiş gibi koyalar. İstemezseniz söylersiniz, değiştirirler bu kadar da basit.
Etin yağlı yağsız oluşu da tamamen keyif meselesi, söylemek gerekiyor onu. DAHA DOĞRUSU SORMALARI GERKİYOR.
Oteller:
Önceden netten araştırırsanız 50-60TL'ye güzel yerler bulabilirsiniz, tamamen "ne kadar ekmek o kadar köfte" prensibiyle bir sürü yer var.
Yer imleri