Bence dizel arabaya benzinli muamelesi yapıp üst devirlerde fazla gitme.
Değerlerin normal değişmeyecek. Sadece ivme artacaktır.
Arkadaşlar Merhabalar;
Yeni aldığım 1.3 Multijet 75 Hp Active bu gece yaptığım hız testlerini değerlendirirseniz sevinirim. Sizlerden gelen yorumlarla sonuçların tatminkar olup olmadığını anlayacağım. Gerçi 8000 km'deki 1.2 benzinli palio ile 4. viteste 180 km/sa. yapmıştım ama....
Araç Kilometresi: 200
Lastik: Bridgestone B250 175/65 R15 84T
Yol: Tırtırlı Asfalt Tek gidiş - Tek geliş Düz bir yol
Araç içindeki kişilerin ağırlığı: 150 kg.
Maksimum Rolanti Devri: 5100 dev/dak.
2. vites Max Hız: 80 km/sa Devir: 5100 dev/dak.
3. vites Max Hız: 120 km/sa Devir: 5100 dev/dak.
4. vites Max Hız: 155 km/sa Devir: 4750 dev/dak.
Bu değerler acaba zamanla değişir mi?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
Follow Me If You Can.
Bence dizel arabaya benzinli muamelesi yapıp üst devirlerde fazla gitme.
Değerlerin normal değişmeyecek. Sadece ivme artacaktır.
Bencede arabayı daha 200 kmdeyken bu kadar zorlama zamanla açılacaktır zaten ve 4. vites 5100 devirdeki hızın en fazla 165 olur..5.vitese geçerek hafif eğimli ve kaymak asfalt bulabilirsen eğer araç 2000 kmyi geçince 180-190 görebilirsin.2. vites ve 3. vites max hız değerlerin oldukça normal..
baskı balata sisteminde problem olmadigi taktirde dislilerini ve sanzimani degistirmedigin surece hiz degerlerinde degisme olmayacaktir. Arac bu sekild test edilmezki ama. Yapabiliyorsan ara hızlanma verilerini test et or: 3. viteste 80den 120 km ye kac saniyede cikiyorsun 4. viteste 100-140 arasi vs...
Ben Puntoyla 205km/h gördüm ama çok zor oldu. Motor inledi resmen. 30oookm deydi.
Bu değerler değişmez arkadaşlar. Değişmesi için şanzumanın değişmesi gerek. Sadece ivmelenme yani hızlanman artacak zamanla. Oda 15oookm civarı oluyor.
yaw arkadaşlar birisi bana su ivmelenmenin 15 bin km de nasıl artacagini aciklayabilirmi gercekten cok merak ettim ?? keske oyle birsey olsa yaw alnınızdan operim sizi ama hic tahmin etmiyorum. mezarimdan bi avuc toprak ihsan etmesinde duasina ihtiyacim yok misali sakın ha dusmesin carbon bagladikca ?![]()
sanzıman değerleri değişmez.. onlar sabittir.. mekanik sistemdir sonuşta bugün başka yarın başka olmaz... sadece hızlanma ve maxsımun hız değerleri değişir.. ama gene şuan ki değerleri itibari ile pek fazla değişmez... yani aman aman farklılıklar olmaz. aracının zaten fabrika değerleri 165 km limiti son hızı var. 180 kilometreleri çok kolay görebilirsin.. 180 den yukarsınız ancak hafif eğimli yolda o motorla ancak görebilirsin.. (aynı motor bendede var) ben eğimli yollarda 190 ı ara ara uygun yolda görüyorum. bir defasında ankara istanbul yolunda eğimli bir yolda 205 km yi gördüm. ama bu hız için araç senden yol ve zaman ister bunu bilesin.. ayrıca bu total kilometrelerde aracını fazla zorlama bir 2000 km yi aracının görmesine izin ver. ondan sonra düzenli ve ısınmış bir motorla denemelerini yapabilirsin.
Konu dejavu tarafından (06/09/2007 Saat 01:13 ) değiştirilmiştir.
GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi
4,vites 162 falan yaptıkk araç full doluykenn 5, vites en son 190 yaptık ama pek sıkıştırma derim arabayıı sonuşta 1.3 ve 75 bg...
Birşey soracam 1,2 16 v palio bizdede var ben ağlatıp inlettiğim halde 5. vites 180 zar zor iteleyerek gördüm . Sizinki nasıl oldu acaba açıklayabilirmisiniz acaba bizmi kullanamadık ?
Valla bende çok şaşırdım. Yalnız benim kullandığım araç birincisi devamlı şehirlerarası giden bir araç ikincisi yol hafif eğimli idi. işin açıkcası bende çok şaşırdım. o yüzden de yazdımya punto niye yapmıyor diye... ama birde şöyle birşey var 4 ile 180 i gördü 5 attıktan sonrada araç en fazla 2-3 km daha gitti. sonra ayağımı gazdan çektim. yalnız şöylede bir durum var araç palio 1.2 VAN 3 kapı yani araç hafif.
Follow Me If You Can.
hakkaten mehmet bende şaştım bu işe.. hemde 4 ncü vitesde yaptı bu işi.. araç hafifde olsa vanda olsa vites yani sanzıman kutusu buna izin vermez.. benim tahminime göre 4 vitesde palio 180 yapıyorsa devir saatinin en az 7500-8000 devir üzerinde olması lazım.. 1,2 palio ve 8000 devir bana biraz zor gibi geldi... yanılıyormuyum arkadaşlar.
GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi
işin açıkcası devire bakmadım aracın benzinli olduğunu gözden kaçırmayalım. bir daha denersem bir şekilde resmini çekerim artık.
Follow Me If You Can.
Birde kullandığınız araç 1,2 8 v bir araç 16 v bile değil valla şaşılacak bir durum yapmamışsınız demiyorum yanlış anlamayın ama garip geldi bizimkilerde sorun vardır o zman servise götüreyim
belkide kilometre ibresi yanlıştır. onunda garantisi yok ki doğru olacak diye. Neyse palio ne yaparsa yapsın. GP'de ben 200'ü göreyim o bana yeter.
Follow Me If You Can.
ona kalırsa babam 2006 1,3 dizel palioyla son ibreyi gördü puntoyla daha 205 i geçemedi
son ibre kaçtı palio da.
Follow Me If You Can.
abicim siz ne diosunuz benzinli ve fiat yaa kuzenim doğanıyla 180 yapmışstı 4. viteste bakım böyle şeyler tamamen şöförün arabyı tanıması, sağlıklı, yormadan kullanmasıyla ilgili şeylerdir tmam fabrika veilerini yok sayamayız ama bunun büyük katkısı vardır ne demişler işleyen demir pas tutmazz... mesela eniştmde wv bora var 2001 model kuzenlerim performans egsozu olmasına rağmen aracı içinde 3 kişiyle 205 i geçiremediler bu doğana 180 yaptıran kuzen arabaya bir hafta bindi otobandaki ilk yolculuğmuzda 210 2. yolculuğmuzda da 222 yaptırdı bu gözle görülür bişey bu araç 205 ide 210 da 222 i de aynı otobanın aynı yerinde gördü hatta 210 ve 222 yaptığnda da araçta 5 kişiydik yani palio deyip geçmeyn derim ben herşey şöförde biter...
Sevgili arkadaşım ömür ben bu şöför olayını pek anlamadım kalkış desen şöförün çok etkisi olur ona katılıyorum ama son süratle şöförün ne ilgisi var anlamadım sonuçta ikiside gaz pedalı dedikleri demir parçasına sonuna kadar basmıyorlarmı yada basış şekli iyi şöförde değişiyormu ben bu konuyu bilmiyorum bana bunu bir açarsan sevinirim hani iyi şöför olmak maksadıyla soruyorum
ben zaten genel hız olarak demiyorum mehmet abi arabayı sıfırdan açmadan bahsediorum eğer iyi açılırsa bir araba iyi hızlar yapılabilir
Peki açmak nedir yani bir araç nasıl açılır bunu anlamıyorum bizim araçlarımız 67 ,85 90 model araçlar değilki araçlarımız zaten fabrika çıkışı aynı norm değerlerde çıkıyor daha sonnra extra işlem yapmaya gereek yok dengesiz kullanırsan sadece kurum bağlar oda hepsi bu![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri