Bir arkadaşında dediği gibi 2.el araç alırken birazda şans yanında olacak.
Misal benim ilk aracım 90 model doğal L idi, tam 11 yıl kulllandım herşeyiyle orjinaldi . 11 yılda tek birgün dahi yolda kalmadım 2 defa lastik patladı o da park halindeyken, 1 defa lastikleri yeniledim, 2 defa alt takım yaptırdım, 1 defa baskı balata değiştirdim. Alırken tamirci motor biraz zayıf 2 3 yıl idare eder sizi demişti biz 6 yıl bindik sonra komple motor yaptırdık. onun dışında yılda 1 2 defa sanayiye giderdim ufak tefek şeyler için o da 40 50 tl anca tutardı

Ayrıca ben o araçla 3 defa hararet yaptırdım hararet de ne hararet 3 ü de 130 dereceyi gördü (malum tofaşlarda hararet sorunu hep vardır) ama motoru soğuttuk yola devam ettik, bir başka araç o hararetin birini yapsa motoru yerdi
Şahin doğanlar nasıldır diye sorsan basit adi malzeme kullanılmış sanayiden çıkmayan ama parçaları ucuz olduğu için katlanılan araçlardır, benim doğanı 11 yıl kullanmam bu gerçeği değiştirmez benim gözümde. Benim o araçta çok büyük bir şansım vardı tabi iyi kullanımımıda gözardı etmemek lazım
O yüzden bence sen sadece büyük bi şansızlık yaşamışsın belkide sizden önceki sahibi bakımları zamanında veya hiç yaptırmadığından kaynaklı arızalar başgöstermeye başlamıştır. Muhtemelen araç biryerlerden patlak vermeye başlayacakmış oda siz aldıktan sonraya denk gelmiş. Sağdan soldan duyuyoruz sizde duymuşsunuzdur, bazı kişiler özelliklede şirketler sıfır araç alıp 5 6 yıl afedersiniz eşek gibi kullanıyo bakımlarını yaptırmıyo araca inen binen belli değil sonrada artık satma zamanı geldi diyip satıyorlar olanda aracı alan kişiye oluyo elinde patlıyor resmen

Yer imleri