Aynı takıntı bende de var işte. Hayatta binemiyorum. Arabanın kenarında küçücük çizik olsa gözüme batıyor falan. Aslında biraz da sırf böyle üstüne çok düşüyoruz diye nazar değdiriyoruz. Ondan oluyor :)
Teşekkürler iyi dilekleriniz için :)
Printable View
çok fazla üstüne düşme dediğin gibi sakınan göze çöp batıyor. Ben aracımı aldığımda da araç gerçekten kötü durumdaydı. Aracı aldıktan ertesi gün yağ çubuğunu çektiğimde şok oldum çubuğun ucu yağa değiyordu yani araca gösterilen ilgi alakayı anlayabilmeniz için söylüyorum. Sonra bi başladım yağ filtreler, ön 2 lastik, ön balatalar, triger, baskı, amortisör takozu, arka balata, city, akü çok şükür şimdi iyiyiz çok şükür ama bu yaz da ön takıma bir bakım istiyor tahmini 5 600 tl yiycek diye düşünüyorum. Ben de bu kadar uğraştım ama arabamı seviyorum daha doğrusu tek aradığım özellik var onda: gideceğim yere beni sağ sağlim götürüp getiriyor :) (yani ben ona bakıyorum o da bana ;) .
Vuruntu teklemeye lafım yok balata sorun değil değiştirin düzelir. Opar kutusu içinde kale marka balata taktırdım 2 senedir ötme falan olmadı hiç. Aracıma bu güne dek lpg dahil 4bin tl masraf yaptım.
Ilk taktigim opardi. Disk ve balatayi birlikte degistirdim. Daha sonra otuyor diye iade edip baska marka alip taktım. O da otmeye basladi. Anlamadim yani. Orjinal balata nasıl oter ? Trw deneyecegim birde durumum musait olunca :) bende yaklasik şimdi ye kadar iki bin yaptım. Birde simdi başıma beyin ve ünite cikti. Umarim cok hasar acmaz.
Valla yaşadıklarının en yakın şahidi olarak çok üzülüyorum kardeşim. Ama asıl sorun Fiat Punto değil. Araçlarımızın illa ki kronik hataları var. Bu her modelde vardır. Sorunsuz 4x4 lük bir araç yoktur.
Seni tanımasam yazdığın şu yazıyı, galeriden aldım dedikten sonra okumazdım :D Senin en büyük problemin burda başlamış. Bakımsız bir araç. Arabanın içi temiz olması, bakımlı anlamına gelmiyor. Bende çok ağır bakımlar yaptım. Bunların yapılmasının nedeni uzun süre değişmesi gerekenler değişmemiş, ve benim aracıma 250 bin km bakımı yapılmış olması. 250 bin km de neredeyse aracın tüm aksamları elden geçer. Vel hasıl kelam, sana benim aracımı vereyim. 1 yıl içinde kendi hatan dışında sorun çıkartsın anahtarı komple üstüne yapayım :) Açık ve net :hotornot:
Eyvallah kardesim de ben ici temiz diye bakimli demedim. Exper ettirdigim de sikinti cikmamasi ve içinin temiz olmasi arabanin duzgun kullanildigini isaret etti bana. Kim olsa ayni sekilde düşünürdü. Ayrica galeri ya da sahis farketmiyor bence. Buna da sende sahit olmadik mi ? :) sende cok ağır bakimlar yaptırdin km itibari ile :) kismet boyleymis ama ben arabadan soğudum. Sonuc bu :)
valla 157 binde araç alındıktan sonra ve de galeriden alındıktan sonra böyle süprizler çıkabilir. burada hemen hemen bütün arkadaşlarımız punto ile bazı sorunlar yasıyor. sorunruz araç yok. ama sizin araçta gerçekten talihsizlik . bana göre punto ciddi sorunları olmayan bir model. tabii ben 2008 ve üstü düşük km li punto kullandım. ve suan da sıfır punto lounge var çok şükür memnunum.
performans dersen idare eder 75 bg den bu kadar ekmek çıkar,konfor estetik dersen gayet iyi, piyasa idare eder. tabii bütün bunlar puntoya aşık olan kullanıcılar için çok önemsiz. bir insan rastgele araç almamalı mutlaka beğendigi ,özendiği ,keşke kullansam dediği araç alamalı bu şahin ve doğan da olabilir. ben puntoyu seviyorum 5 yıldır punto kullanıoyrum .günahıyla sevabıyla...
Haklısınız tabiki. Diğer msjlarımda da dediğim gibi ben puntoyu yerden yere vurmak için açmadım konuyu. Başımdan geçenler yüzünden arabaya olan nefretimi dile getirdim :) Benim talihsizliğim arabanın ilk çıkan seri olmasından da kaynaklı birazcık. 2008 üstü araçlarda hiç sıkıntı çıkmamış olabilir. Çünkü 2006 da yaptıkları hataları yapmamışlardır tekrardan :) Ben puntoyu alırken ne olduğunu hiç bilmiyordum. Hiç araştırmadım. Hiç bilgim yoktu hakkında. Gördük heves ettik bir anda aldık koyduk kapının önüne. Sadece kendi şansımı ve kısmetsizliğimi bildiğimden exper ettirdim ki içim rahat etsin diye. Onda da hiç bir şey çıkmayınca gidip aldım sonuç olarak :)
hocam sizinki tamamen şansızlık ve hor kullanılmış bir araca denk gelmişsiniz bundan kaynaklanıyor biz 3 adet stilo aldık piyasada kime sorsan adını bile zor biliyorlar yaklaşma vs.derler 1.aldığımız araç 2003 model 31.000 km de boyasız herşeyiyle orijinaldi expertiz yaptırıp aldık en ufak vidasına kadar heşey yerli yerindeydi lastikleri dahi fabrika çıkış lastiğiydi düşünün 18.000 tl ye almıştık 2 seneye yakın bindik sadece yağ su değiştirdik 18.500 e geri sattık maddiyattan dolayı 2.aracımız 2005 model 145.000 km de idi 17.000 tl ye aldık hiç bir yere göstermedik arabada boyada çıktı değişende çıktı arızların ardı arkası kesilmedi üst kapak değişti tavan döşemesi sarkmıştı o değişti arka yürür aksam sorunluydu onlara para harcandı yinede düzen tutmadu toplamda 2000-2500 tl para harcadık ama düzen tutmadı sonuç olarak 17.000 e geri sattık 3.araç 2004 model 105.000 km de aldık sanayide kontrol ettirdik boyasız tertemiz bir araç bunda extradan cam tavan vs.imzamda yazan özellikler var 22.500 e aldık şuan 1 seneye yaklaştı heralde maşaallah hiç sorun çıkarmadı gayette memnunuz aracımızdan araç işi gerçekten şans meselesi vede galericilerden uzak durmak gerekiyor mümkün olduğunca iyi kontrol etmek gerekiyor ama yaşadıklarınızdan sonra bu kadar markaya ters bakmanız mantıklı değil çünkü bizde 2. araçtan sonra uzak duralım dedik ama bu paralara bunlardan iyi emin olun yok.....
2007 yılında "0" km aldığım puntoma sorunsuz bir şekilde biniyorum. Sanırım ilk kullanıcısı hoyrat kullandı.
Bu da 0 km almış başka bir arkadaş :)
https://forum.grandepuntotr.com/gene...ve-yardim.html
Genelde arkadaşlar hor kullanmaktan bahsetmiş..Aramızdan kim bukadar hor kullanır ve bu sıkıntılar çıkarır..Yani bu adam(önceki sahibi)Almış aracını çukurlara girmişi,drift drag yapmış,Hoplamış zıplamış..Aracımı seviyorum ama kalitesiz oldugunuda kabul ediyorum..Siz fiatın arızasından dolayı geri çağırdıgını duydunuzmu :) Bir çok kronik problemi olmasına rağmen değiştirmekte sorun çıkarıyorlar..Burda sorulması gereken şu;Hangi aracı bu fiyata alabilirz?Hem görsel hemde donanım olarak puntodan hangi araç üstün..Genelde Fiesta ve Corsa lar ile kıyaslanır ki bu araçlarda sorunsuz değil..Yani nefreti anlıyorum ama alternatif olmadığı için çoğu kişi bunları görmezden gelir..19-20 bine Punto alınabiliyor..Bu fiyata diğe alternetifler nedir?2006-2007-2008 nodele kadar bu fiyatlara alınabiliyor buna göre alternatifleri belirleyin..
Orası öyle benim o konuda bir şey dediğim yok :) Yani Corsa biraz daha kaliteli olsa da Punto kadar rahat bir araba değil. Fiat tamemen kalitesiz demiyorum ama bu kadar sorunun ardı arkası gelmesi. Ve bu kadar fazla kronik problemi olan başka bir araba görmedim ben daha. Sadece arabadan soğuma sebeplerimi anlattım. Aralarında da kullanıcı hatası olabilcek yerleri kendim yazdım. Hatta kendimin yaptığı hatayı bile. Jantı yamultmam vs. Ama bunların üstüne birde kronik arızalarıyla uğraşınca arabaya karşı ister istemez soğdum. Kim olsa soğur.
Benim bahsettiğim kullanıcı hatası değil..Ne size,nede önceki sahibine bir lafım yok..Kimse aracını bozmak veya hırpalamak istemez..Araçlarımızın kalitesi iyi değil ama alternetif fazla yok..Keyfe göre araçlarımızı beğendik..Tabiki almayanlar olucaktır ama diğer modellerinde sıkıntılarını görünce bu modele tekrar dönecekler emin ol..Ben Toyota yarisi de denedim..Ani bir fren yapmak zorunda kaldım araç Abs ışığı yaktı,uzun yolda nerden geldiğini ustalarların bile bilmediği bir yerden hava üfledi..120 ile gitmek için kulaklık takmak gerekti..Baskıyı değiştirmeme rağmen alt devirlerde titreme yaptı(1,4 2008 model dizel)Frenler orjinalini taktırmama rağmen ötmesi bitmedi.Frene bastığın zaman nezaman duracakk diye duydugum korkuyu anlatmıyım :).Direksiyondaki hissizliğide herkez söyler zaten..Vs vs..Yani sizin adınıza üzüldüm ama malesef istisnalar kaideyi bozmıycak..Keşke fiat ta bizim sevgimizi hakedecek gelişimeler yapsa...Neyse kardeşim,Çok çok geçmiş olsun..Umarım alıcağın araç sorun çıkarmaz..Veya bu aracınla yola devam dersende,bu araç artık sorun çıkarmaz..Sen yine iyi dayanmışsın..
Teşekkür ederim. Balata sorununu şu an da bende puntoda yaşıyorum. Orjinal taktım öttü, yan sanayi taktım öttü. Kimse neden ötüyor bir yorum getirmiyor. Otobüs freni gibi ciyak ciyak bağırıyor. Trafiğe girmeye utanır hale geldim. Bütün yolda camı açık herkes benim arabaya bakıyor. O kadar nefret ettim ki bu yüzden de anlatamam. Yani eski dandik yan sanayi balata bitik olmasına rağmen ötmezken yenisini taktığımda hemde orjinal opar takmama rağmen ötmesi insanı çileden çıkartıyor.
Balatada ustanın söylediği suydu;İlk başlarda öter,1 ay kadar kullan sonra tekrar ayar yapıcaz gider demişti..Yani yerinemi oturuyormuş ve sonra tekrar sıkıyormuş gibi birşeydi sanırım onu beklemeden satmıştım aracı...Nekadar doğru bilmiyorum ama mantıklı gibi..