Aracım
Punto evo 1.4 active 77 hp benzinli, 2011 model 78.000 km'de, 1 ay önce aldım.

Daha önce hiç punto kullanmamıştım araç hakkında pek bir bilgim yok.

Yakıt tüketimi benzinli bir araca göre bana hiç de fena gelmedi. 2 hafta önce aşırı soğuklarda gösterge de 7.4/100 km iken şu sıralar 6.2 ile 6.5 arası değişiyor havalar biraz daha ısınsın ve yakında servise sokacam daha da düşeceğinden eminim, şehir dışı deneme fırsatım olmadı ama 25 km lik bir şehirler arası yolda 5.2/100 km gösterdi tabi hızım 90 100 km idi.

Şimdi benim aracı aldığım günden beri bir sorunum var, daha doğrusu sorun mu yoksa bu aracın bir özelliğimi bilmiyorum.

Araç belirli bir hızda giderken vites 2 3 4 5 farketmiyor ayağımı gazdan çekip rölantiye bıraktığımda araçta frene basılmış gibi kısa süreliğine (yaklaşık 1 saniye) bir etki oluyor. Örneğin yokuş aşağı iniyorsunuz ve ayağınızı gazdan çektiniz aracın devirinde ve hızında bir değişiklik olmadan aynı şekilde ilerlemesi gerekir ama benim araçta zaman zaman frene basılmış gibi bir etki oluyor. Bu etki devir saatinde ve aracın hızında hissedilmiyor ancak sürücü olarak ben çok net hissediyorum.
Fren diskleri sıkıştırıyor olabilirmi? ya da motor kendi kendine motor freni dediğimiz gibi kendinimi frenliyor?

Birde dün bozuk bir yola girmiştim sonra farkettimki direksiyon üzerindeki tuşların ışıkları yanmıyor, basınca tümü yanıp sönüyor ancak teybe etki etmiyor.