Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
51 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Fiesta ? Punto?

Serkan Demir
    serkandemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 119

Alıntı knidos111 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    madem punto hakkındaki düşünceleriniz bu düzlemde neden puntomu fiestamı diye konu açıyorsunuz,zaten ikinci mesajınızda ''siz fikirlerinizi paylaşırken ben gidip fiesta aldım'' demişsiniz,kusura bakmayın ama buradan bakınca amacınızın sadece forumu trollemek olduğu anlaşılıyor,size benzinli fiestanızla mutluluklar dileriz
    hocam forumu trollemek ne anlama geliyor acaba?

yani ben sizinde düşüncenizi duymak istedim belkide benden ayrı mantıklı ve kafama yatacak bişiler çıkar die düşündüm herhalde yanılmışım.

sanırım daha fazla zorlamanın anlamı yok değilmi

hayırlı olsun der çıkar gidersin

fikrini söyleyeceksen yazarsın bende eyvallah derim

yukarıda açıkladım bakmaya gittim aldım evet soruda havada kalmış oldu

6 sene foruma üyeyim azıyla çoğuyla katıldım bir sürü konuya sen bana forumu trollemek falan bahsetme istersen

Serkan Demir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı Arrest Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Estağfurullah tercihlerinize saygı duyarız ama bizim tercihlerimizi kötülemeyin lütfen
    kesinlikle kötülemiyorum ya dedim ya bu kaçıncı fiatım benim

uno punto bravo 3ünü de baya süre kullandım

bu sabaha kadar da iki araç arasında kararsızdım

eğer öyle olsa punto düşünmezdim

halil özçelik
    ᵀᴵᴾᴼ♥ᴳᴿᴬᴻᴰᴲ ᴾᵁᴻᵀᴼ♥ᴮᴿᴬᵂᴼ ligdevi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    16 Z 5982
    Edilen teşekkür: 110

Alıntı serkandemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kesinlikle kötülemiyorum ya dedim ya bu kaçıncı fiatım benim

uno punto bravo 3ünü de baya süre kullandım

bu sabaha kadar da iki araç arasında kararsızdım

eğer öyle olsa punto düşünmezdim
    Talihsizlik sizdeyse fiat ne yapsın, aldığınız araçlar sorunlu araçlarmış demekki, yollarda bir sürü araç görüyorum, kasislerden setlerden çukurlardan insanlar nasıl geçiyor bir görseniz, sonrada aracın alt takımı kötü deniyor, benim ikinci fiat aracım bu, ilki tipoydu ve gerçekten ön takımı hassastı, kusura bakmayında puntoda city arızasından başka kronik sorun yok bence, onuda servis ücretsiz değiştiriyo zaten, puntoyu 1,5 yıldır kullanıyorum 30 bin km yaptım araç 140 binde, daha alt takıma kuruş masraf yapmadım ve araçta tık ses yok, bende kullanıma bağlı olduğunu düşünüyorum, ya da yan sanayi ürünler taktırıyosunuz ....

Burak GÜLEÇ
    lithium_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 19

söylenenlere pek aldırmayın hocam hayırlı olsun güle güle kullanın aracınızı.

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Cihan han
    hanbjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 99

Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ev .
    Evren_c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 403

Hayırlı olsun. Araç gelince en azından ben detaylı foto, donanım bilgisi, tüketim verisi vs. istiyorum

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

cold blood
    alivepro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 40

Alıntı kso021 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence 33.000 civarına düşük kmli,garantisi bitmemiş temiz donanımlı dizel Punto yada Punto Evo almak çok daha mantıklı olur
    Bu arkadaşın dediği mantıklı bence, bende daha önce dizelden benzinliye geçiş yapmıştım (ne kadar kullanıyorumki zaten mantığıyla) ama hiçte öyle olmuyor aldıktan sonra arabaya binmeye korkuyorsunuz benzinli araçta. her ne kadar dizel yakıt fiyatları benzin fiyatlarına yaklaşsada benim için hala dizel araba ile benzinli araba arasında %100 yakıt farkı var diye düşünüyorum. kabaca bi hesap yaptığımda ( 160 tl ye dizel puntonun deposunu fulllüyorum en az 700 km yol gidiyorum, 180 tl ye benzinli aracımın deposunu fullüyordum en fazla 500 km yol gidiyordum)
    ama fiestanın dizelini düşünürseniz o ayrı yeni fiesta görünüş olarak puntodan güzel ama bu seferde şöyle bir fark çıkıyor ortaya aynı paraya puntonun en full ünü alırken fiestanın baz donanımlı olanını alıyorsunuz. benim için donanım önemli değil derseniz o ayrı ancak donanımlı araç kullanmak gerçekten eğlenceli ve güzel ayrıca daha güvenli esp, asr gibi.

Serkan Demir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı ligdevi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Talihsizlik sizdeyse fiat ne yapsın, aldığınız araçlar sorunlu araçlarmış demekki, yollarda bir sürü araç görüyorum, kasislerden setlerden çukurlardan insanlar nasıl geçiyor bir görseniz, sonrada aracın alt takımı kötü deniyor, benim ikinci fiat aracım bu, ilki tipoydu ve gerçekten ön takımı hassastı, kusura bakmayında puntoda city arızasından başka kronik sorun yok bence, onuda servis ücretsiz değiştiriyo zaten, puntoyu 1,5 yıldır kullanıyorum 30 bin km yaptım araç 140 binde, daha alt takıma kuruş masraf yapmadım ve araçta tık ses yok, bende kullanıma bağlı olduğunu düşünüyorum, ya da yan sanayi ürünler taktırıyosunuz ....
    sizcesi çok önemli değil forumu araştırırsanız kronik arızalar neler olduğunu görürsünüz sanırım. Ama bi yandan haklısınız 2010 üzeri araçlarda normal olarak o kronik arızalar azaldı.Hatta belkide kalmamıştır..

Ben halen anlatamadım derdimi yada heyecan arayan forum arkadaşlarım beni bu şekilde anlıyor

arkadaşlar ben puntoyu kötülemedim,iki araç arasında kaldım düşüncelerinizi almak istedim.

bu kadar basit..

lütfen tartışma ortamı olmasın anlamsız şekilde...

Serkan Demir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı Evren_c Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun. Araç gelince en azından ben detaylı foto, donanım bilgisi, tüketim verisi vs. istiyorum
    tamamdır inşallah en kısa zamanda bilgilendiriyorum.

dizel için istersen bilgi verebilirim aracım yokken baya kullandım.

hatta Lancia Ypsilon denilen garip bi b segmentte kullandım.(dizelde ilk defa s/s gördüm.bence komik olmuş).yol tutuşunun berbat oluşu bi kenara dizel motorun habire istanbul trafiğinde durup tekrar çalışması kadar kötü bir şey yok bence.

Alıntı apro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arkadaşın dediği mantıklı bence, bende daha önce dizelden benzinliye geçiş yapmıştım (ne kadar kullanıyorumki zaten mantığıyla) ama hiçte öyle olmuyor aldıktan sonra arabaya binmeye korkuyorsunuz benzinli araçta. her ne kadar dizel yakıt fiyatları benzin fiyatlarına yaklaşsada benim için hala dizel araba ile benzinli araba arasında %100 yakıt farkı var diye düşünüyorum. kabaca bi hesap yaptığımda ( 160 tl ye dizel puntonun deposunu fulllüyorum en az 700 km yol gidiyorum, 180 tl ye benzinli aracımın deposunu fullüyordum en fazla 500 km yol gidiyordum)
    ama fiestanın dizelini düşünürseniz o ayrı yeni fiesta görünüş olarak puntodan güzel ama bu seferde şöyle bir fark çıkıyor ortaya aynı paraya puntonun en full ünü alırken fiestanın baz donanımlı olanını alıyorsunuz. benim için donanım önemli değil derseniz o ayrı ancak donanımlı araç kullanmak gerçekten eğlenceli ve güzel ayrıca daha güvenli esp, asr gibi.
    evet bu konuda katılıyorum size;

yakıt konusunda dizel almak isterdim ancak dizel parasına donanımlı benzinli veriyorlar.bende mantık gerekirse lpg takarım.şimdilik bi bakalım daha öncede benzinli kullandım ama o zaman biraz daha ucuzdu..Canımız acırsa lpg ye dönüşüm yaparız

Kubilay REİS
    KASIRGAAA biancoangelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 472

Konuda artniyet var gibi.
    Her ŞERDE bi HAYIR vardır...

Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!

Emre Sev
    sharkemrefb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 2

Alıntı serkandemir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fiat harici dedim laf sokma yarışına girmeyin lütfen
    fiesta yı bana öğretmeyin tam bir takoz içindeki kullanılan plastikte benim grande punto an hallice yeni punto nun malzeme kalitesi çok daha iyi fiesta dan ayrıca fiesta özellikle önden çarpmalarda kesinlikle punto kadar sağlam değil

serkan dikici
    serkandikici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35 AV 8552
    Edilen teşekkür: 168

Böyle konular açıldığında hep taraflı davranıyoruz ister istemez yani punto forumuna fikir almak amaçlı olarak araç sormaka bence yanlış değil ama çok şahsi görüşler içeren bi konu araç karşılaştırması yani profesyonel bir çok firma farklı karşılaştırmalar yaparken biz amatörler (tabiri caizse) binlerce açıdan farklı yorumlarız olayı. Bu arada bu fiesta ve punto karşılaştırması önceden de bi kaç defa yapıldı orlarda da yazmıştım her iki aracın da kendine göre +ları var bu gerçek yadsınamaz. Araçlardan beklentisi son derece farklı olan insanlarız bu yüzden hiç bir araç için daha iyi daha kötü diyemeyiz bence göreli kavramlar bunlar tamamen ne beklentiniz var ve ne kadar paranız var ikilemine bağlı. Bariz olan nitelikler karşılaştırılabilir ama duyu organlara hitap eden kavramlarda yalnızca fikir söylesek sorun olmayacak. Her iki aracı da inceleme kullanma şansım oldu hala da aile içerisinde iki araç da mevcut. Örneğin emre bey beğenmemiş fiestayı ama malzeme kalitesi ve tasarım olarak benim şahsımca (!) puntodan daha iyi bir araç. Bu ve benzeri yorumlar tamamen şahsi olmalı arkadaşa da hayırlı olsun aracı. Kazasız belasız iyi günlerde. Kimse alınmasın bu arada tamamen ortaya ve kendimi de kastederek yorum yaptım
    M.K.ATATÜRK

16. Bu mesajı için 2 kişi serkandikici'ye teşekkür etti:

görkem koçsan
    görkem koçsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 162

nasip meselesi bu işler ya hayırlı olsun allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin. nasip olduğunda inanın konuyu açarken dahi gelir bulur ne bir saniye ötesi ne bir saniye gerisi.

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sato Topal
    ST OTO AKSESUAR Arrest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 1246

Alıntı sharkemrefb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fiesta yı bana öğretmeyin tam bir takoz içindeki kullanılan plastikte benim grande punto an hallice yeni punto nun malzeme kalitesi çok daha iyi fiesta dan ayrıca fiesta özellikle önden çarpmalarda kesinlikle punto kadar sağlam değil
    Aynen Evo fiestadan daha kaliteli sağlam dayanıklı bir araç bu malzeme kalitesi olarak öyle yakıt olarakta aşağı yukarı eşdeğerler. Performans olarak punto 1 adım önde olabilir. Ama aynı fiyata evonun en fulünü fiestanın orta donanımlısını alırsınız.
    Türkiye Cumhuriyeti Şeyhler Dervişler Müritler Meczuplar Ülkesi Olamaz! M.K.Atatürk

Sıkıntı Yok , Jack Daniels Var

görkem koçsan
    görkem koçsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 162

alan almış, bu saatten sonra adamın midesini bulandırmaya gerek yok bence.

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Arkadaşımız tercihini Fiestadan yana kullanmış sanırım.Kazasız sürüşler olsun,

İki araç aynı segmentte olduğu için hiçbir disiplinde bariz bir fark yoktur.Beğeniler, fiyat-donanım, satış sonrası hizmetler vb. kararlarımızı tetiklemekte,

Fiesta, Puntoya göre model olarak biraz daha yeni.Dolayısıyla artıları da olabilir.Ancak iç mekan işçilik ve plastik kalitesi olarak Puntodan kesinlikle iyi değil.Tabi makyajlı Fiestaları bilmiyorum.Belki iyileştirme olmuştur onlarda...

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

bu forumda hep bu tarz tartışmalar olmuştur ve her konuda düşüncesini farklı bir markadan yana kullanan arkadaşa çeşitli iltifatlat!! söylenir.. Arkadaşlar canı yanan bilir Serkan aldığı puntodan memnun olmamış tabikide genellemesi yanlış ama bu kadar da sert çıkmayalım hani foruma yeni üye olmuş birisi olsa art niyet aranabilir diyeceğim ama Serkan uzun zamandır forumumuzda takılan bir arkadaşımız bari ona yapmayın!!
    bravoyu satarken neler yaşadığını da iyi bilenlerdenim..
    https://forum.grandepuntotr.com/sati...et-105-hp.html
    https://forum.grandepuntotr.com/gene...ekten-zor.html

birde gelip ben 2 günde sattım diyen arkadaşlarım her kör malın kör alıcısı vardır 1 günde de gider 1 yılda da gider araba piyasasında hiçbirzaman bu belli olmaz..Serkan puntosever bir arkadaşımız ama biryerde o da bıkmış olabilir..bir insan punto forumuna hangisini alayım diye başlık açmış bizde önerimizi yapmışız gidip istediğini alır parayı biz mi veriyoruz sanki? bende sıfır evo alabilirken sıfır astra aldım..bunlar olabilir lütfen Cumhuriyetin yıldönümü olan şu günde demokrasi diyoruz düşünce özgürlüğü diyoruz bunlara biraz dikkat edelim...Serkancım hayırlı uğurlu olsun kardeşim 1.4 benzinlilerin biraz fazla yaktığını duymuştum dikkat et

25. Bu mesaj için teşekkür edenler:

CAN CEYLANOĞLU
    CAN264 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 13

Kazasız belasız kullanırsın inşallah...

27. Bu mesaj için teşekkür edenler:

osman yağmur
    messi78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 111

Benim müdürümde var aynı araç titanuim x paket benzinli 1.4 Bir kere araç bizim 1.3mjet kadar atak değil hocam ayrıca en pişman olacağın nokta uzun yolda bile 600 km yapamayışın olacak. Hayırlı olsun.

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Alemsiniz valla. Oldu olacak Fiesta aldı diye adamı dövün isterseniz (Şaka yapıyorum gücenme olmasın)

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın. Titanium oldukça dolu bir paket.

30. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon