Sayfa 1/3 123 SonSon
53 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Biz eleştiriyoruz ama ?

emre sever
    erenemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196
    Edilen teşekkür: 399

Standart Biz eleştiriyoruz ama ?

Arkadaşlar punto nun eksikleri çok kronik sorunlarıda ama bazen çok yersiz yere sert eleştirilere maruz kalıyor forumda bazen öyle abartı yorumlar oluyor ki acaba burası punto forumu değilde antipuntocular forumu mu diye soruyorum kendi kendime bence B sınıfı olarak bakılırsa punto fiyatını hak eden ve b sınıftaki rakiplerinde aşağı olmayan hatta üstünlükleri olan bir otomobil.neyse severek takıldığım ve kolay kolay araç beğenmeyen forum donanım haberin oto genel sayfasında punto mu yeni clio mu diye başlık açılmış , bir bakın bakalım bizim punto ya clio karşısında ne giibi yorumlar yapılmış ,neredeyse herkes punto yu seçmiş.

2013 punto mu clio mu
    Konu kadir07 tarafından (18/10/2013 Saat 22:04 ) değiştirilmiştir. Sebep: başlıklarda ilk harf büyük olmalı

2. Bu mesajı için 2 kişi erenemre'ye teşekkür etti:

SALDIRAY A
    Trabzonspor SaLDo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 300

Eleştirenler 30 milyarlık arabada mercedes konforu aradığı için eleştiriyorlar.

Yalçın yalçın
    chevo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 2

Benim "ikinci el dizel araba alınmaz" tabumu yıkan tek araç 1,3 multijet punto olmuştur. Bu saatten sonrada soran arkadaşlarıma 1,3 multijet derim başkada bişey demem.

Yusuf Ankaralı
    yusuff06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 22

Kardes clioda kullandim puntoyuda.clionun da b segmentinde olan butun araclarin kendine gore sorunlari var.misal olarak clionun koltuk degil sanki tabure.uzun yol yapinca her tarafin agrir.kisaca benim gorusumce fiyatina gore cok iyi arac.

GT-I8190 üzerinde ile gönderildi now

Evren U
    Evren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    45**
    Edilen teşekkür: 10

beğenmeyen almasın punto. grande puntomdan sonra yine yeni punto aldım, sırf otomatik vites nedeniyle, şikayetim sorunum yoktu. yarın araç lazım olsa yine punto alırım

diğer araçlar bu rakamlara bu konforda olmaz...

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

İbrahim Öğretmen yanında Albea Sole Prem.Plus
    Moderatör ibrahim06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1131

clioların yeni kasaları çok çekici. Ama iç konforu nasıldır. Sürüş keyfi nedir bir fikrim yok.
    bizim puntoların bence en büyük ve hiç azımsanmayacak eksisi şu city belası. Yüksek hızda arıza verdiğinde çok zor duruma düşenlerin anlattıklarını okumuştuk.

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

hocam clio sürekli kasasını güncelliyor ama puntonun daha doğrusu fiat ın hatası kasa güncelleme yapmıyor makyajlayıp duruyor..geçmişe baktığınızda punto 1 kasadan sadece grandepunto ya geçerken kasa komple yenilendi onun dışında sürekli makyaj. bence punto olayı evo da bitmiştir. evo, puntonun varacağı son noktaydı bu tamamen benim şahsi görüşümdür. artık yeni bir kasaya geçme vakti geldi de geçiyor bile..

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Akadaşlar Puntonun 4. kasası (MK4) zaten 1 yıl sonra piyasaya çıkacaktı.Ancak ekonomik nedenlerle 1 yıl gecikme yaşanacak galiba.Fiatta çalışan arkadaşlar son durum nedir net bir bilgi verebilirler sanırım,

Fiat Markası, dünyada en fazla kasa değiştiren markaların başında geliyor.O yüzden bence biraz insaflı olmakta fayda var.Puntonun son kasası (mk3) Grande punto olarak 2005 yılında satışa çıktı.O günden bugüne kadar zaten Fiat kasa değiştirdiğini hiç ifade etmedi.Yapılanların hepsi makyajdı.Evo, punto, gp.. bunların hepsi tek kasa yani mk3 tür.MK 4 ü ben de dört gözle bekliyorum,

Yeni punto nasıl olmalı derseniz, puntonun en karakteristik özelliği c sütununa entegre stoplarıdır.Dünyada b segmentinde stopları yukarı kaldıran ilk modeldir punto.Yeni kasası da bu şekilde olacaktır %100.Bunun dışında klasik italyan tasarımını taşımaya devam edecektir kesinlikle.Tabi yine sınıfına has işçilik, malzeme ve kalite eleştrileri de alacaktır diğer markaların aynı segment üretimleri gibi

emre sever
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam clio sürekli kasasını güncelliyor ama puntonun daha doğrusu fiat ın hatası kasa güncelleme yapmıyor makyajlayıp duruyor..geçmişe baktığınızda punto 1 kasadan sadece grandepunto ya geçerken kasa komple yenilendi onun dışında sürekli makyaj. bence punto olayı evo da bitmiştir. evo, puntonun varacağı son noktaydı bu tamamen benim şahsi görüşümdür. artık yeni bir kasaya geçme vakti geldi de geçiyor bile..
    clio nun kasası değişse ne olur hatta uzay mekiği yapsalar ne olur teneke resmen adamın marşpiyele yaptığı boya tazzikli su ile çıkıyor al bak videoyu izle bu sadece örnek Clio4 boya sorunu 1 - YouTube iğrenç bir araç clio geçen kullandım koltuklar resmen kanepe gibi içi desen resmen leğen plastiği ben kendi aracımın plastiğinin kalitesizliğinden yakınırdım ama clio nun ki dahada kötü ve iğrenç kokuyor araçların içi

emre sever
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196

bir arkadaşım var kendisi doğuş oto da çalışıyor ama araç piyasası ile ilgili oldukça gelişmeleri iyi takip ediyor ve çevresi geniş yeni çıkacak punto ile bana 2 ay önce şu fotoyu yollamıştı nettede birkaç yerde gördüm tabi bu resimdek sadece prototip çalışma ama fotodakine yakın bir şekilde çıkarsa ki çıkmasına şaşırmam ben fiat ın tasarımlarını her zaman beğenmişimdir çünkü ( linea hariç ) müthiş olacaktır.

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı erenemre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    clio nun kasası değişse ne olur hatta uzay mekiği yapsalar ne olur teneke resmen adamın marşpiyele yaptığı boya tazzikli su ile çıkıyor al bak videoyu izle bu sadece örnek Clio4 boya sorunu 1 - YouTube iğrenç bir araç clio geçen kullandım koltuklar resmen kanepe gibi içi desen resmen leğen plastiği ben kendi aracımın plastiğinin kalitesizliğinden yakınırdım ama clio nun ki dahada kötü ve iğrenç kokuyor araçların içi
    Emre bu yorumu senden aldığıma hiç şaşırmadım onun için senin fikrindir saygı duyarım Emre..

emre sever
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emre bu yorumu senden aldığıma hiç şaşırmadım onun için senin fikrindir saygı duyarım Emre..
    belki biraz acımasız gibi olabilir ama gerçekten iyi bir araç değil tabi ki görüş meselesidir ama ben renault un laguna haricinde hiçbir aracını sevmedim bugüne kadar belkide biraz bunun etkiside vardır beğenmememde ama söylediğim şeyler gerçekten doğru isteyen deneme sürüşü yapabilir.

Hakan Ünal
    khanunl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 174

Alıntı erenemre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emre Bey merhaba.Clio 4 hakkındaki bu eleştrilerinizi haksız buluyorum.Beğeni göreceli bir kavramdır.2006 yılında 0 km almış olduğum G.Punto aracımı yaklaşık 3 ay önce sattım.Aracımdan memnundum tabiiki ayrılmak çok zor geldi fakat bazen zor kararları almak gerekir.Punto serisi makyajlanmak kaydıyla yaklaşık 2.5 ay sonra model olarak 9'uncu yılına girecek.Dolayısıyla artık model yenilenmesi benim gözümde bir ihtiyaçtır.Clio 4 konusuna gelirsek şu an clio 4 sport tourer sahibiyim,bana göre bu araçlar hiçte bahsettiğiniz gibi kötü değil.her araçta olduğu gibi clio 4 tede üretimsel hatalar olabilir ama benim aracımda boyasal herhangi bir hata ve boya dökülmesi yok.plastik kalitesinin evo serisi dışında klasik modellere göre iyi olduğunu düşünüyorum koku konusuna gelirsek her yeni araç bilirsinizki bir süre kullanılan malzemeler nedeniyle kendine has kokar ve zamanla geçer.Koltuklar içinse gene sizin gibi düşünmüyorum.Clio 4 te Fiat Punto'da baz modelde satın alamayacağinız bir çok sey standart gelmekte örnek vermek gerekirse 4 hava yastığı,Esp,Cruise control,Isıtmalı aynalar gibi yinede görüşlerinize saygı duyuyorum.İyi günler.

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı khanunl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emre Bey merhaba.Clio 4 hakkındaki bu eleştrilerinizi haksız buluyorum.Beğeni göreceli bir kavramdır.2006 yılında 0 km almış olduğum G.Punto aracımı yaklaşık 3 ay önce sattım.Aracımdan memnundum tabiiki ayrılmak çok zor geldi fakat bazen zor kararları almak gerekir.Punto serisi makyajlanmak kaydıyla yaklaşık 2.5 ay sonra model olarak 9'uncu yılına girecek.Dolayısıyla artık model yenilenmesi benim gözümde bir ihtiyaçtır.Clio 4 konusuna gelirsek şu an clio 4 sport tourer sahibiyim,bana göre bu araçlar hiçte bahsettiğiniz gibi kötü değil.her araçta olduğu gibi clio 4 tede üretimsel hatalar olabilir ama benim aracımda boyasal herhangi bir hata ve boya dökülmesi yok.plastik kalitesinin evo serisi dışında klasik modellere göre iyi olduğunu düşünüyorum koku konusuna gelirsek her yeni araç bilirsinizki bir süre kullanılan malzemeler nedeniyle kendine has kokar ve zamanla geçer.Koltuklar içinse gene sizin gibi düşünmüyorum.Clio 4 te Fiat Punto'da baz modelde satın alamayacağinız bir çok sey standart gelmekte örnek vermek gerekirse 4 hava yastığı,Esp,Cruise control,Isıtmalı aynalar gibi yinede görüşlerinize saygı duyuyorum.İyi günler.
    hız sabitleyici ve esp standart ise gerçekten bu segment araç için süper..

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Opel 1998 yılında çıkartmış olduğu astra kasasını 2010 veya 2011 yılında bitirdi. Aynı kasa far karartmaları dışında hiçbir makyaja uğramadı yani adamlar aynı kasayı esp ve cc olmadan 12 13 sene bize sattılar. Ha esp varsa ben bilmiyorum bilen varsa da paylaşırsa ben de öğrenmiş olurum. Puntonun geçirmiş olduğu makyajda oldukça güzel ve yenilikçi. Özellikle iç dizaynı çok hoşuma gidiyor (evolardan bahsediyorum). Hakan Bey olaya birde şöyle bakmak istiyorum ben kendi adıma; fiat esp ve cc yi 2006 yılında çıkartmış olduğu mk3 puntolara bazı donanımlarında standart bazılarında ise opsiyonel olarak sunmuş. 2006 yılında clioda bırakın esp ccyi elektrikli ayna bile standart değildi, klima, kumandadan merkezi kilit saymıyorum bile. 2013 yılında çıkan clioya daha mı esp cc koymasın rekabet kızışık pazar payı kapmak için mecburen koyuyor kaldı ki ilk çıkan seride arka camlar manueldi. 2013 modeller arka camlar otomatik geldi. Yani şunu demek istiyorum fiat teknoloji konusunda her zaman 1 adım önde ama şunu bir gerçek Almanlar gibi allayıp pullayamıyorlar. Araca sadece ön konsol tok kapı sesi gibi şeyleri vatandaşa özellik diye satmıyorlar gerçekten, teknoloji donanım satıyorlar. Ha 2015 model puntolarda bahsettiğimiz cc esp standart olarak sunulmazsa o zaman haklısınız. Bu arada clioyu beğenmemem(şahsım adına konuşuyorum) için dıştan bakmam yeterli.

Hakan bey yanlış anlamayın amacım sizi eleştrip arkadaşa destek vermek vs değil. Sadece sizin yazmış olduğunuz mesajdan aklıma bunlar geldiğinden yazdım.

Arda BULUT
    ABNEW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 4298

Güncel Clionun mevcut Puntoya göre bazı üstünlükleri olması normaldir.Neticede mk3 puntolar neredeyse 10 yıldır piyasada.MK4 Punto çıktığında ise bu araç mevcut Cliodan daha üstün olacaktır...

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı ABNEW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güncel Clionun mevcut Puntoya göre bazı üstünlükleri olması normaldir.Neticede mk3 puntolar neredeyse 10 yıldır piyasada.MK4 Punto çıktığında ise bu araç mevcut Cliodan daha üstün olacaktır...
    Kesinlikle katılıyorum.

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Opel 1998 yılında çıkartmış olduğu astra kasasını 2010 veya 2011 yılında bitirdi. Aynı kasa far karartmaları dışında hiçbir makyaja uğramadı yani adamlar aynı kasayı esp ve cc olmadan 12 13 sene bize sattılar. Ha esp varsa ben bilmiyorum bilen varsa da paylaşırsa ben de öğrenmiş olurum. Puntonun geçirmiş olduğu makyajda oldukça güzel ve yenilikçi. Özellikle iç dizaynı çok hoşuma gidiyor (evolardan bahsediyorum). Hakan Bey olaya birde şöyle bakmak istiyorum ben kendi adıma; fiat esp ve cc yi 2006 yılında çıkartmış olduğu mk3 puntolara bazı donanımlarında standart bazılarında ise opsiyonel olarak sunmuş. 2006 yılında clioda bırakın esp ccyi elektrikli ayna bile standart değildi, klima, kumandadan merkezi kilit saymıyorum bile. 2013 yılında çıkan clioya daha mı esp cc koymasın rekabet kızışık pazar payı kapmak için mecburen koyuyor kaldı ki ilk çıkan seride arka camlar manueldi. 2013 modeller arka camlar otomatik geldi. Yani şunu demek istiyorum fiat teknoloji konusunda her zaman 1 adım önde ama şunu bir gerçek Almanlar gibi allayıp pullayamıyorlar. Araca sadece ön konsol tok kapı sesi gibi şeyleri vatandaşa özellik diye satmıyorlar gerçekten, teknoloji donanım satıyorlar. Ha 2015 model puntolarda bahsettiğimiz cc esp standart olarak sunulmazsa o zaman haklısınız. Bu arada clioyu beğenmemem(şahsım adına konuşuyorum) için dıştan bakmam yeterli.

Hakan bey yanlış anlamayın amacım sizi eleştrip arkadaşa destek vermek vs değil. Sadece sizin yazmış olduğunuz mesajdan aklıma bunlar geldiğinden yazdım.
    hocam opel 98 yılında classic 2 yi çıkardı ama 2004 de aslında kasayı değiştirdi ve 2009 da birdaha değiştirdi fakat ülkemizde classic kasalara talep üst düzeyde olduğu için üretime ve satışa devam edildi..mesela opel astra h kasa halen daha j kasanın yanında kısıtlı bir şekilde satılıyor ki opel kendisi açıkladı Türk müşteriler istediği için 2014 e kadar üretim devam edecek diye..yani sizin dediğiniz gibi tek kasa ile 12-13 yıl gitmedi.. 15 yıl içinde 3 kasa değiştirdi ve sattı..hemde bu kasalar makyaj falan da değil tamamen birbirinden farklı..gel gelelim opelin satış konusuna..Opel tok kapı sesi gibi şeyleri özellikle olarak satıyor olayını ilk defa sizden duyuyorum..şunu da söyliyim opelin 98 model astralarına isterseniz eğer cc taktırabiliyorsunuz sadece kolu değiştiriyorsunuz.yine 2004 yılında çıkarılan astra h kasada cc ve esp standart değil ama sport ve cosmo paketlerde mevcut yine eğer isterseniz sadece kol değişimi ile taktırabiliyorsunuz.bu arada bende 2006 model emotion model punto vardı ki o zamanki en dolu paketti yine de cc yoktu..bildiğim kadarıyla çok çok çok nadir puntolarda cc vardı o zamanlar..clio olayına gelince kesinlikle haklısınız clio1 ve clio 2 gerçekten sadece şehir içi kullanılsın ve az yaksın amacıyla çıkarılmış araçlardı ama bence clio 3 ile birlikte bu segmentte çok iyi bir iş başardılar.punto, grande punto ile birlikte 3-4 sene 1 adım öndeydi ve gerçekten de grande punto çok güzel satış rakamlarına ulaştı ki ulaşması da lazımdı çünkü gerçekten çok güzel keyifli bir araç ama puntonun bu olaylarda 2015 i beklemesi 1 adım önde değil de maalesef bu segmentte 1 adım geriye düştüğünü gösteriyor..

Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri

Tok kapı sesini opel için demedim Tayfun abi vw için dedim. Opelin 15 yılda 3 kasa değiştirdiğini de biliyorum demek istemem classic kasayı kaldırmadan 12 13 sene üretti 2 sene önce kasayı kaldırdı 2004 kasayı callsic kasa olarak satacak sonra yeni kasa çıkınca da güncel kasayı classic olarak satacak bence. Demek istemem aynı kasa opelde de yıllarca üretime devam ediyor. Ayrıca 2006 1.4 classic kasa kayınpederimde var ama sürüş konforu hiç rahat değil 170 km yolda belim bacağım tutuluyor ve bunu ciddi olarak söylüyorum kullanan biri olarak ama benim punto da hiç bir yerim ağrımıyor. Ayrıca dediğiniz gibi astrada da cc esp standart değildi sonradan bazı donanımlara otomatik vites veya paketlerle ekleniyordu hoş yenilerde nasıl bilmiyorum Ama o kadar para verilip esp cc gibi donanımlar standart değilse de bence o paraları vermeye değmez. Kol değişimiyle astraya cc takılıyorsa puntoya da takılıyor arada kasanın büyük olması 115 ps motor dışında da pek fark kalmıyor maalesef . Punto dediğiniz gibi 2006 2010 yıllarında kasa ve donanım olarak bence 2 adım öndeydi evodan sonraki donanımlar ve diğer markaların yeni kasalarında bugün sunmuş olduğu donanımlar onları puntoya sadece 1 adım yaklaştırdı iç mekan olarak halen punto derim.

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tok kapı sesini opel için demedim Tayfun abi vw için dedim. Opelin 15 yılda 3 kasa değiştirdiğini de biliyorum demek istemem classic kasayı kaldırmadan 12 13 sene üretti 2 sene önce kasayı kaldırdı 2004 kasayı callsic kasa olarak satacak sonra yeni kasa çıkınca da güncel kasayı classic olarak satacak bence. Demek istemem aynı kasa opelde de yıllarca üretime devam ediyor. Ayrıca 2006 1.4 classic kasa kayınpederimde var ama sürüş konforu hiç rahat değil 170 km yolda belim bacağım tutuluyor ve bunu ciddi olarak söylüyorum kullanan biri olarak ama benim punto da hiç bir yerim ağrımıyor. Ayrıca dediğiniz gibi astrada da cc esp standart değildi sonradan bazı donanımlara otomatik vites veya paketlerle ekleniyordu hoş yenilerde nasıl bilmiyorum Ama o kadar para verilip esp cc gibi donanımlar standart değilse de bence o paraları vermeye değmez. Kol değişimiyle astraya cc takılıyorsa puntoya da takılıyor arada kasanın büyük olması 115 ps motor dışında da pek fark kalmıyor maalesef . Punto dediğiniz gibi 2006 2010 yıllarında kasa ve donanım olarak bence 2 adım öndeydi evodan sonraki donanımlar ve diğer markaların yeni kasalarında bugün sunmuş olduğu donanımlar onları puntoya sadece 1 adım yaklaştırdı iç mekan olarak halen punto derim.
    benim dediğim kol değişimi olayı 98 astra g kasalar için 2004 lerde cosmo, sport ve gtc lerde standart zaten ..2000 model 1.6 astramız vardı bu konuda sana katılmıyorum süspansiyonları sert olduğu için uzun yolda kullanımı çok tatlı bir araç bence ve güven veriyor..şu anda astra h kasalarda cc standart yine..astra j lerde en baz pakette önce vermiyorlardı ama şimdi veriyorlar..burada anlaşılması gereken konu şu kasa değişimi yerinde ve zamanında yapılmalı..2. elde müşterisini üzmemeli değer kaybına uğramamalı kasa değiştirirken asıl önemli olan konu bu..ben şu anda arabayı alalı 20 ay olmuş 23 bin km gelmiş aracım ve neredeyse aldığım paraya aracımı satabiliyorum..clio 4 çıktı corsa zaten güncelliğini koruyor ama gerçekten puntonun artık kasa değişimine ihtiyacı var..bence şu anda benzinli katagorisinde alınabilecek en mantıklı araçlardan bir tanesi astra h kasadır..o özelliklerde ve o segmentte 40 liraya bir araba alman neredeyse imkansız..

Sayfa 1/3 123 SonSon

Yer imleri

Yer imleri