önce hata yapmamayı, sonra özür dilemeyi bilmeliyiz... trafik mutlaka dikkat ve koordinaasyon isteyen birşey. her dikkatli, tetikte ve refleksleri güçlü olmalıyız.

konuyu açan arkadaşa ayrıca teşekkür ediyorum. fakat daha hafta sonu polis çevirmesi vardı avrupadan anadoluya giderken tam çevirmenin olduğu yerde bi tane şahinle makas atan tipler vardı. polisin gözü önünde. polis napıyordu biri arabasında otruyor sigara içiyordu diğeri araçlara geç geç yapıyordu... sonuç mu muhtemelen ehliyet takmayanlara, trafik seti olmayanlara ceza kesildi... günlük hasılat tamamlandı ekip yuvasına döndü...

(demokrasi paketinde bence andımız kaldırılacağına kesinlikle trafikte seyahat özgürlüğünü kısıtlayan bu tiplerin 1 yıldan 3 yıla şartsız cezalandırılması açıklanmalıydı. )

demem o dur ki, cezai yaptırımları olması lazım. nasıl alkollü araç kullanmanın cezasını arttırdılar harbiden caydırıcı oldu, bu tip konularda da cezalar arttırılmalı kesinlikle. yol herkesin, trafik herkesi etkileyen bir şey... benim seyahat özgürlüğümü, yaşama hakkımı elimden almaya teşebbüs edenler, bana maddi manevi zarar verenler, psikolojimi bozanlar cezalandırılmalı. bu kadar açık ve net.

bu konuda arkadaşı sonuna kadar destekliyorum. yapılacak somut birşeyler varsa yardımcı olmaya hazırım.