Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben resmi/kanuni toplantılardan yanayım zaten.
Kazlıçeşme ne güne duruyor?
Alan mı kalmadı da Taksime tıkışıp zaten felç olan trafiği (Tabi olmayan bir trafik,acayip bir ulaşım sıkıntısı var!) daha beter edelim.

Amacım üzüm yemek

Gelenler tanışır, kaynaşır, bir kaç da müzik grubundan destek alırız ortam şenlenir, eğer yukarda bahsettiğim gibi bir vakıf/kuruluş/platform yoksa oraya gelen kişiler kendi içinde kayıt alır, bir platformun temelleri atılır. Doğru adımlar atıldıktan sonra sonuçsuz kalmaz hiçbirşey.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

Diğer Madde :
Kısım :Temel Haklar ve Ödevler

Bölüm :Kişinin Hakları ve Ödevleri

Anayasa`nın 34. Maddesi :

B. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme Hakkı Madde 34. - Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir.

Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir.

taksimde yürüyüş ve gösteri yapmak gayri resmi yahut suç değil. meydanda trafiğin olmadığı alanda toplanmakta öyle. dolayısı ile alan mı kalmadı taksimde trafiği felç edelim amaç üzüm yemek yorumunu doğru bulmuyorum. bu yorumdan taksimde gösteri yapmak yasadışıymış, orada gösteri yapanların trafiği sıkıştırdığı ve bağcıyı dövdüğü anlamı çıkıyor ki hepsi de tamamen yanlış algılardır. taksimde gezi olaylarına kadar en az 3 1 mayıs, en az 10 çevre eylemine katıldım. ve hiçbirinde ne polis şiddeti nede taşkınlıkla karşılaştım. hepside anayasal haklardır. taksimin alternatifi de sadece kazlıçeşme değildir.

anayasal mad. 34 te yer belirlenmemiştir. dolayısı ile her yerde bu hak kullanılabilir. taksimde sesimiz çok çıkmaz medya oraya ilgi göstermiyor yahut ücrada kalıyor duyulmaz derseniz anlarım ama yorumunuzda ki cümlelere kesinlile katılmıyorum.