Abicim mi? Alfanın ve Ferrarinin sahibi olmak kalite konusunda uzmanlaşmak anlamına mı gelir? Açın bütün otorite olmuş otomobil dergilerine bakın bakalım, Alfanın rakiplerine karşı en büyük handikapı kalite sorunları mı değil mi? Millette sanacak Ferrari'den inmiyorsunuz her konunun sonu Ferrari'ye geliyorPunto'nun kaliteli rakipleri 55.000 TL'mi? Veya Bravo'nun 80.000 TL'lik rakipleri mi daha fazla satış rakamına ulaşıyor yoksa Bravo'mu? Veya o 80.000 TL'lik rakiplerin mi yılsonunda üretimi durdurulacak Bravo'nun mu?
Fiat forumunda moderatörü bile punto düşmanı gösterecekseniz neredeyse. Vallahi tebrik ederim.
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
SEAT LEON 1.4 TSI FR + FULL LED + SUNROOF + 18"
İmkansız bir gerçeklik değil, bir görüştür. İmkansız bir iddia değil, meydan okumaktır. İmkansız potansiyeldir. Geçicidir. İmkansız yoktur.
Muhammad Ali Clay
benim atttığım resimleri görmedin sanırım sayın mod'um alfa romeo kalite sorunlarından dolayı eleştirenler taraflı alman dergileridir.Benim gözümde alfa romeo nun yanında ne vw nede audi benim için üst seviye olabilir alman araçlarının kaliteli olduğuna hem fikirim ama italyan ların tasarım ve motor konusundaki başarılarını hiçbirzaman geçemezler.
Şimdi lafı döndürmeyelim sayın üyemiz, o Alman dergileri taraflı da siz tarafsız mısınızDikkat ederseniz ben "tasarım veya motor yapılarına tek kelime etmiyorum". Bence de özellikle guiletta sınıfının en güzel aracı tasarım olarak. Motor konusuna gelince 1.4 TSI'lar 7 litre yakarken ortalama, 1.4 TBI Multiair 12 litre yakıyor. Bizzat ben kullandım farazi bilgi değildir. Ha Multiair daha iyi gidiyor orası ayrı tabi.
Muhammad Ali Clay
doğruda yakıt ekonomisi genelde bizim gibi ülkelerde önemli ayrıca ekonomi isteniyorsa o konudada fiat bence çok başarılı multjet kaç tane ödül aldı sizdaha iyi bilirsiniz ,ayrıca twinair gibi benzinli olan ancak son derece ekonomik amaçlı yapılmış motorları var.Motor konusunda fiat a haksızlık etmeyin bence
bknz : Fiat’tan Ekolojik Zafer!
yok haksızlık değilde şöyle diyelim multiair den beklenen performansdır yakıt ekonomisi değil bu yüzden önce performansa bakmak gerek zaten onunda diğer kıyaslandığı motordan iyi olduğunu belirtmişsiniz.Bu arada bana çok ilginç gelen birşey var şuan fiat forumundayım ve bir mod la fiat ı tartışıyorum tuhaf olan ben fiat ı savunurken mod fiat ı kötülüyor![]()
İşte yanlış anlamışsınız beni sayın üyemizBen kötülemiyorum Fiat'ı. Kalite sorunları var diyorum sadece. Yok mu? Ben kalite sorunları var diyorum siz elegance diye stilo direksiyonlu marea havalandırmalı araç resmi gönderiyorsunuz
Sonra haliyle bende kötülemiş gibi oluyorum. Ortada ilginç bir şey varsa ki bana göre, o da sizin Fiat'ı bu kadar savunmaya çabalamanız. Doğruya doğru deme taraftarıyım ben her zaman.
Muhammad Ali Clay
haklısınız aslında savunmuyorum seviyorum o yüzden biraz kötü yanlarını örtmek diyelimama size resmini attığım araç bence gayet güzel tamam belki tam anlamıyla elegance olmayabilir ama şöyle örnek vereyim bugün 80-90 binlere satılan passat elegance diye geçiyor ve direksiyonu ,kumanda tuşları ve daha birçok parçası b sınıfı model olan polo ve ticari caddy ile aynı ? isterseniz passat ı inceleyin söylediğimi göreceksiniz
O Stilo direksiyonlu marea havalandırmalı dediğiniz araç Fiat Croma dır ve iyi incelerseniz dediğiniz araçlarlada alakası yoktur vede Fiat Croma üst düzey bir kaliteye sahip araçtır türkiyeye gelse 100 bin tl ye yakın bir fiyat çıkacağı için getirilmemiştir malum ön yargılı ve fiat markasını kötüleyen insan çok
![]()
Fiat Stilo 1.6 Dynamic 2004 model *Sky Window*Fiat Hifi ses sistemi*ABS-EBD-ASR-ESP*Orijinal alarm*Hız sabitleyici*8 hava yastığı*Digital klima*vs.... Gitti........
60bin liraya ne astra ne vectra ne bravo ne megan hiç birini almam 10bin daha koyar Mercedes a180 ya da BMW 116 dizel alırım...
fiat chroma yı en sonunda anlayan çıktı çok farklı bir araç birkaç aksesuarı stilo ve marea ya benziyor diye araca laf etmek yanlış bencede keşke TR ye gelseydide görseydik arkadaşım İtalya da birkaç kez kullanmış ve anlata anlata bitirememişti.
Konu enteresan bir hal almış..Forum Mod.u bile fiatı kötüler olmuş..(10 bin fırın ekmek gibi birşeydi sanırım) Tamam markalara saygı ama biz fiat severleriz..Burayada laf olsun diye üye olmadım açıkçası..Ben şahsen Fiatın iyi yönlerinden bahsedilmesini tercih ederim..Neden hep başka araçlar ile karşılaştırmalarda kaliteden bahsedilmiş..Bazı arkadaşlar çok güzel açıklamış..Bu paraya bu kalite..Fiatın amacı belli,her kesime araç satmak..Saygılar..Bana 25 binme evo gibi hangi araç alabilirim izah etsin..Yada tip olarak evo veya GP olucak..Ne olursa olsun önce görünüşe bakılır,sonra kaliteye..2 sinden birinden ödün vermek gerekir..Ben kalitesinden verdim ama öyle abartılacak kadarda değil..Dediğim gibi 25 binlik bir evo veya Gp yi,bu değerdeki araçlar ila kıyaslayıp bana izah edin..
Konu fotobelit tarafından (03/08/2013 Saat 16:43 ) değiştirilmiştir.
bencede konu çok ilginç bir hal alıyor Fiat ın prestij için ürettiği D sınıfı araca bile marea havalandırılması falan dedi mod'umuzlütfen aşağıdaki video yu izleyinde görün fiat isteyince nasıl araçlar üretiyor.
Not: video da özellkle 2:46 ile 3:30 arasını izleyin bakın bakalım iç aksamdaki kaliteye bir farkı varmı audi den veya vw denden
https://www.youtube.com/watch?v=WVg42BhvEVk
2002 de Fiat Uno , 2007 de Fiat Grande Punto , 2012 de Fiat Punto... 3.aracımı kullanıyorum hepsi Fiat... Bu tesadüf olamaz, Fiyat - Kalite - Performans - Tasarım - Servis Ağı - İkinci El Avantajı gibi pek çok parametre bizleri bir araya getirmiş olacak ki Fiat kullanıcısıyız.
Peki arkadaşlar, siz haklısınızAracı videodan görüpte Audi kadar BMW kadar kaliteli olduğunu anlayan bir çift göz karşısında daha fazla duramayacağım
![]()
Muhammad Ali Clay
biz gp'yi çok sevdik
Valla öyle yapmışım hacı baksanaMalzeme kalitesi çokta iyi değil dedik ne modluğumuz kaldı ne fiat severliğimiz
Send my Samsung Galaxy S3 using 2
Muhammad Ali Clay
kilitle kardeşim konuyu ramazan ramazan, mübarek gece birbirinizi üzmeyin..
biz hepimiz fiat severiz modumuzda dahil o yüzden birbirimizi üzmek olmaz zaten sadece bir tartışma ve karşıt fikirde bulunduk bu arada sayın modum sen o araca direk marea havalandırması yaftasını yapıştırınca bende videodan audi nin içi kadar kaliteli olduğunu anladım![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri