Hurriyetin ilk haberi:
Trafik cezasına ‘emsal’ iptal
Trafik cezasına ‘emsal’ iptal - Hürriyet EKONOMİ
Bundan sonra nette, "Uyarı Levhası Kargaşası yaşanmış" forumlarda vs, haber dilden dile dolanırken, "Radar Uyarı Levhası Yoksa Ceza Da Yok" şeklinde yayılmış.
Daha sonra tweet gelmiş:
1/4 Hürriyet gazetesinin “Levha Yoksa Ceza Da Yok” haberinde, radar uyarı levhası olmadan ceza yazılamayacağı şeklindeki ifade yanlıştır.
2/4 Radar kontrolü için radar uyarı levhası bulundurulması zorunluluğu yoktur.
3/4 Bu kontroller, yılda binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz trafik kazalarının önlenmesi içindir.
4/4 Trafik kuralları gibi hassas bir konuda vatandaşımızın yanlış anlamasına yol açabilecek haberler daha dikkatli yapılmalıdır.
Ayrıca bir de bu var:
""Emniyet, bugün yaptığı ikinci açıklamada ise radar cezası kesilebilmesi için radar levhasına gerek olmadığını ancak mutlaka hız levhalarının olmasını gerektiğini belirterek konuya açıklık getirdi.""
Bunun üzerine Hurriyet haberini güncellemiş:
Radar levhasına gerek yok, ama hız levhasına var
Radar levhasına gerek yok, ama hız levhasına var
Şimdi gelelim bu konuya:
Ben verdiğin ilk mesajda eksiklikler ya da yanlışlar olduğunu, hatta halkı galayana getirebilecek yönlendirmelere dönüşebilecek şekilde ucunun açık olduğunu düşünüyorum.
Tweeti hepimiz okuduk yukarda:
Bunun üzerine yeniden yazdıklarını okuduğumda:
bir çok mesajında da bu uslupta yaklaşımlarını sıklıkla gördüğümde, bir düşmanlık sezimliyorum/ öyle hissediyorum.
"Aha bir konu daha buldum, bunu da bağladım hemen, emniyet tü kaka.."
Öyle değil arkadaşım!!
Haber sonrası yayınlanan tweette hiçbir problem yok, çok da güzel bir yolla,
yanlış anlaşılmaya açık bir konuya netlik kazandırmış.
Özet Olarak:
-Karayollarının levhaları koymamış olması büyük bir eksiklik.
-Levha olmayan yerde bile bile radar uygulaması yapmak, kesinlikle hainlik!!!!
-Apar topar oraya hız levhası diktirmek, saçmalık.
-Bunu dava ederek gündeme taşımak ve halkı bilinçlendirmek ise ayakta alkışlanacak bir icraat. olduğu kadar.
-Emniyetin tweet ile yaptığı düzeltme,uyarı da bir okadar olumlu karşılanması gereken bir durum. Kesinlikle sizin ifade ettiğiniz tepkileri haketmiyor.
Burda kınanacak tek şey, bile bile uygulama yapan polislerin ŞAHSIDIR! Koca bir emniyet değil.
Yer imleri