17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: Sürücüler Dikkat (Mutlaka Okuyun)

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    b. e.
    outlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 527

Alıntı hakanka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Emniyet Genel Müdürlüğü "uyarı levhası olmayan yerlerde de" ceza kesilebileceğini bildirdi.
    bu maddeyi çorluda hız cezası yiyen bir adamın açtığı dava ekarte etmesine rağmen (adam 70 km hız sınırı olduğu iddia edilen yerde 75 ile ceza yiyor. ve emniyeti dava ediyor uyarı levhası yoktu diye. dava açılınca levhalar konuluyor fakat bilirkişi ve yargı uyarı levhasının olmadığı yerde ceza kesilemeyeceğine hükmediyor. cezası düşüyor. fakat kararın açıklandığı gün emniyet twetterda uyarı levhası olmadanda ceza kesebileceğini belirterek kim takar yargıyı kral benim ulan diyerek gözdağı veriyor) türkiyede emniyetin ne kadar başına buyruk ve zorba olduğunu defalarca gördük... (emniyet içindeki iyileri tenzih ediyorum fakat genel durum maalesef budur)

bu ülkede hiç bir yasak yahut ceza ölümlerin, kayıpların azalması adına konulmamıştır kesilmemiştir... tek amaç vergi ve paradır... o sebeple cezaları göğe de yükseltsen ne kazalar, ne ihlaller azalır... değişen tek şey devletin kasasına giren yükselen vergi miktarlarıdır...
    Her Mücadele Eden Kazanamamıştır Belki Ama, Her Kazanan Mücadele Etmiştir...

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Alıntı outlife Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu maddeyi çorluda hız cezası yiyen bir adamın açtığı dava ekarte etmesine rağmen (adam 70 km hız sınırı olduğu iddia edilen yerde 75 ile ceza yiyor. ve emniyeti dava ediyor uyarı levhası yoktu diye. dava açılınca levhalar konuluyor fakat bilirkişi ve yargı uyarı levhasının olmadığı yerde ceza kesilemeyeceğine hükmediyor. cezası düşüyor. fakat kararın açıklandığı gün emniyet twetterda uyarı levhası olmadanda ceza kesebileceğini belirterek kim takar yargıyı kral benim ulan diyerek gözdağı veriyor) türkiyede emniyetin ne kadar başına buyruk ve zorba olduğunu defalarca gördük... (emniyet içindeki iyileri tenzih ediyorum fakat genel durum maalesef budur)
    Devlete/Polise yönelik tükenmeyen enerjinizi hayretle takip etmiş oluyoruz

Yukarda yazdığınızın kaynağı nedir?
    Gerçekten de 75km ile mi ceza yemiş? (Sizce mümkün mü)78 falan olmasın?)
    Gerçekten tweterla mı söylenmiş? Yoksa kanunen de bu şekildemiymiş?

------------------

Ben manisa girişinde radara girdim, 70 levhasını gördüm, yavaşlamaya başladım,1km geçmedi ki çevirdiler.

95ile radara girmişsin dediler.
    "Daha yeni gördüm 70 tabelasını,90 civarı gidiyordum, ayrıca görüp yavaşmaya fırsat olmadan çevirdiniz" dedim, itiraz ettim.
    Ama adamlar bunun 2. tabela olduğunu, dönüp kontrol edebilirsiniz dediler.

O cezanın acısıyla geri döndüm baktım!! Cidden varmış! Şehrin yabancısı olduğum için şehre yaklaşıp yaklaşmadığımı farkedememiştim. Şehir, ilçe isimlerinin yazılı olduğu tabelaları gördüğümüzde hızımızı düşürmemiz gerekiyor zaten. Biraz daha gözümüzü açmamız lazım.

-----------------------------

Ayrıca bahsedilen uyarı levhası, hız uyarı levhası değil. "Radar Uyarı Levhası"
    Eskiden "Radar levhası" koymadan ceza yazılmaması gerekiyordu. (Buna rağmen yazanlar vardı! Her kurumda, her toplulukta, her millette, devlette olan kadar!)
    Sonradan değişen bu oldu, artık radar uyarısı koyma zorunluluğu ortadan kalktı.

Yani konu da biraz farklı aslında.
    Konu celenlee tarafından (30/07/2013 Saat 13:40 ) değiştirilmiştir.

b. e.
    outlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 527

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Devlete/Polise yönelik tükenmeyen enerjinizi hayretle takip etmiş oluyoruz

Yukarda yazdığınızın kaynağı nedir?
    Gerçekten de 75km ile mi ceza yemiş? (Sizce mümkün mü)78 falan olmasın?)
    Gerçekten tweterla mı söylenmiş? Yoksa kanunen de bu şekildemiymiş?

------------------

Ben manisa girişinde radara girdim, 70 levhasını gördüm, yavaşlamaya başladım,1km geçmedi ki çevirdiler.

95ile radara girmişsin dediler.
    "Daha yeni gördüm 70 tabelasını,90 civarı gidiyordum, ayrıca görüp yavaşmaya fırsat olmadan çevirdiniz" dedim, itiraz ettim.
    Ama adamlar bunun 2. tabela olduğunu, dönüp kontrol edebilirsiniz dediler.

O cezanın acısıyla geri döndüm baktım!! Cidden varmış! Şehrin yabancısı olduğum için şehre yaklaşıp yaklaşmadığımı farkedememiştim. Şehir, ilçe isimlerinin yazılı olduğu tabelaları gördüğümüzde hızımızı düşürmemiz gerekiyor zaten. Biraz daha gözümüzü açmamız lazım.

-----------------------------

Ayrıca bahsedilen uyarı levhası, hız uyarı levhası değil. "Radar Uyarı Levhası"
    Eskiden "Radar levhası" koymadan ceza yazılmaması gerekiyordu. (Buna rağmen yazanlar vardı! Her kurumda, her toplulukta, her millette, devlette olan kadar!)
    Sonradan değişen bu oldu, artık radar uyarısı koyma zorunluluğu ortadan kalktı.

Yani konu da biraz farklı aslında.

devlete polise yönelik bitmeyen enerjiden kastın nedir anlamadım. benim ne devlete ne polise ne askere bir düşmanlığım yok. bi kere burada bir dur. dben haksız olan hukuksuz olan herşeye karşı yorum yazarım. tepki gösteririm. bunu abimde yapsa, komşumda yapsa, devletin poliside yapsa elimden gelen tepkiyi gerek reel gerek sanal ortamda gösteririm. ve ayrıca ben işini layıkıyla yapanları tenzih ettim. ama maalesef ki ülke de diğer kurumlarda olduğu gibi emniyette de ki alanı gereği çok daha fazla hukuksuzluklar yaşanıyor. benim tepkim bunadır. hız uyarı yahut radar uyarı farketmez eğer bir uygunsuzluk var ise ve mahkeme açıldığında tabela dikilerek mahkeme yanıltılmaya çalışılıyor ise ve mahkeme kararına rağmen hala tweterda açıklama yapması hukuku ne kadar dikkate aldığını gösteriyor. eğer yanlış bir mahkeme kararı varsa üst mahkemeye gidebilirdi emniyet. fakat gitmedi.

sonuç itibari ile senin başına gelen durum farklı bir durum. senin dikkatsizliğinin sonucu olan birşey. fakat verdiğim örnekte uyarı tabelası sonradan dikildiği tespit edilmiş vss.

al bu da haberin linki...

Radar levhasına gerek yok, ama hız levhasına var

burayı da iyi okumanı öneririm.

(İtiraz gerekçeleri ve cevap dilekçesi içeriği birlikte değerlendirildiğinde; Her ne kadar radarlı hız kontrolü yapılan Selimpaşa ile Kumburgaz mevkii (110-04/32+800 ile 100-04/43+200 km arası) hız limitinin 50 km/saat olduğu bildirilmiş ve yapılan işleme gerekçe olarak bu husus ileri sürülmüş ise de; Mahkememize daha önce yapılan itiraz başvurularına ilişkin dosya kapsamında dahi idari yaptırım uygulayan idari birimlerce bahse konu yolda; (otomobiller için 110 km/saat, minibüs ve otobüsler için 90 km/saat, kamyonet ve kamyon için 85 km/saat, panelvan cinsi araçlar için ise 100 km/saat) hız limitlerinin emsal alındığı ve uygulamanın buna göre yapıldığı sabittir. Bahse konu yollarda idari makamlarca “sonradan alınan” bir karar doğrultusunda azami hız limiti değişikliği yapıldığına dair bir uyarı levhası ya da makul süre öncesinden vatandaşı bilgilendirici ilanların yapılmadığı bahse konu uyarı levhalarının 17.05.2013 günü yerleştirildiği anlaşılmaktadır.)

gündelik yaşamda yapılan her türlü hukusuzluk ve haksızlığa illa başımıza gelince mi tepki göstermeliyiz... bu benim anlayışımda maalesef yok...

fakat bildiğim biir şey var ki... haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır diye bir söz vardır.

son olarak yazdığım yorumda ve tepkimde yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum.
    Her Mücadele Eden Kazanamamıştır Belki Ama, Her Kazanan Mücadele Etmiştir...