üst sekment aracın en boşuna binmektense bi alt sekmentin en dolusuna binmeyi tercih ederim, donanımsız bi arabaya sırf suna biniom demek için binmek bana gore değil, ama yinede tercih meselesi. Bana kalırsa evokitli skydoom olan bi evo zevk verir
Merhaba arkadaşlar; 2011 grande punto active dizel sattıktan sonra mecburiyetten 2009 model clio 3 auth. dizel aldım , ramazandan sonra değiştirmeyi planlyorum, punto evo dynamic dizel skydome full ilk tercihim fakat karşıma megane 3 expr. dizel çıktı abimin oda değiştirmeyi düşünüyor aracını aracı 2009 model 30000 km eşe dosta gidecek cinsten temiz, dynamıc olsa hiç düşünmezdim ama B sınıfından C ye geçme var , punto evo da başka bir sevda donanım cam tavan vs. vs. tavsiyeleriniz ne olur teşekkürler
Konu kadir07 tarafından (02/07/2013 Saat 00:59 ) değiştirilmiştir. Sebep: başlıklarda ilk harf büyük olmalı...
üst sekment aracın en boşuna binmektense bi alt sekmentin en dolusuna binmeyi tercih ederim, donanımsız bi arabaya sırf suna biniom demek için binmek bana gore değil, ama yinede tercih meselesi. Bana kalırsa evokitli skydoom olan bi evo zevk verir
Driven by the future
aynen öyle.megane alsan, C segmenti desen ne olur demesen ne olur.punto evo skydome'un görünüşü yeter sadece, skydome'lu punto her türlü C segmenti gibi duruyor bence...
yolda ikisini görsem döner puntoya bakarım...
Birazda sizin ne istediğinize bağlı 105 hp ise çelik jant sis farı var sa megane yok plastik jant 85 hp ise punto sonucta meganeda cok tutulan bir model değil
hangisini tercih edeceğiniz önceliklerinize bağlı,
birinin donanımları nispeten yüksek ve parçaları ekonomik
diğeri ise daha geniş daha performanslı ve euro ncap'e göre daha güvenilir.
ben olsam bu durumda megane III alır geniş geniş binerdim. megane III'ün euro ncap sonucu aşağıda ama punto evo'nunki yok en son 2005'de grande punto'nunki test edilmiş ya fiat güvenemediğinden test etmek istemedi ya da grande punto ile araçları aynı yaptılarsa tekrar test ettirmek istememiş olabilirler.
Renault Megane | Euro NCAP - For safer cars crash test safety rating
Fiat Grande Punto | Euro NCAP - For safer cars crash test safety rating
Güney, netice olarak iki aracı da NCAP 5 yıldızla ödüllendirmiş.Ayrıntılarda (puanlandırmada) Megane nın biraz üstünlüğü var gibi.Ancak yaya güvenliğinde de Punto daha iyi.Tabi Meganın 2008, Puntonun 2005 model olduğunu da belirtmek gerekiyor.Bir de araya segment farkını koyarsak Punto da Megane kadar güvenlidir diyebiliriz.Dediğin gibi NCAPte sadece GP var.Çünkü GP hala güncel model (Adı değişse de 2005ten şimdiye kadar çıkan tüm puntolar mk3 tür.Yani aynı güvenlikte hepsi )
Daha modern (Yeni) , yüksek donanımlı ve tasarım olarak daha çekici olan punto benim ilk tercihim olurdu...
Konu ABNEW tarafından (01/07/2013 Saat 19:39 ) değiştirilmiştir.
Sırf yedek parçayı göz önüne almam bile yeterli olur du benim için. Reno mu aman aman kardeşim.... Çoğu Alman aracından daha pahalı yedek parçası var.... Hele bide dizeliii Allah karşılaştırmasın..... Reno Clio hb ve 2000 model düşünün artık 3. stop lamba fiyatı 2010 yılında 70 Tl idi.
Yeni renolar eskisi gibi değil çooook narin arabalar.... Triger kayışı : 450 TL idi. 2010 yılında
Alternatör kayışı : 150 TL idi.
Kapı tutamağı : 84 TL idi.
Komple anahtar takımı kontak dahil. : 450 TL + İşçilik..... Daha bi çok örnek verebilirim.
Rutin bakım 10000 bakımı (bujiler hariç) benznli için : 300 TL+İşçilik. (Mesela Fiat ta 150 TL para ödedim bu işleme 3-4 ay önce)
RENAULT servisleri biraz öpüyor kısacası.
TÜRKİYEDE binilecek iki araç markası var biri Fiat diğeri Hyundai. Bu ikisininde servisi Ekonomik ve gereksiz, absürt, saçmasapan ve ağır masraflar çıkarmıyor.... Tercih sizin...
Konu biancoangelo tarafından (01/07/2013 Saat 20:00 ) değiştirilmiştir.
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
benim tercihim megane olurdu C sınıfı olmasından ötürü,
madem araç abinizin alın, bir iki ay kullanın memnun kalmazsanız satıp evo alırsınız.
ekleme: alışınca aradaki fark daha bariz oluyor bence, geçen sene arkadaşım 2008 corsa 1.2 aldı, kullandığımda rahatsız olmuyordum. bir kaç ay focusu kullandıktan sonra kullandığımda ise tam bir facia olarak görüyorumgerçi puntoyu kullanınca o kadar rahatsız etmiyor
![]()
Konu OzzY tarafından (01/07/2013 Saat 20:45 ) değiştirilmiştir.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Bende megane 3 ten yanayım..
megane 3üst segment araç daha avantajlı bence...
Keyif BMW'Dir...
arkadaşlar iki hafta önce ankaradan 2011 model sihay renk grande punto 1.4 active araba aldım 23,500 tl ye sizce fiyatı uygun mu yoksa pahallı mı aldım! lütfen görüşlerinizi bildirin..
ayri konu acabilirdiniz bence. Arkadasin konusundan ayri bir yone kaymak dogru olmaz. Ancak 2011 punto icin fiyat oldukca uygun bence.aracin durumuna bakar. Bence ayri bir konu aciniz.
2 aracılığıyla Motorola Atrix cihazımdan gönderildi.
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
bence fransız dan uzak dur full evo alır keyfime bakardım ben olsam
megane 3 1 sene kullandım tadı damağımda kaldıbenimki en dolusuydu cam tavanına varana kadar
mesela şuandada punto evom var en dolusu daha hiç bir özellik eklenemez, sanırım bu sorunu en iyi ben cevaplayabilirim ikisinide 1-1.5 aralığında kullandım sana tek diyeceğim,,, Punto ile Megane ı kıyaslamak saçma olur kesinlikle megane derim her konuda.
![]()
tarz meselesi hocam ben renaulta sıcak yaklaşamıyorum arkadaş çevrem bulunduğum konum'da..
punto evo çok farklı bir araç çizgileri sportifli daha başka alırım evo binerim 2 sene sonra veririm takas'da alırım 320 d ya da audi a3 bakarım keyfime... geçiş arabası olarak kullanırım evo yu.. senın yerınde oslam.
Ben de aracı satalım neredeyse iki hafta oluyor.B sınıfında puntoya tercih edilecek araç göremediğim için yine punto bakıyorum.Bravo fiyatlarına baktığımda bütçemi aşıyordu.C sınıfı alacak olsaydım astra classıc tercih ederdim.Çünkü düz hatlara sahip punto ile aynı motoru kullanan bir araç.Fakat nedense renaultun araçları beni hiç kendine çekmiyor açıkçası.Megane sınıfına göre fena bir araç değil ama ne bileyim aracın kaportasını sanki bir yerlerden abartılı bir şekilde şişirmişler gibi duruyor.Tasarımı nedense bana hiç güzel gelmiyor.Artı kullandığım tüm renault araçlarından çıkardığım ortak sonuç fıat'a göre biraz daha fazla sorun çıkaran bir marka.
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
Haklısınız B sınıfındaki tüm araçları masaya yatırdığınızda Punto evo açık ara fark atıyor, puntomu alırken çok araştırdım ne fiesta ne corsa ne polo iç hacim bagaj, donanım ve fiyat/fayda özelliklerinde geri kalıyor belki i20 donanım olarak olabilir, hatta okuduğum bir yazıda punto evo için C özellikli B diye tanımlıyorlardı. Bravo çok beğendiğim ama hep beni geri adım attıran bir araç, bir aracın bu kadar kötü 2. eli olamaz herhalde. Yaklaşık 1,5 yıldır clio 3 hb dizel kullanıyorum 2009 model bakım hariç araç servise yada sanayiiye gitmedi ,
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri