Kısa bir süre önce sizin yerinizde olduğum için kendi araştırmalarımı aktarayım.

Kısa mesafe pek kullanmayacağım ve fazla yol yapacağım düşüncesiyle dizel motor olmasına karar verdim. Bu nedenle 18-19bin civarı bir araç araştırmaya başladım.

Sonra Active-Dynmaic-Emotion seçeneklerini duydum ve 3-5 daha fazla vereyim emotion olsun dedim. Tabiiki bu seçimi emotionun en pahalı versiyon olmasından değil, artılarının bu bedeli hak ettiğini düşündüğümden dolayı yaptığım.

Ardından yolcu ve bagaj doluluğunun da olabileceğini düşünerek güçlü motor seçeneği ile 90bg olanı tercih ettim. Bu bana ilave 1 vites daha verdiği için özellikle uzun yolda az devirle daha sessiz daha ekonomik ve konforlu sürüş te kazandırmış oldu.

Son olarakta bu kadar para verdim oldu olacak asr+esp de olsun dedim. Zaten esp hayran olduğum bir teknoloji idi, bu kadar yaklaşmışken 1 adım daha atmasam olmaz diye düşündüm. Bu paketle birlikte airbag sayım da 6 adete çıkmış olmasının yanı sıra, acemi olan eşim için hillholder bulunması ise tadına tad katmış oldu.

Sonra istediğim aracı birde skydoomlu bulunca taaa trabzona gidip almak nasip oldu.

Hiç pişman olduğunuz an oldumu diye sorarsanız, evet. İstanbulda pek soğuk olmuyor ama özellikle eskişehirde kışın arabaya binince kaloriferin geç sıcaklık vermesi bu güne kadar yaşadığım tek pişmanlık

şaka bir yana benzin ve lpg seçeneğini en baştan elediğim için hiç üzerinde durmadım ama siz tabiikide kendi kriterlerinize göre değerlendirirsiniz.

Ben 19bin seviyesinden 25.5bin seviyesine çıktım. eğer dizel seçeneği üzerinde ilerleyecek olursanız 22 binin üzerine 3-4 bin daha koyarak asla pişman olmayacağınız bir araca sahip olmuş olursunuz.