tabiki bravo veya alfa grubu tercihim olurdu, bu arada alman ve japon bu para yok demiştim güney kore demedim 115 erayı yakalayan zor hızlanması güzel ama o erayı durdurmakta zor yetersiz fren sistemi yüzünden çoğu insan haklı olarak donanıma bakıyor bu kadar para veriyorum dolu olsun ama sorunlu araçmı diye bakan pek yok yine söylüyorum günümüzde sorunsuz araç aramak pembe rüya olur he sorunsuz araçlar illaki var ama onlara bütçe yetmiyor![]()
Bravonun konfor neyinde peki ? c sınıfı araç 60 bin değer biçmesini biliyorlar. özellikleri nedir ? koltuk ısıtma, entegre ekran, hafızalı koltuk, bagaj hacmi yeterınce genişmi ? arka koltuğa oturduğunuzda dizlerin koltuga degmesi, ön park sensörleri, şerit takip sistemi, anahtarsız giriş, tam deri veya yarı deri koltuk, sağ elinizin altında soğutuculu eşya bölmesi bunu gibi şeyler varmı ? ben c sınıf deyince 60 bin tl verince uzun yola çıkınca konfor ararım bravoda bunların hiç birisi yok sadece bunu dile getirmek istedim. bravo güzelmi güzel eyvallah misal c4 denmiş 1.6mjet 1.6hdı dan çok daha guclu torklu fakat çok fazla eksiği var. bugün o fiyata gidip bi i30 alındıgında güçte oluyor tork da konforda özellikde. amcamın c4 almasına laf etmiş arkadaş amcam burdan hataya gitti o arabayla bu hafta yolları bilmiyor 62 bin tl verdiği araca + navigasyon alıp cama vantuz takmak istemıyor insanhe ama bravo kasa değiştirir gerçek bir c sınıf araç olur c4 üde sollar i30 uda eminim fakat şuanda piyasası oldukca düşecektir rakipleri çok sağlam.
Konu motor delisi tarafından (08/10/2012 Saat 09:20 ) değiştirilmiştir.
konfor ile donanım orantılı değildir... konfor, tdk sözlüğünde " günlük hayatı kolaylaştıran maddi rahatlık" olarak tarif ediliyor. deri koltuk benim için konfor tanımına uymuyor, aksine güneşte çok ısındığı, kışın da çok soğuk olduğu için konforumu azaltıyor, bu yüzden muhakkak ısımalı soğutmalı koltuk olması gerkiyor.. bu da ayrıca para demek... sağ kolumun altında soğutmalı göz, evet var! saydığınız özeliklerin çoğu c sınıfı için istenecek özellikler değil, bu kadar ek donanım ve lüks özellik istiyorsanız premium markalara bakacaksınız ki kıytırık fransız arabalarının hiç biri premium değil...
bu arada, i30 ya da ceed yeni ve eski kasalarındaki o 128 lik dizel makine, tam bir "yorgunluk abidesi".. yürümüyor, yakıt tüketimi fazla olmasın diye çok dizginlemişler, bravo kadar atak ve hızlı değil.. kağıt üzerindeki rakam kalabalığı sizi aldatmasın. ben altı aydır yeni araba bakıyorum, güncel modellerin hiç birisi bana "işte bu" dedirtemedi.. evet bazıları çok süslü, çok aksesuarlı, çok iyi görünüyor. ama dışı sizi içi beni yakar hesabı , hiç birinde bravomdan vazgeçmek için yeterli sebep göremedim. yani niye aracamı 30 liraya verip üzerine bir o kadar daha koyup sırf süslü püslü görünüyor diye yine c sınıfı araç alayım ki? mercedes A serisini test etmeyi bekliyorum, beğenirsem ondan alabilirim. benzer modellerden bmw 1 serisinin 1,6 turbo benzinlisini beğenmedim, belki beklentim yüksekti, muhakkak iyidir de üzeri motor da beni aşıyor. bravodan sonra çok dar gelmesini saymıyorum.
hülasa, konfor sizin hissettiğinizle ilgilidir. c4 daha modern olabilir, daha yeni olabilir, bir sürü oyuncağı olabilir. ama direksiyondaki sürüş hissi, cık, olmamış!
Konu ametist tarafından (08/10/2012 Saat 12:33 ) değiştirilmiştir.
insanlar hala o araçta şu var bu var pozisyonunda bi nevi haklı ama dönüp bakan yok motor sağlammı, kronik sorunları var, satışları nasıl piyasada kaç tane yeni i30 ve ceed gördünüz acep ? ben söylim iki elin parmak sayısı geçmiyor piyasada 7bin-10 bin km arası 2.el satılık i30 dolu neden acaba ?hyundai'nin veya kia'nın yapmış olduğu kaç dizel motor ödül aldı ? 800-900 bin multijet motorlar gördüm ama bu km lerde kialar hyundailer görmedim açıkçası hala bazı arkadaşlar fiat hariç bütün araçlar sorunsuz ve iyi diye kendi kendine pembe rüya görmek istiyor
C sınıfında bravo satıp da alınacak tek araç dahi yok sıfır almak kısa süre binip satılacaksa hiç mantıklı değil ancak 4-5 yıl binilecekse rakipsiz bir araç ayrıca istenirse teybin olduğu yere orijinalinden daha özellikli navigasyonlu multimedia sistem de takılıyor. Kısaca bravo satıp c sınıfı alınacak her araç israftır...
HTC Sensation/
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VE DEDİRTENE !
bravo'nun fulü artık 60 bin TL değil 54 bin TL civarına düştü malum.
Ayrıca 48-54 bin TL civarına C sınıfı otomatik dizel araçlar belli ve hiçbirisinde yukarıda bahsettikleriniz yok. 400 litre bagaj hacmi de fazlasıyla rekabetçi.
yeni i30, yeni C4, yeni Ceed son kasa araçlar tabiki Bravo'dan modern gözükeceklerdir.
yeni i30 alanlar niye satıyor? büyük ihtimalle şundan:
otomatik vites şehir içi yakıt tüketimi fabrika verisi bile 7,2 litre! (demek ki 8 litre yakarı var)
manuel vites son hızı 197 km iken otomatik vites son hızı 190 km; 0-100 hızlanması da manuel 10,9 sn. iken otomatik 11,7 saniye.
bu maliyetlerle bu performans çekilmiyor demek ki...
Alper DEMİR
2005 model Honda Civic HB AT 1.6 ies (Aralık 2012...)
2009 model GP 1.3 mjet Active (1 yıl)
2006 model Meriva OPC (2 yıl)
1995 model Vectra GT (2 buçuk yıl)
kim ne derse desin tamam 2.eli zayıf diğer Csınıfı araçlar daha modern duruyo fakat! performans iç mekan ferahlığı konfor yakıt tüketiminde bravonun üzerine tanımıyorum...
burda kesinlikle haklısınız bu motoru bravoda malesef test edememiştim fakat 120 lık 1.6 delta kullandım torku hissettiriyor yakıtıda o derece ideal baya bi az benim genel fikrim oydu piyasada tutmamasının sebebide o özellik az olması c sınıfa göre. ona bakarsan fiesta 1.6 tdcı ve 1.6 polo tdı da var motor gücü olarak onlarda sağlam ve b sınıfı şimdi bravo bunlara bin çakar fakat adam güç arıyorum ekonomı arıyorum deyince gidip bunlardan alıyor daha ucuza fakat inanıyorum 2013 de bravo yerıne sağlam bir araba getirecek fıat durup durup bi anda parlıyor fıat gecte olsa
İç mekan ferahlığında ön bölüm için katılırım ama arka diz mesafesi Puntodan dar olan bir araç Bravo.Büyük bagaj uğruna arkadakilerin konforundan çalınmış malesef.
*****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
***MATT MAGNESIO GRIGIO***
*****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****
illaki artılar eksiler mevcut bu her markada mevcut ama diğer markaların eksiklerini sorunlarını görmezden gelip bravoya yüklenmek boş yorum olur
Bravonun düşen fiyatlarını bilmem ama merak etmiştim az önce baktım bravonun yeni donanımında bir değişiklik var mı diye pop, easy ve sport olanına bakmıştım, sport ta standart olarak 18 " jant varmışoffff bittim çok merak ediyorum yeni bravolardan alan olursa fotolarını bizimle lütfen paylaşsın...
Özgürlüğün Yolunu Aç...
i30 lar yüksek performans veren değil yeterli performans sunan bir araçtır. Spor bir araç olmadığı için size tatminkar performans sunar. Ancak mjet den kötü değildir CRDi motor.
hocam ben 100.000 km geçmiş mjet lerin hep elden çıkarıldığını gördüm. Değil 800-900.000 km mjet tek firma mercedes-benz 400 beygirlik kamyon ve otobüslerine 1 milyon km yol garantisi sunuyor.
Hocam zibille punto-albea-linea satışta... Bunlar neden ACABA?
Arkadaşlar kusura bakmayında Hyundai lafı duydunuz mu tüyleriniz diken diken oluyor... Ben buna anlam veremiyorum... Aynı durum hyundaiclub forumunda yaşanıyor... Onlar da Fiat duyduklarında sizin gibi tepki veriyorlar... Bir aracın satışa çıkması her zaman kötü olduğu anlamına gelmez... Elinizde ne tür bir istatistik var... Toyota o kadar aracını geri çağırmasına rağmen zibil gibi corollasını satmayı başardı... Bravo için fiat eminim değişim yapacaktır... Şu anki tasarımı diğer oturaklı C segmenti araçlarından daha çok çocuk oyuncağı gibi kemiksiz bir yapı sergilemektedir... Bakalım ilerleyen günler bize ne göstercek....
bende size katılıyorum. bravonun motoru çok sağlam 120hp 300nv tork mükemmel bir değer fakat 1.6 dci 130hp 320nv tork var şuan piyasada ve 5-5.5 ortalama yakıt değeri mevcutmuş öyle diyorlar. hem spor kasası hem 5kapı hem sw elektronık el freni koltuk ısıtma şerit takip vs vs renault da bu motor ile çok dişli bir rakip ben 1.6 dizelde orta sınıf araçlada bravo üstü motor görmezken bu sene bu çıktı gayet başarılı olacak gibi.
Dediğiniz motor reno nun hangi modelinde var, ya ksr bakmayın da yanımdan bir fluence geçerken kamyonet gelmiş gibi kenara çekiliyorum, renonun konforu o kadar itici geliyor ki, reno dedim mi benim tüylerim diken diken oluyor... bu da benim yorumum... yedek parçası da fiata oranla çok pahalıymış kuzenimin şirket aracları hep renoydu ordan biliyorum
Özgürlüğün Yolunu Aç...
fluence de var bizim şirkette malzeme kalitesi berbat. fakat şuanki şirket aracım 1.5 dci 105 lik megane 3 2010 model en full modeli deri koltuk koltuk ısıtma sunroof anahtarsız giriş navi vs vs araç mükemmel tek sorunu bakıma girmedi şuan çok sesli çalışıyor titreşim oluyor renault yenı modellerinde sessizlik yarattığını söylüyor bizzat gidip test ettik sw 1.5 edc test ettim dualogıcden farkı yok fakat gayet sessiz olmuşlar makyajlıları orda adam gösterdi motoru 1.6 dci meganelar piyasaya sürülecekmiş 130hp 3200nv tork değeri çıkıyormuş. yenisinin sw unda gerigörüş kamerası bile vardı fakat normalınde olacakmı tam olarak bilmiyorum. bu arada yol tutuşu hakkında megane3 ün sıkıntıları var eve giderken gaza yükleniyorum bazen patinaj çekiyor savruluyor kökleyince bilemiyorum dizel diye torktanmıdırben klimalı agresif makas atarak kullanırım hep meganı 7.5 8 litre mazot yakıyor fakat insan gibi kullanmıyorum
Şöyle bir yazı buldum;
Yeni Megane HB GT-Line Energy 1.6 dCi 130 bg Euro 5 60.750 TL lik etiketiyle satışa çıkmış.
130 beygir 320 nm tork ve 9.8 sn lik 0-100 hızlanmasıyla açıkçası beni etkiledi ve bunlara rağmen şehir içi yakıt tüketimi 4.8 lt şehir dışı ise 3.6 lt
ayrıca GT Line versiyonuna özel olarak Renault Sport özel şasisi, boomerang tipi LED'ler, 17" jantlar, Spor Koltuklar, Spor Gösterge Paneli, Spor Direksiyon Simidi, Kırmızı dikişler vs. vs. filan geliomuş ağırlık olarakta 1320 kilo.ayrıca mavi rengide çok çekici
görüntü olarak hiç fena deil arka difüzör filan
Yeni Energy Motor
Yeni Renault Mégane kullanmak, kontrollü bir dinamizm ile birlikte benzersiz hazların yaşanması anlamına geliyor. Daha da tutumlu ve performanslı motor gamı, Energy 1.6 dCi 130 bg motoru ile zenginleşti.. Stop & Start ve fren fazında enerji geri kazanımı gibi Renault’nun F1’deki bilgi birikiminden kaynaklanan teknolojik yenilikler sayesinde, bu motor ideal olarak sürüş keyfini ve yüksek tüketim kontrolünü bir araya getiriyor.
Renault yakıt tüketimini 4 l/100 km düzeyine düşürmek için yeni Energy 1.6 dCi 130 bg motorun silindir hacmini azalttı. Bu anlamlı yakıt tüketimi azalması ile CO2 emisyonları azaltılarak 104 g CO2/km’ye çekildi.
Motor dinamik ara hızlanmaları ve ivmelenmeleri, 1 750 d/d’dan itibaren kullanımda olan son derece cömert torku (320 Nm) ve 16 supaplı enjeksiyon ve turbo sisteminde gerçekleştirilen iyileştirmelerle çok daha konforlu kullanım olanağı sunuyor.
Sürüş keyfi ve araç içindeki güven ve huzur Stop & Start sisteminin akıcılığı ve motorun sessizliği sayesinde maksimum düzeyde. Mégane HB’de, sürüş keyfini her an yaşarsınız.
Alıntıdır.
Gördüğüm megane3 motoru energy motor ( renault f1 tarafından tasarlanmış ) olarak geçiyormuş en güçlü dizel en az yakan ve en sessiz dizel olacağını idda ediyor reno görecez bakalım yeni bravodan taş gibi motor bekliyorum![]()
Konu motor delisi tarafından (10/10/2012 Saat 18:45 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri